Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Φεβ-2020 11:00

  CSL Behring: Παγκόσμια εταιρεία βιοτεχνολογίας με εξειδίκευση στις πρωτεΐνες πλάσματος

  CSL Behring: Παγκόσμια εταιρεία βιοτεχνολογίας με εξειδίκευση στις πρωτεΐνες πλάσματος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η CSL Behring είναι θυγατρική της CSL Limited, με έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας η οποία κατατάσσεται ως η 3η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας παγκοσμίως για το 2019 σύμφωνα με το "Top 25 Biotech Companies of 2019" και το άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό GEN.  Τα κεντρικά διοικητικά γραφεία της CSL Behring βρίσκονται στο King of Prussia, Pennsylvania, ΗΠΑ.

  Η CSL Behring δημιουργήθηκε πριν από 100+ χρόνια από τον Emil von Behring, τον πρώτο επιστήμονα που έλαβε Βραβείο Νόμπελ στη Φυσιολογία και την Ιατρική με εξειδίκευση στις θεραπευτικές πρωτεΐνες που προέρχονται από το ανθρώπινο πλάσμα. Στον αιώνα που ακολούθησε, η CSL Behring εξελίχθηκε σε παγκόσμιο ηγέτη της βιοτεχνολογίας, διατηρώντας τη δέσμευση να σώζει και να βελτιώνει ζωές. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις βιοθεραπευτικών προϊόντων στον κόσμο, με περισσότερους από 22.000 εργαζόμενους που δραστηριοποιείται σε πάνω από 35 χώρες. Τα προϊόντα της διατίθενται σε ασθενείς σε 60+ χώρες. 


  Το ερευνητικό portfolio συμπεριλαμβάνει γονιδιακές θεραπείες, θεραπευτικά αντισώματα, ανασυνδυασμένες θεραπείες και πρωτεΐνες πλάσματος που αποτελούν και τον τομέα της μεγάλης της εξειδίκευσης. 

  Οι πρωτεΐνες πλάσματος είναι βιολογικές θεραπείες που χορηγούνται σε ασθενείς με έλλειψη συγκεκριμένων πρωτεϊνών στο πλάσμα του αίματος. Οι πρωτεΐνες πλάσματος παράγονται με μία σύνθετη διαδικασία από το ανθρώπινο αίμα/ πλάσμα.  Η παραγωγή τους εξαρτάται αποκλειστικά από υγιείς εθελοντές δωρητές πλάσματος ή αιμοδότες, συνεπώς η πρώτη ύλη για το θεραπευτικό σκεύασμα είναι πεπερασμένη και απόλυτα εξαρτώμενη από την ποσότητα πλάσματος που συλλέγεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο χρειάζονται 900 δωρεές πλάσματος για τη θεραπεία ενός ασθενή με πνευμονικό εμφύσημα, που οφείλεται σε ανεπάρκεια άλφα-1 αντιθρυψίνης, και 130 δωρεές πλάσματος για τη θεραπεία ενός ασθενή με ανοσοανεπάρκεια. Συνεπώς, οι πρωτεΐνες πλάσματος έχουν ιδιαίτερες και συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις στη διαδικασία παραγωγής τους σε σχέση με τα λοιπά φαρμακευτικά χημικά προϊόντα μικρής μοριακής δομής.  

  Η CSL Behring έχει παρουσία στην Ελλάδα ως αυτόνομη εταιρεία από το 2003 με ευέλικτη λειτουργική δομή και έχει υπό την ευθύνη της τις αγορές της Κύπρου και της Μάλτας. Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει το 70% του συνολικού κύκλου εργασιών της CSL Behring Hellas. Τα προϊόντα της εταιρείας βρίσκονται στην Ελληνική αγορά πολύ πριν το 2003 μέσω αντιπροσώπων. 

  Η CSL Behring στην Ελλάδα διακινεί  αποκλειστικά βιοθεραπείες βασισμένες στο ανθρώπινο πλάσμα και ανασυνδυασμένες θεραπείες, στο χώρο των σπανίων νοσημάτων. Συνολικά διαθέτει 13 προϊόντα στην Ελληνική αγορά στις θεραπευτικές κατηγορίες της ανοσολογίας, νευρολογίας, αιματολογίας, και πνευμονολογίας. Τα δύο τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει λανσάρει στην Ελληνική αγορά τέσσερα  καινοτόμα προϊόντα, όλα για σπάνια νοσήματα, τρία από τα οποία στον τομέα της αιμορροφιλίας και ένα στον τομέα της πνευμονολογίας.

  Η εταιρεία επενδύει καθημερινά σε νεότερες και βελτιωμένες θεραπείες, καθοδηγούμενη από ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας, τηρώντας τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά ποιότητας των προϊόντων της. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η CSL Behring έχει επενδύσει περισσότερα από 2,6 δις δολάρια στην Έρευνα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων καθώς και για την εξέλιξη και βελτίωση των υφιστάμενων προϊόντων της. 

  Στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει ήδη κλινική μελέτη φάσης 3 με νέο ερευνητικό φάρμακο στον τομέα της Καρδιολογίας, στην οποία συμμετέχουν 12 Ελληνικά Ερευνητικά Κέντρα, η σημαντικότερη επένδυση σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης που έχει κάνει η εταιρεία στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εκτίμηση που έχει στο Ελληνικό επιστημονικό δυναμικό. Η έρευνα θα κοστίσει περισσότερο από 1,5 εκατ. ευρώ και τοποθετεί δυναμικά τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη του πλάνου έρευνας και ανάπτυξης της CSL Behring. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:12 02/04

  Ελληνική έρευνα: Βιοδείκτης μπορεί να ανακόψει τη ραγδαία επιδείνωση από κορονοϊό

  Πώς θα ξεχωρίζουν το πρώτο 24ωρο τα "βαριά" περιστατικά της λοίμωξης Covid-19 και τι υπόσχεται η νέα αυτή έρευνα για τη θεραπεία του κορονοϊού.

  09:00 02/04

  Αποτελεσματικά αντισώματα κατά του κορονοϊού απομόνωσαν Κινέζοι επιστήμονες

  Η ανακάλυψη μπορεί να συμβάλει στη θεραπεία ή πρόληψη της νόσου Covid-19 μέσω της δημιουργίας ενός νέου φαρμάκου.

  23:59 01/04

  Το πιο υγιεινό σνακ τώρα που μένουμε σπίτι!

  Μας χορταίνει, μας δίνει ένα σωρό βιταμίνες, μας "ξεφουσκώνει" και μπορεί άνετα να υποκαταστήσει το γλυκό. Το όνομα αυτής, μπανάνα!

  09:38 01/04

  Από τι εξαρτάται το αν θα περάσουμε τον κορονοϊό "στο πόδι";

  Πόσο σοβαρά θα αρρωστήσει κανείς από τον κορονοϊό; Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται (και) στα γονίδια του

  09:16 01/04

  Έγκριση νέας θεραπείας για τον καρκίνο του προστάτη

  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε την κυκλοφορία της δαρολουταμίδης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

  09:10 01/04

  Η Novartis Hellas ανακοινώνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της COVID-19

  Στόχος των πρωτοβουλιών και των δωρεών είναι η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

  09:09 01/04

  Τι εξελίξεις φέρνει στην ουρολογία η ρομποτική χειρουργική

  Ο Αθανάσιος Βούλγαρης, χειρουργός ουρολόγος, εξηγεί τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προφέρει η ρομποτική χειρουργική στους ασθενείς.

  09:05 31/03

  Μπορεί ο άνθρωπος να "κατασκευάσει" ιούς;

  Σε μια συζήτηση για το αν αυτό που ζούμε είναι μια μεγάλη "κατασκευασμένη" κρίση, ένας γιατρός προσπαθεί να απαντήσει με επιχειρήματα.

  08:16 31/03

  Δεν είμαστε διακοπές - Η "νέα" καθημερινότητα για παιδιά και γονείς

  Τώρα που όλοι μένουμε σπίτι, οι ειδικοί μας βοηθούν να διαχειριστούμε καλύτερα το χρόνο αυτό ως οικογένεια.

  13:38 30/03

  Μετάγγιση πλάσματος: Γιατί δοκιμάζεται ως θεραπεία για τον κορονοϊό;

  Όσα γνωρίζουμε για τη μετάγγιση πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό για τη θεραπεία της νόσου.

  10:01 30/03

  24 εκατομμύρια δόσεις χλωροκίνης δωρίζει φαρμακευτική στο Κράτος

  Δωρεάν στο Ελληνικό Κράτος το Unikinon (χλωροκίνη) από την Uni-pharma - Ξεκίνησε ήδη η παραγωγή του φαρμάκου.

  09:54 30/03

  Και ο ΣΦΕΕ στο πλευρό του κράτους στη μάχη του κορονοϊού

  Προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και φαρμακευτικού - υγειονομικού υλικού από τον ΣΦΕΕ και τις εταιρίες μέλη του.

  09:50 30/03

  Καρδιά και φυτοφαγική διατροφή: Οι προϋποθέσεις για να ωφελεί

  Πότε η φυτοφαγική διατροφή κάνει καλό στην καρδιά, συν τρεις βασικοί λόγοι που την κάνουν να ξεχωρίζει.

  09:50 30/03

  9 "μυστήρια" για τον κορονοϊό που δεν έχουμε απαντήσει ακόμη

  Το μυστήριο της θνητότητας της νόσου Covid-19 που σήμερα είναι 4,7% παγκοσμίως και 3,4% στην Ελλάδα - και μερικά ακόμη μυστήρια που δεν έχουν απαντηθεί.

  10:03 27/03

  Ασθενείς με καρκίνο και COVID-19: Οι συστάσεις του γαλλικού υπουργείου Υγείας

  Οι επιπλέον οδηγίες διαχείρισης ασθενών με καρκίνο είναι σημαντικές καθώς μπορεί νοσώντας με COVIT-19 να παρουσιάσουν επιπλοκές από το αναπνευστικό.

  09:55 27/03

  Είναι κορονοϊός ή αλλεργικό άσθμα; Τι πρέπει να γνωρίζουμε

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία μας βοηθά να διαχωρίσουμε τις δύο περιπτώσεις και δίνει τις βασικές συστάσεις για ασθενείς με βρογχικό άσθμα.