Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Φεβ-2020 07:51

  Επενδύσεις και ανάπτυξη: Το παράδειγμα της Allergan στην Ιρλανδία

  Επενδύσεις και ανάπτυξη: Το παράδειγμα της Allergan στην Ιρλανδία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μιλάμε συχνά για επενδύσεις και ανάπτυξη και στην Ελλάδα, κρίνοντας όμως εκ του αποτελέσματος είναι πιθανό πως δεν έχουμε αναγνωρίσει το στενό σύνδεσμο μεταξύ τους.

  Ελένη Δασκαλάκη, αποστολή στο Westport, Ιρλανδία

  Στην κομητεία του Mayo στην Ιρλανδία, και συγκεκριμένα λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Westport, εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες η επέκταση του εργοστασίου της βιοφαρμακοβιομηχανίας Allergan, το Biologics 2. Το εργοστάσιο της εταιρείας ξεκίνησε 40 χρόνια πρίν, το 1977, απασχολώντας μόλις 25 υπαλλήλους. Σήμερα, με τη νέα προσθήκη που εξασφαλίζει δουλειά σε επιπλέον 63 ανθρώπους, η Allergan έχει δώσει στην επαρχία αυτή της Ιρλανδίας σχεδόν 1.500 θέσεις εργασίας σε σύνολο 2.000 θέσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Με τον αριθμό αυτό, περίπου ένας στους 10 υπαλλήλους της αμερικανικής εταιρείας εργάζεται και ζει στην Ιρλανδία.

  Μάλιστα, έχοντας η εταιρεία αναπτύξει σχέσεις με τα τοπικά πανεπιστήμια, πολλοί από τους απόφοιτους των ανάλογων σχολών βρίσκουν μια θέση καλά αμοιβόμενης εργασίας εκεί, με πολλές επιστημονικές προκλήσεις και δυνατότητες εξέλιξης.

  Και πάλι όμως, δεν είναι όμως μόνο οι νέοι που βρίσκουν δουλειές υψηλών απαιτήσεων στη χώρα τους και πιθανώς κοντά στον τόπο καταγωγής τους που κάνουν το παράδειγμα της Allergan άξιο αναφοράς. Η ανταποδοτικότητα της φαρμακοβιομηχανίας στην κοινωνία είναι μεγάλη και η τοπική κοινωνία και οι άρχοντές της το αναγνωρίζουν και δεν διστάζουν να το εκφράσουν δημόσια χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

  Στην τελετή εγκαινίων της νέας μονάδας Β2 βρέθηκε καλεσμένο το Capital.gr. Εκεί ο Ιρλανδός Υπουργός Τοπικής και Κοινοτικής Ανάπτυξης Michael Ring μίλησε για το ρόλο της επένδυσης στην περιοχή. "Η επέκταση της Allergan αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για το Mayo και τη Δυτική Ιρλανδία. Έχοντας καταγωγή από το Westport μπορώ να πω ότι η Allergan είχε μια αξιοσημείωτα θετική επίδραση στην πόλη και την περιοχή. Τα σημερινά εγκαίνια είναι μια ακόμη απόδειξη του πώς το Westport μπορεί να προσφέρει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για επενδυτές και εργαζόμενους".

  Στο αντίστοιχο πνεύμα απάντησε ο Mr. Wayne Swanton, Executive Vice President of Global Operations της Allergan: "Τα εγκαίνια της νέας εγκατάστασης Biologics 2 εδώ στο Westport αποτελούν μεγάλη τιμή για εμάς καθώς ξεκινάμε εδώ το καινούργιο μας κεφάλαιο στην ανάπτυξη και την καινοτομία του brand της βοτουλινικής τοξίνης και άλλων βιολογικών προϊόντων. Η ευαισθησία των βιολογικών προϊόντων κατά τη διαδικασία της παρασκευής τους είναι μοναδική. Απαιτεί απόλυτη ακρίβεια στην παρασκευή και τους χειρισμούς σε όλη την αλυσίδα παραγωγής σε ολόκληρο τον κόσμο. Και το ταξίδι αυτό ξεκινά εδώ στο Westport, στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας, με μια ομάδα περισσότερων από 1.500 παθιασμένων ανθρώπων με υψηλή εκπαίδευση που συνεργάζονται μαζί μας. Στα 40 χρόνια που βρισκόμαστε στην Ιρλανδία έχουμε αποκτήσει μια στενή σχέση με την τοπική, την περιφερειακή και την εθνική κυβέρνηση αλλά και με την κοινότητα γύρω μας. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η Ιρλανδία είναι μια εξαιρετική χώρα για επενδύσεις και ανάπτυξη για όλα τα προϊόντα μας που παράγονται εδώ στο Westport. Η Ιρλανδία έκανε προτεραιότητά της τη μάθηση, την εκπαίδευση και την επένδυση στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία. Και καθώς κοιτάζουμε προς το μέλλον, αυτή της η στάση είναι ένα από τα πλεονεκτήματα που εκτιμούμε βαθιά".

