Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Νοε-2019 14:01

  Μελέτες POLYP 1 και POLYP: Η ομαλιζουμάμπη μείωσε σημαντικά τους ρινικούς πολύποδες

  Μελέτες POLYP 1 και POLYP: Η ομαλιζουμάμπη μείωσε σημαντικά τους ρινικούς πολύποδες
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Νovartis ανακοίνωσε τα θετικά αποτελέσματα των δύο πολυκεντρικών μελετών φάσης III, για την αξιολόγηση της ομαλιζουμάμπης στη θεραπεία ενηλίκων με χρόνια ρινοκολπίτιδα με ρινικούς πολύποδες (CRSwNP), οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς στη συνήθη θεραπεία (ενδορρινικά κορτικοστεροειδή). 

  Πρόκειται για ενέσιμη βιολογική θεραπεία η οποία έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει και να δεσμεύει την ανοσοσφαιρίνη E, πέτυχε τόσο τα δύο συμπρωτεύοντα όσο και τα βασικά δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία σε αμφότερες τις μελέτες φάσης III, POLYP 1 και POLYP 2.

  Η χρόνια ρινοκολπίτιδα με ρινικούς πολύποδες είναι η φλεγμονή της μύτης και των παραρρινίων κόλπων, με παρουσία ρινικών πολυπόδων στον βλεννογόνο των ρινικών κόλπων ή της ρινικής κοιλότητας.

  Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, τα συμπρωτεύοντα καταληκτικά σημεία των μελετών POLYP 1 και POLYP 2 ήταν η μεταβολή από την αρχική τιμή στη βαθμολογία στο ερωτηματολόγιο  για τους Ρινικούς Πολύποδες καθώς και η μεταβολή από την αρχική τιμή στη μέση ημερήσια βαθμολογία του ερωτηματολογίου Ρινικής Συμφόρησης σε διάστημα 24 εβδομάδων. 

  Η ομαλιζουμάμπη επέδειξε στατιστικά και κλινικά σημαντικές βελτιώσεις σε αμφότερα τα δύο πρωτεύοντα καταληκτικά σημεία. Τα βασικά δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία που επιτεύχθηκαν περιλαμβάνουν το ερωτηματολόγιο 22 ερωτήσεων για την αξιολόγηση συμπτωμάτων ρινός και παραρρινίων για τη συνδεόμενη με την υγεία ποιότητα ζωής, τη Δοκιμή Αναγνώρισης Οσμών του Πανεπιστημίου της Πενσιλβανίας για την αίσθηση της όσφρησης, τις βαθμολογίες οπίσθιας και πρόσθιας ρινόρροιας για την οπισθορρινική έκκριση  και τη ρινική καταρροή, αντίστοιχα1.

  "Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από τα αρχικά αποτελέσματα των μελετών POLYP 1 και POLYP 2. Πρόκειται για ένα σημαντικό και εντυπωσιακό ορόσημο για  την Ομαλιζουμάμπη, η οποία συνεχίζει να βοηθά χιλιάδες ανθρώπους  σε όλο τον κόσμο,  με σοβαρό αλλεργικό άσθμα και χρόνια αυθόρμητη κνίδωση", δήλωσε ο Γρηγόρης Ρομπόπουλος, επικεφαλής του Ιατρικού Τμήματος της Novartis Hellas. "Τα αποτελέσματα των κεντρικών μελετών αυτών τεκμηριώνουν περαιτέρω τον ρόλο της ανοσοσφαιρίνης Ε σε πολλές φλεγμονώδεις και αναπνευστικές παθήσεις.  H ομαλιζουμάμπη μειώνει την ποσότητα της ελεύθερης IgE και στην εν λόγω μελέτη μείωσε σημαντικά το μέγεθος των ρινικών πολυπόδων και των σχετιζόμενων συμπτωμάτων, τα οποία επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ασθενών με χρόνια ρινοκολπίτιδα με ρινικούς πολύποδες".

  Στις μελέτες, η ομαλιζουμάμπη ήταν γενικά καλά ανεκτή, με  τα συνολικά ποσοστά ανεπιθύμητων ενεργειών συγκρίσιμα με εκείνα τα οποία παρατηρήθηκαν σε προηγούμενες μελέτες φάσης ΙΙΙ σε ασθενείς με μέτριο και σοβαρό αλλεργικό άσθμα και χρόνια αυθόρμητη κνίδωση.

