Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Φεβ-2020 08:00

  Amhes: Η εταιρεία φυτικών συμπληρωμάτων επιμένει... ελληνικά

  Amhes: Η εταιρεία φυτικών συμπληρωμάτων επιμένει... ελληνικά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναπτύχθηκε στην περίοδο της κρίσης και, με συνεχή επανεπένδυση των εσόδων, διατηρεί πλέον σύγχρονα ερευνητικά εργαστήρια και χώρους παραγωγής. Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Amhes, Γιάννης Λιακόπουλος, που παράγει και εξάγει φυτικά συμπληρώματα διατροφής, μιλά για τη δραστηριότητα της εταιρείας και τους στόχους για την ελληνική και διεθνή αγορά. 

  — Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά των φυτικών συμπληρωμάτων διατροφής. Πώς ξεκινήσατε και γιατί επιλέξατε να επικεντρωθείτε στα φυτικά σκευάσματα;

  Είμαστε μια αμιγώς ελληνική εταιρεία παραγωγής. Το 100% των προϊόντων μας
  παράγεται στην Ελλάδα. Το όνομα της AMHES προέρχεται από το Astra Medical
  HEllaS, το αρχικό όνομα της εταιρείας μας βάσει καταστατικού. Η δραστηριότητά μας ξεκινά το 2004, έτος κατά το οποίο, έπειτα από μακροχρόνια έρευνα, διαπιστώσαμε ότι το εύρος των συμπληρωμάτων και τροφίμων αθλητικής και υγιεινής φυσικής διατροφής δεν είναι επαρκές.

  Λάτρεις οι ίδιοι της υγιεινής διατροφής και του αθλητισμού, ανακαλύπταμε όλο
  και περισσότερα προϊόντα που περιέχουν στοιχεία όπως γλυκαντικές, χρωστικές και άλλες ουσίες αμφιβόλου υγιεινής προέλευσης. Τα παρθένα φυτικά εκχυλίσματα που χρησιμοποιούμε για τα προϊόντα μας έχουν εξαιρετικά φυτοχημικά συστατικά, τα οποία πλέον έχουν αναγνωριστεί ότι συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Για αυτούς τους παραπάνω λόγους και στην αναζήτηση του καλύτερου, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε φυτικά προϊόντα τα οποία θα βασίζονται στο πεντάπτυχο "χρήσιμα - καινοτόμα - ποιοτικά - ασφαλή και προσιτά για όλους".

  — Διατηρείτε και παραγωγική μονάδα στην Ελλάδα. Μιλήστε μας για την επένδυση αυτή.

  Εδώ και αρκετά χρόνια παράγουμε μόνοι μας τα δικά μας προϊόντα αλλά και 
  προϊόντα τρίτων, αφού προσφέρουμε και υπηρεσίες ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα προϊόντα εισαγωγής. Εξαρχής ήμασταν ενάντια στο να εισάγουμε μάρκες ξένων οίκων. Ό,τι παράγουμε είναι ελληνικό.

  Πλέον, έχουμε τεράστια εμπειρία στην παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής
  και τροφίμων, παράγοντας τον μεγαλύτερο όγκο, από κάθε άλλο εργαστήριο, συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα για μάρκες όπως τα λιποσωμιακά συμπληρώματα John Noa, τα Bio Tonics, τα Eastar, τα πρώτα ελληνικά προϊόντα με cannabis sativa L. Παράγουμε ταυτόχρονα και την Coffell, την πρώτη λοσιόν παγκοσμίως που βασίστηκε στο εκχύλισμα του καφέ για την απώθηση κουνουπιών. Η ιδέα προήλθε από τον καφέ που ανάβουμε τα καλοκαίρια στα μπαλκόνια μας. Λειτουργεί άψογα, μυρίζει υπέροχα και χωρίς να κολλά.

  Η εταιρεία μας αναπτύχθηκε στην περίοδο της κρίσης με συνεχή επανεπένδυση των εσόδων της και πλέον έχουμε τα πιο σύγχρονα ερευνητικά εργαστήρια και
  χώρους παραγωγής/εξοπλισμό πιστοποιημένους από τον ΕΟΦ με GΜP, από τον
  ΕΛΣΥΔ με ISO 9001 και 22000, από το υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης για πα-
  ραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής για κατοικίδια συντροφιάς και, τέλος, από τη ΔΗΩ για παραγωγή οργανικών προϊόντων. Με όλα αυτά τα ποιοτικά εφόδια και με την προσωπική μας φροντίδα, η παραγωγική μας ικανότητα μπορεί να καλύψει όλη την αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα.