  Οι εγκαταστάσεις της Allergan στο Westport είναι υπεύθυνες για την παγκόσμια παραγωγή της βουτουλινικής τοξίνης που έχει έγκριση και για χρήση στην αντιμετώπιση της σπαστικότητας μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο καθώς και για την αντιμετώπιση και πρόληψη της ημικρανίας. Χρησιμοποιείται, δε, εδώ και 30 περίπου χρόνια ως ενέσιμη θεραπεία κατά των ρυτίδων στο πρόσωπο.

  Αποκαλυπτικοί αριθμοί ανάπτυξης και "επένδυσης" στην τοπική κοινωνία

  • Στα 40 χρόνια που λειτουργεί στην Ιρλανδία, μόνο το 2017 η Allergan έκανε επενδύσεις ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ στις μονάδες παραγωγής στο Clonshaugh και στο Westport για την ενίσχυση της παραγωγής σημαντικών brands όπως η βοτουλινική τοξίνη αλλά και άλλων.

  • Με αφορμή τον εορτασμό των 40 ετών της εταιρείας το 2017, η Allergan ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επιβράβευσης της καινοτομίας (Innovation Award Programme) σε συνεργασία με έξι Ιρλανδικά Κολέγια και Πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα (Trinity, UCD, NUI Galway, IT Sligo, DCU και Galway-Mayo IT) με στόχο να ενθαρρύνει την έρευνα και την καινοτομία στο επιστημονικό πεδίο.

  • Το τελευταίο επενδυτικό πρόγραμμα της Allergan ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ στο Westport φτάνει τη συνολική επένδυση της εταιρείας στην Ιρλανδία σε πάνω από 750 εκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανεξάρτητης οικονομικής αξιολόγησης το 2018 ο κύκλος εργασιών της Allergan στην Ιρλανδία είχε αντίκτυπο στο GDP της χώρας ύψους 308 εκατομμυρίων ευρώ, υποστήριξε περαιτέρω 3.485 θέσεις εργασίας στην Ιρλανδική οικονομία, και ενίσχυσε τα δημόσια ταμεία με 76 εκατομμυρίων ευρώ.

  • Η Allergan χρηματοδότησε την κατασκευή νέου αυτοκινητόδρομου που συνδέει την περιοχή με το Δουβλίνο ενώ η εταιρεία, κάθε χρόνο, χρηματοδοτεί και σχολεία της περιοχής.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:37 27/05

  Τεστ αντισωμάτων κορονοϊού από την Abbot στην Ελλάδα

  Η Abbott ανακοινώνει την άμεση διάθεση των εργαστηριακών τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων του COVID-19 στην Ελλάδα, που φέρουν τη σήμανση CE.

  09:29 27/05

  Κάπνισμα: Οι πληρωμένες έρευνες, τα νοσήματα που προκαλεί και η anti-marketing εκστρατεία

  Για όλα τα παραπάνω μίλησαν πνευμονολόγοι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

  09:29 27/05

  124 πιθανότητες για εμβόλιο για τον κορονοϊό

  Τα 124 έφθασαν τα υπό ανάπτυξη εμβόλια για τον κορονοϊό παγκοσμίως, με δέκα να προηγούνται. Στην κούρσα μπαίνει δυναμικά και η Merck.

