Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Φεβ-2020 12:00

  Πρόγραμμα "Ambition Zero Carbon" της AstraZeneca

  Πρόγραμμα "Ambition Zero Carbon" της AstraZeneca
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το πρόγραμμα Ambition Zero Carbon ύψους $1 δισ. παρουσίασε η AstraZeneca, με στόχο την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα από τα επιχειρησιακά της κέντρα παγκοσμίως, έως το 2025 και τη διασφάλιση αρνητικού αποτυπώματος άνθρακα σε όλο το εύρος της αλυσίδας αξίας, έως το 2030.

  Η στρατηγική της AstraZeneca που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum - WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, σε συμφωνία με τα δεδομένα της επιστήμης για την κλιματική αλλαγή, επιταχύνει τους υφιστάμενους στόχους της κατά πέντε χρόνια, σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό. Η στρατηγική εστιάζει στο διπλασιασμό της παραγωγικότητας του ενεργειακού τομέα, με τη χρήση ανανεώσιμης ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, καθώς και τη μετάβαση σε 100% ηλεκτροκίνητα οχήματα.

  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα την ανάπτυξη συσκευών εισπνοής επόμενης γενιάς με προωθητικά αέρια που παρουσιάζουν σχεδόν μηδενική επιβάρυνση στο φαινόμενο του θερμοκηπίου (Global Warming Potential - GWP).

  Επίσης, στο πλαίσιο της στρατηγικής της AstraZeneca περιλαμβάνεται η πρωτοβουλία "AZ Forest” που αφορά δράσεις αναδάσωσης με την αξιοποίηση 50 εκατομμύριων δέντρων, την επόμενη πενταετία. Τα πρώτα δέντρα θα φυτευτούν στην Αυστραλία ενώ θα ακολουθήσουν η Γαλλία, η Ινδονησία και άλλες χώρες. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τις εθνικές κυβερνήσεις και την Μ.Κ.Ο "One Tree Planted” που έχει ως αντικείμενο, δράσεις αναδάσωσης σε όλο τον κόσμο. Αυτή η πρωτοβουλία υποστηρίζει την πλατφόρμα που παρουσίασε πρόσφατα το WWF με τίτλο "1T.org – The Champions for a Trillion Trees” (1T.org – Οι πρωταθλητές για ένα τρισεκατομμύριο δέντρα).

  "Η κλιματική αλλαγή, αποτελεί μια πιεστική απειλή για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα της παγκόσμιας οικονομίας", δήλωσε ο Pascal Soriot, Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca, συμμετέχοντας στη συνάντηση του Συμβουλίου Βιώσιμων Αγορών (Sustainable Markets Council - SMC). Πρόσθεσε ακόμη ότι "από το 2015, έχουμε μειώσει τις εκπομπές άνθρακα από τα επιχειρησιακά μας κέντρα περίπου κατά το ένα τρίτο καθώς και την κατανάλωση νερού κατά το ένα πέμπτο, περίπου. Τώρα όμως έφτασε η στιγμή να δράσουμε με πιο γρήγορους ρυθμούς, εντείνοντας παράλληλα τις προσπάθειές μας. Οι δεσμεύσεις μας στο πλαίσιο του προγράμματος Ambition Zero Carbon, δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ώστε να επιταχύνουμε τη μείωση του αποτυπώματος της AstraZeneca στο κλίμα και συμβάλουν σημαντικά στην επίτευξη συνεργασιών παγκοσμίως, με στόχο την αλλαγή πολιτικής".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:02 25/09

  AstraZeneca: Παρενέργειες εμβολίου και αποζημιώσεις - Η συμφωνία με την ΕΕ

  Η φαρμακοβιομηχανία εξασφάλισε την υποστήριξη της ΕΕ με μια εμπιστευτική συμφωνία.

