Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Φεβ-2020 07:51

  Επενδύσεις και ανάπτυξη: Το παράδειγμα της Allergan στην Ιρλανδία

  Επενδύσεις και ανάπτυξη: Το παράδειγμα της Allergan στην Ιρλανδία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μιλάμε συχνά για επενδύσεις και ανάπτυξη και στην Ελλάδα, κρίνοντας όμως εκ του αποτελέσματος είναι πιθανό πως δεν έχουμε αναγνωρίσει το στενό σύνδεσμο μεταξύ τους.

  Ελένη Δασκαλάκη, αποστολή στο Westport, Ιρλανδία

  Στην κομητεία του Mayo στην Ιρλανδία, και συγκεκριμένα λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Westport, εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες η επέκταση του εργοστασίου της βιοφαρμακοβιομηχανίας Allergan, το Biologics 2. Το εργοστάσιο της εταιρείας ξεκίνησε 40 χρόνια πρίν, το 1977, απασχολώντας μόλις 25 υπαλλήλους. Σήμερα, με τη νέα προσθήκη που εξασφαλίζει δουλειά σε επιπλέον 63 ανθρώπους, η Allergan έχει δώσει στην επαρχία αυτή της Ιρλανδίας σχεδόν 1.500 θέσεις εργασίας σε σύνολο 2.000 θέσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Με τον αριθμό αυτό, περίπου ένας στους 10 υπαλλήλους της αμερικανικής εταιρείας εργάζεται και ζει στην Ιρλανδία.

  Μάλιστα, έχοντας η εταιρεία αναπτύξει σχέσεις με τα τοπικά πανεπιστήμια, πολλοί από τους απόφοιτους των ανάλογων σχολών βρίσκουν μια θέση καλά αμοιβόμενης εργασίας εκεί, με πολλές επιστημονικές προκλήσεις και δυνατότητες εξέλιξης.

  Και πάλι όμως, δεν είναι όμως μόνο οι νέοι που βρίσκουν δουλειές υψηλών απαιτήσεων στη χώρα τους και πιθανώς κοντά στον τόπο καταγωγής τους που κάνουν το παράδειγμα της Allergan άξιο αναφοράς. Η ανταποδοτικότητα της φαρμακοβιομηχανίας στην κοινωνία είναι μεγάλη και η τοπική κοινωνία και οι άρχοντές της το αναγνωρίζουν και δεν διστάζουν να το εκφράσουν δημόσια χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

  Στην τελετή εγκαινίων της νέας μονάδας Β2 βρέθηκε καλεσμένο το Capital.gr. Εκεί ο Ιρλανδός Υπουργός Τοπικής και Κοινοτικής Ανάπτυξης Michael Ring μίλησε για το ρόλο της επένδυσης στην περιοχή. "Η επέκταση της Allergan αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για το Mayo και τη Δυτική Ιρλανδία. Έχοντας καταγωγή από το Westport μπορώ να πω ότι η Allergan είχε μια αξιοσημείωτα θετική επίδραση στην πόλη και την περιοχή. Τα σημερινά εγκαίνια είναι μια ακόμη απόδειξη του πώς το Westport μπορεί να προσφέρει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για επενδυτές και εργαζόμενους".

