Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Φεβ-2020 10:39

  Συνεργασία ΜΗΤΕΡΑ με την Β' Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου

  Συνεργασία ΜΗΤΕΡΑ με την Β' Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη διεξαγωγή θεωρητικών και πρακτικών διαδραστικών σεμιναρίων Γυναικολογικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής για την εκπαίδευση νέων ιατρών, μέσω της συνεργασίας τους, ανακοίνωσαν το ΜΗΤΕΡΑ και η Β’ Πανεπιστημιακή Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Αρεταιείου Νοσοκομείου, στο πλαίσιο Συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2020, στο Μικρό Αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου. 

  Σκοπός της συνεργασίας αυτής, είναι η εξειδίκευση και εξοικείωση των νέων ιατρών, ειδικευμένων στο αντικείμενό τους, με τις νεότερες τεχνικές της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στη Γυναικολογία.

  Συγκεκριμένα, εντός του 2020, θα πραγματοποιηθούν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας τριών (3) ημερών. Το πρώτο σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 με θέμα "Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Διαγνωστική & Επεμβατική Υστεροσκόπηση", όπου οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε όλο το φάσμα της υστεροσκοπικής χειρουργικής με ζωντανή συμμετοχή σε υστεροσκοπικά χειρουργεία, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων ειδικών. To δεύτερο σεμινάριο με θέμα "Σεμινάριο Κλινικής Καρδιοτοκογραφίας & Παρακολούθησης του Εμβρύου", θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τη "Σουηδική Μαιευτική Γυναικολογική Εταιρεία", τη "Σουηδική Ένωση Μαιών" και τη "Σουηδική Νεογνολογική Εταιρεία". Το πρακτικό καθώς και το θεωρητικό μέρος των σεμιναρίων θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο "Ν. Λούρος" του ΜΗΤΕΡΑ. Μετά το πέρας των προγραμμάτων θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

  Σχολιάζοντας τη συνεργασία ο κ. Στέφανος Χανδακάς, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Ενδοσκοπικός Χειρουργός, Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ τόνισε: "Το ΜΗΤΕΡΑ στα 40 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, έχει αναπτύξει σημαντική έρευνα και επιστημονική δραστηριότητα, και ήδη από το 2011, οργανώνει προγράμματα μετεκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης νέων ιατρών στις τεχνικές της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στη Γυναικολογία. Πρωτοπόρο για μια ακόμη φορά στις εξελίξεις, το ΜΗΤΕΡΑ είναι το πρώτο ιδιωτικό νοσοκομείο, που ενώνει τις δυνάμεις του με ένα καταξιωμένο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της χώρας το "Αρεταίειο", στο πλαίσιο μιας νεωτεριστικής προσέγγισης στην εκπαίδευση των νέων ιατρών. Ευελπιστούμε, η σύμπραξη αυτή να αποτελέσει την αρχή για περισσότερες ανάλογες πρωτοβουλίες".
   

  Από την πλευρά του ο κ. Νικόλαος Φ. Βλάχος,  Διευθυντής Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών "Αρεταίειον" Νοσοκομείο, τόνισε "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επίσημη συνεργασία της Κλινικής μας με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, με σκοπό την οργάνωση από κοινού εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους νέους συναδέλφους, την υποστήριξη της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης και συνολικά τη βελτίωση της φροντίδας και της παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε όλους τους ασθενείς. Ελπίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα αποτελέσει την απαρχή ενός πλαισίου συνεργασίας ανάμεσα στην Β´ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική και τον ιδιωτικό τομέα για την προσφορά υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης σε πρακτικά ζητήματα της ειδικότητας μας". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  13:09 26/02

  Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας πρόκειται για γυναίκα 38 χρονών στη Θεσσαλονίκη

  07:51 26/02

  Επενδύσεις και ανάπτυξη: Το παράδειγμα της Allergan στην Ιρλανδία

  Μιλάμε συχνά για επενδύσεις και ανάπτυξη και στην Ελλάδα, κρίνοντας όμως εκ του αποτελέσματος είναι πιθανό πως δεν έχουμε αναγνωρίσει το στενό σύνδεσμο μεταξύ τους.

