Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Φεβ-2020 11:09

  Σύμπραξη της Sanofi με υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ για εμβόλιο για τον κοροναϊό

  Σύμπραξη της Sanofi με υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ για εμβόλιο για τον κοροναϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Sanofi Pasteur, η παγκόσμια επιχειρησιακή μονάδα εμβολίων της Sanofi, θα αξιοποιήσει προγενέστερη εργασία που αφορούσε στην ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του SARS, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει ταχύτερα στην ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του κοροναϊού, COVID-19. Η Sanofi θα συνεργαστεί με την αμερικανική Αρχή Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης στη Βιοϊατρική (BARDA), που υπάγεται στο Γραφείο του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης, διευρύνοντας τη μακρόχρονη συνεργασία της εταιρείας με την BARDA.

  Ο κοροναϊός COVID-19 ανήκει σε μια οικογένεια κοροναϊών οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν λοίμωξη του αναπνευστικού. Στα τέλη του 2002 εμφανίστηκε ο κοροναϊός SARS (σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο), ο οποίος σε μεγάλο βαθμό εξαφανίστηκε έως το 2004. Η Sanofi σχεδιάζει να ερευνήσει περαιτέρω ένα προηγμένο δυνητικό εμβόλιο κατά του SARS, που βρίσκεται σε προκλινικό στάδιο ανάπτυξης και θα μπορούσε να προσφέρει προστασία απέναντι στον κοροναϊό COVID-19.

  "Απαιτείται συλλογική προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια παγκόσμια υγειονομική απειλή, όπως ο συγκεκριμένος νέος κορωνοϊός. Γι’ αυτό το λόγο συνεργαζόμαστε με την BARDA με στόχο την ταχεία ανάπτυξη ενός πιθανού δυνητικού εμβολίου" δήλωσε ο David Loew, Global Head of Vaccines της Sanofi. "Δανείζοντας την τεχνογνωσία μας όπου κρίνεται απαραίτητο, θεωρούμε και ότι η συνεργασία με την BARDA ενδέχεται να αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα για την προστασία του κοινού από την πρόσφατη επιδημία".
  Η Sanofi θα χρησιμοποιήσει μια καινοτόμο πλατφόρμα τεχνολογίας ανασυνδυασμού

  Η Sanofi θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα ανασυνδυασμένου DNA της εταιρείας για την παραγωγή ενός νέου δυνητικού εμβολίου κατά του κοροναϊού (COVID-19). Η τεχνολογία ανασυνδυασμού παράγει ένα ακριβές γενετικό αντίγραφο των πρωτεϊνών που εντοπίζονται στην επιφάνεια του ιού. Η αλληλουχία DNA που κωδικοποιεί αυτό το αντιγόνο θα συνδυαστεί με το DNA της πλατφόρμας έκφρασης των βακιλοϊών [baculovirus], τη βάση του αδειοδοτημένου ανασυνδυασμένου αντιγριπικού εμβολίου της Sanofi, και θα χρησιμοποιηθεί για την ταχεία παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων του αντιγόνου του κοροναϊού το οποίο θα συντεθεί ώστε να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα για να προσφέρει προστασία απέναντι στον ιό.  

  "Οι αναδυόμενες παγκόσμιες υγειονομικές απειλές, όπως ο νέος κοροναϊός (COVID-19), απαιτούν ταχεία αντιμετώπιση", δήλωσε ο Διευθυντής της BARDA, Rick A. Bright, Ph.D. "Διευρύνοντας τη συνεργασία μας με τη Sanofi Pasteur και αξιοποιώντας μια αδειοδοτημένη πλατφόρμα ανασυνδυασμένων εμβολίων, ευελπιστούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη ενός υποψήφιου εμβολίου που θα παρέχει προστασία απέναντι σε έναν νέο ιό".

  Η Sanofi διαθέτει μοναδική τεχνογνωσία για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του κοροναϊού

  Σε μη κλινικές μελέτες, το υποψήφιο εμβόλιο κατά του SARS ήταν ανοσογονικό και πρόσφερε μερική προστασία, όπως αξιολογήθηκε βάσει πειραματικών μοντέλων σε ζώα. Το έργο ανάπτυξης που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από την Protein Sciences (η οποία εξαγοράστηκε από τη Sanofi το 2017) προσφέρει ένα αρχικό πλεονέκτημα για την επιτάχυνση της ανάπτυξης ενός εμβολίου για τον κοροναϊό COVID-19. Επιπλέον, καθώς υπάρχει ένα εμβόλιο με άδεια κυκλοφορίας το οποίο βασίστηκε στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, η έρευνα και η παραγωγή υλικών θα προχωρήσουν με σχετικά γρήγορους ρυθμούς ώστε να ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές. Η πλατφόρμα της Sanofi έχει επίσης τη δυνατότητα να παράγει μεγάλες ποσότητες του υποψήφιου εμβολίου.

  Η μακροχρόνια δέσμευση της Sanofi για την προστασία της δημόσιας υγείας

  Η εν λόγω συμφωνία με την BARDA αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στο πλαίσιο της συνεχούς συνεισφοράς της Sanofi στην καταπολέμηση απειλών για τη δημόσια υγεία. Η Sanofi συνεχίζει σταθερά να διερευνά πιθανές ευκαιρίες όπου η μακρά εμπειρία της στο πεδίο των εμβολίων και οι καινοτόμες τεχνολογίες της ενδέχεται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργεί ο νέος κοροναϊός για τη δημόσια υγεία, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η μεταλαμπάδευση της εμπειρίας που διαθέτει η Sanofi στην έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων με τη διεθνή οργάνωση Coalition for Epidemic Preparedness Innovations. 