  — Έχετε παρουσία και στο εξωτερικό. Σκέφτεστε να επεκτείνετε τη δραστηριότητά σας;

  Στο παρελθόν η Amhes, ως Astra Medical Hellas, μέσω της μάρκας η οποία
  πλέον έχει πωληθεί σε τρίτη εταιρεία, είχε καταφέρει να τη διαθέτει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τις απαιτήσεις του FDA. Πλέον η εταιρεία εξάγει προϊόντα σε αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες με υπηρεσίες ιδιωτικής ετικέτας, δίνοντας έμφαση στην παραγωγή, μιας και η νοοτροπία των εταιρειών πλέον τις θέλει να έχουν το δικό τους brand. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις εμείς λειτουργούμε παραγωγικά και συμβουλευτικά για τη διάθεσή τους, με αρκετά μεγάλη επιτυχία.Το επόμενο διάστημα, όμως, θα συμμετάσχουμε σε μεγάλες ευρωπαϊκές εκθέσεις, όπως, παραδείγματος χάριν, τη VitaFoods, ώστε να δείξουμε και τα δικά μας brands και τις ιδιαιτερότητές τους, με σκοπό να αποκτήσουν θέση στα ράφια ξένων λιανοπωλητών.

  — Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας;

  Πρωταρχικός μας στόχος παραμένει πάντα να παράγουμε σωστά προϊόντα, καινοτόμα, ασφαλή και πάντα χρήσιμα. Είναι ένας στόχος που παραμένει πάντα μπροστά μας όσος χρόνος και να περάσει. Το επόμενο βήμα και ο στόχος μας, που
  θα ολοκληρωθεί στο άμεσο μέλλον, είναι η παρουσίαση των προϊόντων Bioss Organic Vitamins, της πρώτης ελληνικής μάρκας βιολογικών συμπληρωμάτων διατροφής και από τις λίγες στην παγκόσμια αγορά.

  Τα προϊόντα αυτά θα τοποθετηθούν περίπου σε 1.000 σημεία λιανικής πώλησης βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα σε τιμές που δεν θα διαφέρουν από τη μέση τιμή ενός συμβατικού προϊόντος. Σειρά έχει η παρουσίαση των Anima pet vitamins, της πρώτης ελληνικής σειράς συμπληρωμάτων διατροφής για ζώα συντροφιάς, τα οποία θα μπορεί ο καταναλωτής να τα προμηθεύεται από τα ανάλογα σημεία λιανικής. Τέλος, στις αρχές της άνοιξης θα ολοκληρώσουμε το πορτφόλιο των εταιρικών μας brands με την κυκλοφορία της μάρκας PhytoSpermin, η οποία αποτελεί και αυτή μια πραγματική καινοτομία, αφού στηρίζεται σε φυτικά βλαστοκύτταρα με εξαιρετικές ιδιότητες και σε σπέρματα φυτών, τα οποία είναι η πιο δυνατή τροφή που υπάρχει, και της μάρκας Seven Teas, η οποία είναι μοναδική και αποτελείται από φακελίσκους με συμπυκνωμένο ενεργειακό τσάι, το οποίο ο καταναλωτής απλώς θα το ρίχνει σε ένα ποτήρι κρύο ή ζεστό νερό και θα απολαμβάνει ένα ευχάριστο ρόφημα με
  ευεργετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό και το άνω αναπνευστικό σύστημα.

  — Πώς βλέπετε τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς συμπληρωμάτων διατροφής;

  Η εταιρεία μας το 2019 είχε διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης και δουλεύουμε ήδη
  ώστε να το καταφέρουμε και το 2020. Όπως σε όλους τους κλάδους, έτσι και ο
  κλάδος των συμπληρωμάτων διατροφής όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, τα οποία σιγά-σιγά όμως φαίνεται να ξεπερνιούνται. Τα προβλήματα κυρίως προήλθαν από τη μειωμένη κατανάλωση λόγω υψηλού κόστους, το οποίο διαμορφωνόταν από τα περιθώρια κέρδους που ήθελαν οι εταιρείες, αλλά και από τις στρεβλώσεις που επικρατούσαν στην αγορά από διάφορες ασάφειες. 

  Σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης, αυτές φαίνεται να είναι εξαιρετικές, μιας και το κλίμα της συνεχούς οικονομικής βελτίωσης αλλά και η δικαιολογημένη στροφή στα φυσικά συμπληρώματα διατροφής για την πρωταρχική αντιμετώπιση προβλημάτων μπορεί να δώσουν στο ποσοστό διείσδυσης τρομερή ώθηση. Το λέω αυτό διότι στην Ελλάδα έχουμε τις μικρότερες καταναλώσεις συμπληρωμάτων διατροφής, επομένως τα περιθώρια ανάπτυξης είναι
  τεράστια.

  Τέλος, θα πρέπει να πω ότι, για να ολοκληρωθεί η επιθυμητή διείσδυση, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν προς όφελος και των καταναλωτών όλοι οι λιανέμποροι τροφίμων, είτε με γνωστά brands είτε με σωστά δομημένα δικά τους brands, αφού οι αγκυλώσεις των παρελθόντων ετών, τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι έχουν ξεπεραστεί.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:24 18/09

  Γρίπη 2020: Η παράπλευρη ωφέλεια από την εφαρμογή μέτρων για τον κορονοϊό

  Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η εποχική γρίπη στο νότιο ημισφαίριο και στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής φέτος, χάρη στα μέτρα για τον κορονοϊό.