  "Παρότι η νόσος δεν είναι ορατή, οι ασθενείς με ρινικούς πολύποδες μπορεί να έχουν σημαντική  επίδραση στην ποιότητα ζωής - ειδικότερα δε οι ασθματικοί ασθενείς με αυξημένη ρινική απόφραξη και απώλεια της αίσθησης όσφρησης, γεγονός το οποίο μπορεί να τους επηρεάσεισωματικά, κοινωνικά και ψυχικά", ανέφερε ο Claus Bachert, Καθηγητής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανωτέρων Αναπνευστικών Οδών, Τμήμα Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γάνδης, Βέλγιο. "Τα αποτελέσματα των εν λόγω μελετών αποτελούν σημαντικό βήμα προόδου για τη βελτίωση της ζωής αυτών των ασθενών". 

  Περισσότερα ευρήματα και λεπτομερή αποτελέσματα των συμπρωτευόντων και δευτερευόντων καταληκτικών σημείων από αυτές τις μελέτες θα παρουσιαστούν σε προσεχές επιστημονικό συνέδριο. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:22 05/12

  Υπόθεση Novartis: Ο Μανιαδάκης κατονόμασε τους μάρτυρες με την "κουκούλα"

  Τα πρώην στελέχη της Novartis Μαρία Μαραγγέλη και Φιλίστωρ Δεστεμπασίδη που έχουν καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή ταύτισε με τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, Κελέση και Σαράφη,  ο Νίκος...

  19:11 04/12

  Υπόθεση Novartis: Νέες αποκαλύψεις Μανιαδάκη για την Τουλουπάκη στην Προανακριτκή

  Φέρεται να έδωσε τη διεύθυνση του διαμερίσματος όπου έδιναν κατάθεση οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

  19:58 03/12

  Μετ' εμποδίων η κατάθεση Μανιαδάκη στην Προανακριτική Επιτροπή

  Ο μάρτυρας φέρεται να δήλωσε ότι είναι κατηγορούμενος για βαρύτατες πράξεις αν κι έχει ελεγχθεί από κάθε Αρχή .

  19:20 02/12

  Στις 12 Δεκεμβρίου συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών που θα αποφασίσει για την υπόθεση της Novartis

  Τα μέλη της καλούνται να δια της ψήφου τους να αποφασίσουν αν θα οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής και αναπληρωτής του για τον χειρισμό της υπόθεσης.

  09:08 27/11

  Ολομέλεια Εφετών: Στα μέσα Δεκεμβρίου αποφασίζει για την Novartis

  Όμηροι εδώ και δύο χρόνια πολιτικά πρόσωπα και γιατροί που ερευνώνται.

  18:47 26/11

  Novartis: "Μπλόκο" στην παροχή στοιχείων για τους προστατευόμενους μάρτυρες στις ΗΠΑ επιχειρούν Αμερικανοί δικηγόροι

  Ζητούν διενέργεια έρευνας από το Συμβούλιο της Ευρώπης για παραβιάσεις από την Ελλάδα της νομοθεσίας για την προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων.

  14:49 26/11

  Novartis: Άγνοια για δωροδοκία πολιτικών προσώπων δηλώνει η γραμματέας του Φρουζή

  "Δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου" δωροδοκία πολιτικών κατέθεσε η πρώην γραμματέας του Φρουζή.

  14:37 20/11

  Η κατάθεση του Κ. Φρουζή θα μελετηθεί από τον Άρειο Πάγο

  Ακολουθεί (πιθανόν) και αυτοπρόσωπη εξέτασή του για τα περί "πιέσεων" από την Τουλουπάκη.

  21:49 16/11

  Προανακριτική - Κατάθεση Φρουζή: Ερωτήματα για τον "άγνωστο πράκτορα του FBI"

  Ελέγχεται η πιθανότητα η εμπλοκή του FBI να έγινε με πρωτοβουλία εγχωρίων παραγόντων.

  11:42 16/11

  Λοβέρδος: Οι φήμες περί δωροδοκίας είναι για γέλια

  Η ποινική δίωξη που μου ασκήθηκε είναι στον αέρα, δήλωσε.

  20:30 15/11

  ΝΔ - ΚΙΝΑΛ: Ο Φρουζής τεκμηρίωσε την σκευωρία

  Ολοκληρώθηκε η εξέταση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis.

  18:24 15/11

  ΣΥΡΙΖΑ: Ευνοούμενος της κυβέρνησης ο Φρουζής

  Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μιλούν για "δωρο" της κυβέρνησης στον Κ. Φρουζή.

  14:56 15/11

  Χαρίτσης: Μειώθηκε ο τζίρος της Novartis επί ΣΥΡΙΖΑ

  Έσπευσαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς Φρουζή περί αύξησης του τζίρου της Novartis Hellas επί ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

  13:48 15/11

  Φρουζής: Η κουβέντα με Τουλουπάκη ήταν για να "δώσω" πολιτικούς

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο κοντά στα συμφέροντά μας, είπε ο Κ. Φρουζής τονίζοντας ότι οι βασικοί στόχοι της εταιρείας επιτεύχθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.