  07:50 26/02

  Γιατί τα "παρατάμε" όταν αρχίζουμε γυμναστική; Οι λόγοι και τι μπορούμε να κάνουμε

  Γιατί διακόπτουμε παρά την καλή μας διάθεση να αρχίσουμε να γυμναζόμαστε συστηματικά; Και τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να συνεχίσουμε;

  07:46 26/02

  Πότε περιμένουμε το πρώτο εμβόλιο για τον κοροναϊό

  Το νωρίτερο σε έναν χρόνο μπορούμε να περιμένουμε το εμβόλιο για τον κοροναϊό, παρότι οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει ήδη την έρευνα.

  17:57 25/02

  Ανάκληση του APOTEL από τον ΕΟΦ και η απάντηση της UNI-PHARMA

  "Ασφαλές το σκεύασμα" απαντά η εταιρεία Uni-pharma.

  11:11 25/02

  Νέος κοροναϊός: Μύθοι και αλήθειες

  Επειδή η πληροφόρηση είναι η καλύτερη άμυνα, ας ξεκαθαρίσουμε μερικές κοινές παρανοήσεις για το νέο κοροναϊό.

  11:08 25/02

  Ένα πολύ καλό νέο για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού

  Η προεγχειρητική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει συγκεκριμένες ασθενείς και να μειώσει τις πιθανότητες για επέμβαση στο μαστό ή για ριζικές μαστεκτομές.

  11:00 25/02

  CSL Behring: Παγκόσμια εταιρεία βιοτεχνολογίας με εξειδίκευση στις πρωτεΐνες πλάσματος

  Η CSL Behring είναι παγκοσμίως μια ηγετική εταιρεία βιοτεχνολογίας με εστίαση στις σπάνιες και σοβαρές παθήσεις.

  11:30 24/02

  Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Οι οδηγίες προστασίας από τον κοροναϊό

  Επικαιροποιημένες συμβουλές και οδηγίες για τα μέτρα προστασίας και αποφυγής του κοροναϊού.

  11:20 24/02

  Σπάνιες παθήσεις για... 300 εκατομμύρια ανθρώπους

  300 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν έχοντας κάποια σπάνια πάθηση, σύμφωνα με νέα έρευνα, που σημαίνει πως τα νοσήματα αυτά αφορούν περίπου το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού.

  23:59 23/02

  Μούχλιασε το φαγητό. Το πετάμε ή όχι;

  Με εξαίρεση ορισμένα τυριά, κανείς δεν θα έτρωγε μουχλιασμένο φαγητό! Είναι όμως απαραίτητο να πετάξουμε το ψωμί ή το τυρί που έχει μουχλιάσει;

  11:44 21/02

  Πόσο επιζεί ο κοροναϊός σε μια επιφάνεια;

  Ο ρόλος της θερμοκρασίας και της υγρασίας καθώς και το υλικό επηρεάζουν το χρόνο επιβίωσης του ιού σε άψυχες επιφάνειες.

  11:17 21/02

  Μπορεί η λουτροθεραπεία να προλάβει το έμφραγμα; Ο καρδιολόγος εξηγεί

  Ο καρδιολόγος Αντώνιος Πολυδώρου εξηγεί πώς η λουτροθεραπεία μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των παθήσεων του καρδιαγγειακού συστήματος.

  23:59 20/02

  Δυναμώνει το ανοσοποιητικό και αδυνατίζει!

  Τα λαχανικά έχουν αντιοξειδωτική δράση, βιταμίνες και διουρητικές ιδιότητες.

  09:03 20/02

  Κοροναϊός: Συμπεριφέρεται σαν τον ιό της γρίπης και τι σημαίνει αυτό

  Ο τρόπος μετάδοσης του νέου ιού μοιάζει περισσότερο με αυτόν της γρίπης παρά με του SARS, σύμφωνα με κινεζική έρευνα.

  08:49 20/02

  "Έξυπνα ρούχα" φροντίζουν την υγεία μας

  Yφάσματα με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες ή τη δυνατότητα να μειώνουν τον πόνο και τη φλεγμονή είναι μόνο μερικά παραδείγματα από ένα πολύ κοντινό μέλλον.