  09:20 18/09

  Τι δείχνουν τα στοιχεία για τη χορήγηση πλάσματος από αναρρώσαντες σε ασθενείς με COVID-19

  Πολλές ερευνητικές ομάδες παγκοσμίως -και στην Ελλάδα- ερευνούν σήμερα εάν η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική και ασφαλής ως θεραπεία για την COVID-19.

  08:47 18/09

  1 στα 100 Ελληνόπουλα εμφανίζουν διαταραχή αυτιστικού φάσματος

  Ο αριθμός αυτός προκύπτει από την πρώτη Εθνική Επιδημιολογική Έρευνα που πραγματοποιείται στη χώρα μας για τον αυτισμό.

  09:51 17/09

  Μπορεί το κινητό να γίνει Δούρειος Ίππος για τον κορονοϊό;

  Τα κινητά μας τηλέφωνα αποτελούν εστία μικροβίων, σύμφωνα με μετα-ανάλυση. Και όπως πιστεύουν οι ειδικοί, μπορεί να συμβάλλουν στην εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

  09:20 17/09

  Φοράτε γυαλιά; Κινδυνεύετε λιγότερο από τον κορονοϊό!

  Όσοι φοράνε γυαλιά έχουν μικρότερη πιθανότητα να αρρωστήσουν από Covid-19, υποστηρίζει κινεζική μελέτη.

  09:16 17/09

  Κάπνισμα vs θερμαινόμενα προϊόντα: 4 ερωτήσεις και απαντήσεις

  Οι διαφορές μεταξύ του καπνού του τσιγάρου όταν καίγεται και του αερολύματος προϊόντος θερμαινόμενου καπνού, σύμφωνα με τις απαντήσεις των ειδικών της Philip Morris International.

  14:37 16/09

  Κορυφαίες βιοφαρμακευτικές εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους προς όφελος της Επιστήμης

  Εννέα Διευθύνοντες Σύμβουλοι υπέγραψαν ιστορική δέσμευση ότι θα συνεχίσουν να θέτουν την ασφάλεια και την ευεξία των εμβολιαζόμενων ως πρώτη προτεραιότητα στην ανάπτυξη των πρώτων εμβολίων κατά της...

  09:12 16/09

  Δωρεάν εξέταση PSA – γιατί η πρόληψη για τις παθήσεις του προστάτη είναι σημαντική

  Εξεταστείτε δωρεάν από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας ενημέρωσης για τις παθήσεις του προστάτη και του ουροποιητικού συστήματος.

  08:49 16/09

  Ευρωπαϊκή έγκριση του φαρμάκου entrectinib για τη θεραπεία σπάνιων μορφών καρκίνου

  H Ε.Ε. χορήγησε άδεια κυκλοφορίας υπό όρους για το entrectinib, ένα αντικαρκινικό φάρμακο νεότερης γενιάς για την αντιμετώπιση ορισμένων οδηγών μεταλλάξεων του καρκίνου.

  08:48 16/09

  Η Eurolife FFH και η HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα

  Ανανεώνουν τη συνεργασία τους και ετοιμάζουν νέες ενέργειες με πανελλαδική εμβέλεια.

  10:12 15/09

  Ατοπική δερματίτιδα: Τα αίτια, τα συμπτώματα, πώς επηρεάζει τη ζωή του ασθενούς

  Η ατοπική δερματίτιδα είναι μία υποτιμημένη κατάσταση, καθώς δεν είναι μια "απλή" ενόχληση αλλά μία ανοσολογική πάθηση.

  09:36 15/09

  Δωρεάν Διαδικτυακή Ημερίδα: "Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα"

  Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών –  Φίλων – Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών διοργανώνει την ημερίδα την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 -20:30.

  09:30 15/09

  Τα πρώτα δεδομένα της μελέτης ACTT-2 για νοσηλευόμενους με COVID-19

  Η μπαρισιτινίμπη σε συνδυασμό με τη ρεμντεσιβίρη μειώνει το χρόνο μέχρι την ανάρρωση σε νοσηλευόμενους ασθενείς με νόσο COVID-19 στη χορηγούμενη από το NIAID, μελέτη ACTT-2.

  09:30 14/09

  Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη μάσκα στα παιδιά από την Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία

  Ποια μάσκα είναι κατάλληλη για το σχολείο, ποια παιδιά ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και μπορεί η χρήση μάσκας να προκαλέσει πρόβλημα υγείας στα παιδιά;

  09:20 14/09

  Μότσαρτ κατά επιληψίας: Πώς η μουσική του βοηθά ασθενείς

  Οι σονάτες του Μότσαρτ μπορεί να μειώνουν τις κρίσεις επιληψίας, δείχνει νέα έρευνα από την Ιταλία.

  08:32 14/09

  7 πρακτικά tips για να μπεις σε πρόγραμμα διατροφής μετά το καλοκαίρι

  Η... επαναφορά μετά τις διακοπές είναι δύσκολη, αλλά ένα πρόγραμμα διατροφής θα βοηθήσει σε αυτό.