  Επιπλέον, τον Δεκέμβριο του 2019, η Sanofi εισήλθε σε συμφωνία με την BARDA για τη δημιουργία υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ για τη βιώσιμη παραγωγή ενός ανοσοενισχυμένου, ανασυνδυασμένου εμβολίου για χρήση στην περίπτωση μιας πανδημίας γρίπης, το οποίο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα τεχνολογίας που θα χρησιμοποιηθεί για το πρόγραμμα του COVID-19.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:34 23/09

  ΠΡΟΦΑΡΜ : Διάκριση στην εκδήλωση "Best in Pharmacy Awards 2020"

  Η ΠΡΟΦΑΡΜ απέσπασε το βραβείο Gold στην κατηγορία καλλυντικών "Κορυφαίο επαναλανσάρισμα της σειράς φυσικών καλλυντικών Bee Cera".

  08:58 23/09

  1 στους 5 φορείς κορονοϊού είναι ασυμπτωματικός

  Το ποσοστό των πραγματικά ασυμπτωματικών με κορονοϊό δεν ξεπερνά το 20%, υποστηρίζει ελβετική μελέτη.

  08:52 23/09

  COVID-19 σε παιδιά και σε ενήλικες: Οι διαφορές και πώς μας βοηθούν να κατανοήσουμε τη νόσο

  Οι διαφορές στην ανοσολογική αντίδραση στην COVID-19 στα παιδιά και στους ενήλικες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

  22:18 22/09

  Sanofi και GSK υπόσχονται να δώσουν έως 72 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους στον Καναδά

  Η καναδική κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με αρκετά αμερικανικά εργαστήρια.

  09:57 22/09

  Προσδόκιμο επιβίωσης: Ένα βήμα πίσω εξαιτίας του νέου κορονοϊού

  Η Covid-19 μπορεί να προκαλέσει προσωρινές μειώσεις στο προσδόκιμο ζωής σε πολλές χώρες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

  09:22 22/09

  Νέα δεδομένα για την κλαδριβίνη για την θεραπεία σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση

  Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ACTRIMS-ECTRIMS MSVirtual2020 αναδεικνύουν την ταχεία έναρξη δράσης και την αποδεδειγμένη ασφάλεια μετά την έγκριση.

  23:59 21/09

  Τι να φάτε για να περάσει ο πονόλαιμος;

  Και όχι, δεν θα συστήσουμε πάλι την κοτόσουπα (παρότι και αυτή ανήκει στις "θεραπευτικές" τροφές για το κρυολόγημα).

  09:04 21/09

  Η διατροφή που θα μας βοηθήσει να μεγαλώσουμε με υγεία

  Η φυτοφαγική ή vegan διατροφή μπορεί να "εξασφαλίσει" καλύτερη υγεία μεγαλώνοντας, μειώνοντας τις πιθανότητες για διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα.

  09:01 21/09

  Rapid τεστ για COVID-19: Είναι αξιόπιστα;

  H ανάπτυξη γρήγορων test επιτρέπει την σημαντική μείωση του χρόνου λήψης αποφάσεων για προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

  08:50 21/09

  Λιθίαση ουροποιητικού: Μύθοι και πραγματικότητα

  Επηρεάζουν τα γαλακτοκομικά τις πέτρες στα νεφρά; Βοηθάει το νερό; Ο Δρ Αθανάσιος Βούλγαρης, χειρουργός ουρολόγος, απαντά.

  09:24 18/09

  Γρίπη 2020: Η παράπλευρη ωφέλεια από την εφαρμογή μέτρων για τον κορονοϊό

  Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η εποχική γρίπη στο νότιο ημισφαίριο και στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής φέτος, χάρη στα μέτρα για τον κορονοϊό.

  09:20 18/09

  Τι δείχνουν τα στοιχεία για τη χορήγηση πλάσματος από αναρρώσαντες σε ασθενείς με COVID-19

  Πολλές ερευνητικές ομάδες παγκοσμίως -και στην Ελλάδα- ερευνούν σήμερα εάν η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική και ασφαλής ως θεραπεία για την COVID-19.

  08:47 18/09

  1 στα 100 Ελληνόπουλα εμφανίζουν διαταραχή αυτιστικού φάσματος

  Ο αριθμός αυτός προκύπτει από την πρώτη Εθνική Επιδημιολογική Έρευνα που πραγματοποιείται στη χώρα μας για τον αυτισμό.

  09:51 17/09

  Μπορεί το κινητό να γίνει Δούρειος Ίππος για τον κορονοϊό;

  Τα κινητά μας τηλέφωνα αποτελούν εστία μικροβίων, σύμφωνα με μετα-ανάλυση. Και όπως πιστεύουν οι ειδικοί, μπορεί να συμβάλλουν στην εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

  09:20 17/09

  Φοράτε γυαλιά; Κινδυνεύετε λιγότερο από τον κορονοϊό!

  Όσοι φοράνε γυαλιά έχουν μικρότερη πιθανότητα να αρρωστήσουν από Covid-19, υποστηρίζει κινεζική μελέτη.