  13:42 26/05

  Ερρίκος Ντυνάν: "Μένουμε ασφαλείς - Μένουμε υγιείς" με 50% έκπτωση σε όλα τα check up

  Μετά τη δίμηνη καραντίνα για το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center συμβάλει στο να γίνει πράξη σύνθημα "Μένουμε υγιείς".

  09:26 26/05

  Μονοκλωνικά αντισώματα έναντι του SARS-CoV-2: Όσα γνωρίζουμε

  Τα μονοκλωνικά αντισώματα χρησιμοποιούνται σήμερα για τη θεραπεία ποικίλων νοσημάτων, όπως το άσθμα, ο καρκίνος, η νόσος του Crohn και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

  09:20 26/05

  Μπορεί να συνδέεται το γονίδιο της άνοιας με τον κορονοϊό;

  Γονίδιο της άνοιας αυξάνει τον κίνδυνο για σοβαρή Covid-19, εύρημα που ρίχνει φως στους κινδύνους από κορονοϊό στους οίκους ευγηρίας.

  09:14 26/05

  Έγκριση για τη γονιδιακή θεραπεία για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία στην Ευρώπη

  Η AveXis έλαβε έγκριση υπό όρους από την ΕΕ και ενεργοποιεί το πρόγραμμα "Από την Πρώτη Ημέρα" για άμεση πρόσβαση στη μόνη γονιδιακή θεραπεία για την (SMA).

  10:11 25/05

  Φάρμακο για τον κορονοϊό: Αυτά είναι τα "βήματα" για να υπάρξει

  Τη στρατηγική για την ταχεία ανάπτυξη φαρμάκων εναντίον του SARS-CoV-2 συνοψίζουν οι καθηγητές Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος.

  09:51 25/05

  Δέκα λόγοι που τα "διαβατήρια ανοσίας" είναι κακή ιδέα

  Μέσα σε ένα πλαίσιο ηθικής και ιατρικών ερωτήσεων που δεν έχουν απαντηθεί, τα διαβατήρια ανοσίας έχουν πολλά "κενά" στην εφαρμογή τους.

  23:59 24/05

  Μαγνήσιο: Το πιο πολύτιμο από τα μέταλλα

  Μπορεί να συζητάμε πολύ συχνότερα για τις βιταμίνες, τα μέταλλα όμως είναι κυριολεκτικά πολύτιμα για την υγεία μας. Και ένα είναι ακόμη πιο σημαντικό.

  10:17 22/05

  Επηρεάζει ο κορονοϊός και τον θυρεοειδή;

  Το πρώτο στον κόσμο περιστατικό θυρεοειδίτιδας μετά από λοίμωξη Covid-19.

  10:11 22/05

  Θα ψήσετε; Δοκιμάστε αυτές τις εύκολες και light σος για το κρέας

  Είτε κόκκινο είτε λευκό κρέας, οι παρακάτω εύκολες σος θα αναδείξουν την... μαγειρική σας τέχνη, χωρίς περιττά λιπαρά και θερμίδες.

  10:00 22/05

  Κορονοϊός: Δεν παρουσιάζουν μόνο τα παιδιά το σύνδρομο τύπου Καβασάκι

  Το μυστηριώδες φλεγμονώδες σύνδρομο τύπου Καβασάκι, λόγω Covid-19, δεν εμφανίζεται μόνο σε μικρά παιδιά αλλά και σε εικοσάρηδες.

  09:46 21/05

  Τι έχει αλλάξει στις επεμβάσεις θυρεοειδούς στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού

  Οι ημέρες της πανδημίας επηρέασαν τα πάντα. Η χειρουργική του θυρεοειδούς αυτές τις μέρες δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

  09:43 21/05

  Κάνετε άπνοιες όταν κοιμάστε; Μήπως φταίει η διατροφή σας;

  Η διατροφή μας μπορεί τελικά να επηρεάζει σε μεγαλύτερο βαθμό την υγεία μας αφού έχει αποδειχτεί η σχέση της με παθήσεις του αναπνευστικού.

  09:34 21/05

  6 απαραίτητα βήματα για την προστασία της υγείας μας βγαίνοντας από το lockdown

  Πόσο έτοιμοι είμαστε, πολίτες και πολιτεία, να υιοθετήσουμε συνήθειες και κανόνες που μπορούν να μας κρατήσουν ασφαλείς όσο διαρκεί η πανδημία;