  09:14 25/09

  Γιατί αυτό το φθινόπωρο μπορεί να έχετε πιο έντονη τριχόπτωση;

  Περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν τριχόπτωση φέτος και εν μέσω πανδημίας από ό,τι συνήθως. Την COVID-19 και το στρες που προκαλεί δείχνουν ως "ένοχους" οι ειδικοί.

  12:34 23/09

  ΠΡΟΦΑΡΜ : Διάκριση στην εκδήλωση "Best in Pharmacy Awards 2020"

  Η ΠΡΟΦΑΡΜ απέσπασε το βραβείο Gold στην κατηγορία καλλυντικών "Κορυφαίο επαναλανσάρισμα της σειράς φυσικών καλλυντικών Bee Cera".

  23:59 22/09

  Τυρί: Τα λιπαρά, το ασβέστιο και η αξία του στη διατροφή μας

  Το ασβέστιο στα γαλακτοκομικά χρησιμοποιείται από τον οργανισμό πιο εύκολα απ’ ό,τι το ασβέστιο φυτικής προέλευσης.

  09:57 22/09

  Προσδόκιμο επιβίωσης: Ένα βήμα πίσω εξαιτίας του νέου κορονοϊού

  Η Covid-19 μπορεί να προκαλέσει προσωρινές μειώσεις στο προσδόκιμο ζωής σε πολλές χώρες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

  17:51 21/09

  ΝΥΤ: Κίνδυνος οριστικής διακοπής της κλινικής δοκιμής του εμβολίου της AstraZeneca

  Έχουν υπάρξει δύο περιπτώσεις ασθενών που παρουσίασαν σοβαρή νευρολογική ασθένεια μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Μια τρίτη θα σημάνει ενδεχομένως το τέλος της κλινικής δοκιμής.

  12:52 21/09

  Η μαστογραφία από τα 40 σώζει ζωές

  Μία νέα έρευνα δίνει νέα στοιχεία υπέρ της άποψης ότι οι γυναίκες πρέπει να αρχίζουν να κάνουν μαστογραφία στα 40 και όχι στα 50.

  09:04 21/09

  Η διατροφή που θα μας βοηθήσει να μεγαλώσουμε με υγεία

  Η φυτοφαγική ή vegan διατροφή μπορεί να "εξασφαλίσει" καλύτερη υγεία μεγαλώνοντας, μειώνοντας τις πιθανότητες για διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα.

  12:53 15/09

  Εμμηνόπαυση: Πως αντιμετωπίζονται τα συμπτώματα

  Η γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με σημαντικές αλλαγές τόσο στο σώμα της, όσο και στην ψυχολογία της.

  12:08 14/09

  Πέντε οφέλη που θα έχετε αν πίνετε χυμό σπανάκι

  Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

  16:51 12/09

  AstraZeneca: Ξεκινά πάλι τις δοκιμές του εμβολίου στη Βρετανία

  Είχαν διακοπεί λόγω παρενεργειών.

  10:56 10/09

  Τι λέει η AstraZeneca για την προσωρινή διακοπή των δοκιμών του εμβολίου

  Σε μεγάλες κλινικές δοκιμές, παρατηρείται τυχαία εμφάνιση ασθενειών και αυτές πρέπει να αξιολογούνται με ανεξάρτητο τρόπο.

  16:15 09/09

  ΠΟΥ: Η ασφάλεια είναι ύψιστης σημασίας στις δοκιμές εμβολίων - δεν είναι ασυνήθιστη η διακοπή τους

  Αναφορικά με τη διακοπή στις δοκιμές της AstraZeneca για το εμβόλιο για την COVID-19.

  16:03 09/09

  Φάουτσι: Η διακοπή των δοκιμών για το εμβόλιο της Astrazeneca είναι ατυχής αλλά όχι ασυνήθιστη

  Το εμβόλιο, που αναπτύσσει η AstraZeneca μαζί με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, χαρακτηρίστηκε από τον ΠΟΥ πιθανόν το κορυφαίο στον κόσμο υποψήφιο εμβόλιο και το πλέον προηγμένο σε ό,τι αφορά την...