  Στο αντίστοιχο πνεύμα απάντησε ο Mr. Wayne Swanton, Executive Vice President of Global Operations της Allergan: "Τα εγκαίνια της νέας εγκατάστασης Biologics 2 εδώ στο Westport αποτελούν μεγάλη τιμή για εμάς καθώς ξεκινάμε εδώ το καινούργιο μας κεφάλαιο στην ανάπτυξη και την καινοτομία του brand της βοτουλινικής τοξίνης και άλλων βιολογικών προϊόντων. Η ευαισθησία των βιολογικών προϊόντων κατά τη διαδικασία της παρασκευής τους είναι μοναδική. Απαιτεί απόλυτη ακρίβεια στην παρασκευή και τους χειρισμούς σε όλη την αλυσίδα παραγωγής σε ολόκληρο τον κόσμο. Και το ταξίδι αυτό ξεκινά εδώ στο Westport, στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας, με μια ομάδα περισσότερων από 1.500 παθιασμένων ανθρώπων με υψηλή εκπαίδευση που συνεργάζονται μαζί μας. Στα 40 χρόνια που βρισκόμαστε στην Ιρλανδία έχουμε αποκτήσει μια στενή σχέση με την τοπική, την περιφερειακή και την εθνική κυβέρνηση αλλά και με την κοινότητα γύρω μας. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η Ιρλανδία είναι μια εξαιρετική χώρα για επενδύσεις και ανάπτυξη για όλα τα προϊόντα μας που παράγονται εδώ στο Westport. Η Ιρλανδία έκανε προτεραιότητά της τη μάθηση, την εκπαίδευση και την επένδυση στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία. Και καθώς κοιτάζουμε προς το μέλλον, αυτή της η στάση είναι ένα από τα πλεονεκτήματα που εκτιμούμε βαθιά".

  Οι εγκαταστάσεις της Allergan στο Westport είναι υπεύθυνες για την παγκόσμια παραγωγή της βουτουλινικής τοξίνης που έχει έγκριση και για χρήση στην αντιμετώπιση της σπαστικότητας μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο καθώς και για την αντιμετώπιση και πρόληψη της ημικρανίας. Χρησιμοποιείται, δε, εδώ και 30 περίπου χρόνια ως ενέσιμη θεραπεία κατά των ρυτίδων στο πρόσωπο.

  Αποκαλυπτικοί αριθμοί ανάπτυξης και "επένδυσης" στην τοπική κοινωνία

  • Στα 40 χρόνια που λειτουργεί στην Ιρλανδία, μόνο το 2017 η Allergan έκανε επενδύσεις ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ στις μονάδες παραγωγής στο Clonshaugh και στο Westport για την ενίσχυση της παραγωγής σημαντικών brands όπως η βοτουλινική τοξίνη αλλά και άλλων.

  • Με αφορμή τον εορτασμό των 40 ετών της εταιρείας το 2017, η Allergan ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επιβράβευσης της καινοτομίας (Innovation Award Programme) σε συνεργασία με έξι Ιρλανδικά Κολέγια και Πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα (Trinity, UCD, NUI Galway, IT Sligo, DCU και Galway-Mayo IT) με στόχο να ενθαρρύνει την έρευνα και την καινοτομία στο επιστημονικό πεδίο.

  • Το τελευταίο επενδυτικό πρόγραμμα της Allergan ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ στο Westport φτάνει τη συνολική επένδυση της εταιρείας στην Ιρλανδία σε πάνω από 750 εκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανεξάρτητης οικονομικής αξιολόγησης το 2018 ο κύκλος εργασιών της Allergan στην Ιρλανδία είχε αντίκτυπο στο GDP της χώρας ύψους 308 εκατομμυρίων ευρώ, υποστήριξε περαιτέρω 3.485 θέσεις εργασίας στην Ιρλανδική οικονομία, και ενίσχυσε τα δημόσια ταμεία με 76 εκατομμυρίων ευρώ.

  • Η Allergan χρηματοδότησε την κατασκευή νέου αυτοκινητόδρομου που συνδέει την περιοχή με το Δουβλίνο ενώ η εταιρεία, κάθε χρόνο, χρηματοδοτεί και σχολεία της περιοχής.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:48 10/04

  Επιστολή ενημέρωσης για το ερευνητικό φάρμακο Remdesivir στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19

  O Σάββας Χαραλαμπίδης, Γενικός  Διευθυντής Ελλάδος – Κύπρου Gilead Sciences, απευθύνει ανοιχτή επιστολή σχετικά με το ερευνητικό φάρμακο Remdesivir.

  09:03 10/04

  COVID-19 & Καρδιολογικά Νοσήματα

  Μια αμφίδρομη και σημαντική σχέση που δεν πρέπει να υποτιμούμε. Ο καρδιολόγος εξηγεί όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε.

  08:53 10/04

  Μένουμε σπίτι: Συμβουλές προπόνησης από έναν υπερμαραθωνοδρόμο

  Οδηγίες προπόνησης από έναν υπερμαραθωνοδρόμο εν μέσω κορονοϊού: "Πρώτα η υγεία μας και μετά η βελτίωση της φυσικής κατάστασης".

  23:59 09/04

  Ο συνδυασμός που μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή

  Ποιος είναι ο συνδυασμός που προλαμβάνει τον καρκίνο, έχει παυσίπονες και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενώ δρα ακόμη και ως φυσικό αντικαταθλιπτικό;

  09:36 09/04

  Προσφορά της DEMO ABEE για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

  Δωρεά 60 monitors για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ και δωρεά χειρουργικών μασκών στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

  08:59 09/04

  Το DNA ή τι ιικό φορτίο επηρεάζει πόσο βαριά θα νοσήσει κάποιος από COVID-19;

  Το γονιδίωμα ασθενών νεαρών και χωρίς υποκείμενα νοσήματα που είναι θύματα της COVID-19 εξετάζονται για να βρεθεί μια πιθανή γενετική προδιάθεση.

  08:00 09/04

  Οι δύο πιο βασικές βιταμίνες για ισχυρό ανοσοποιητικό

  Η ποικιλία στη διατροφή, τα άφθονα φρούτα και λαχανικά εποχής συμβάλουν στην επάρκεια βιταμινών στον οργανισμό, μερικές φορές όμως δεν είναι αρκετά.

  23:59 08/04

  Χάστε βάρος με περπάτημα - γίνεται!

  Βελτιώστε το σώμα και τη διάθεσή σας με περπάτημα, ακόμη και αυτή την περίοδο που μένουμε σπίτι, αφού "επιτρέπεται" η έξοδος για φυσική δραστηριότητα.

  15:51 08/04

  23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα τεστ για τον κορονοϊό από το Παστέρ

  Όσα αναρωτιόμαστε και όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα τεστ για τον κορονοϊό και τα τεστ αντισωμάτων από τους πλέον ειδικούς.

  11:21 08/04

  3D προστατευτικές ασπίδες προσώπου στο Εργαστήριο 3D απεικόνισης και εκτύπωσης του Metropolitan Hospital

  Hellas COVID 19 3D Printing Supplies: Κανένας από τους ανθρώπους που μάχονται στην πρώτη γραμμή εναντίον του κορονοϊού χωρίς προστασία.

  09:15 08/04

  H COVID-19 γένους θηλυκού... και άλλες ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις

  Αφού η συζήτηση για τον νέο κορονοϊό είναι καθημερινά στο τραπέζι, ας ξέρουμε, τουλάχιστον, τι λέμε, κι ας το λέμε σωστά.

  09:15 08/04

  Γιατί και πώς θα μπούμε σε "λειτουργία πτήσης"

  Μερικές βασικές συμβουλές για να ξεκουράσουμε το σώμα και το μυαλό αυτές τις δύσκολες μέρες που μένουμε σπίτι.

  23:59 07/04

  Θέλετε να δώσετε αίμα; Διαβάστε πρώτα αυτές τις πληροφορίες.

  Ποιοι δεν μπορούν να δώσουν αίμα και τι να έχετε κάνει πριν την αιμοδοσία.

  11:23 07/04

  Ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων Ευάγγελος Γιαμαρέλλος απαντά για τον κορονοϊό

  Ο κορονοϊός και τα υποκείμενα νοσήματα, η κλινική μελέτη SAVE και η "επιστροφή" του ιού. Τα σχόλια του καθηγητή έχουν ενδιαφέρον.

  10:12 07/04

  Στον δρόμο για την έγκριση νέας θεραπείας για το πολλαπλό μυέλωμα

  Θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ για το isatuximab ως θεραπεία του υποτροπιάζοντος και ανθεκτικού πολλαπλού μυελώματος.

  09:59 07/04

  Εξετάζεται η έγκριση της θεραπείας για τη νωτιαία μυική ατροφία στην Ευρώπη

  Θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση για την onasemnogene abeparvovec-xioi, τη γονιδιακή θεραπεία για την SΜΑ.