Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Νοε-2019 16:23

  Σημαντική διημερίδα για την επεμβατική καρδιολογία

  Σημαντική διημερίδα για την επεμβατική καρδιολογία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διημερίδα με τίτλο "Επεμβατική Καρδιολογία 2019" που διοργάνωσε ο Τομέας Καρδιάς του Metropolitan General σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Καρδιαγγειακών Παθήσεων στην Αίγλη Ζαππείου, στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2019. 

  Σημείο αναφοράς της διημερίδας ήταν η επανάσταση που έχει φέρει ο τομέας της επεμβατικής καρδιολογίας στην κλασική καρδιολογία με την εφαρμογή σύγχρονων μη χειρουργικών τεχνικών στην αντιμετώπιση καρδιολογικών παθήσεων. Τέτοιες τεχνικές αποτελούν  η αγγειοπλαστική και η τοποθέτηση stent, που μαζί με την αορτο-στεφανιαία παράκαμψη (by pass) αποτελούν εναλλακτικές μεθόδους επαναγγείωσης τους μυοκαρδίου, η διαδερμική αντικατάσταση της σοβαρά στενωμένης αορτικής βαλβίδας (ΤΑVI), που αντικατέστησε το ανοιχτό χειρουργείο, σε ανεγχείρητους, σε υψηλού κινδύνου και σε μετρίου κινδύνου ασθενείς,η μη χειρουργική (διαδερμική) σύγκλιση της μεσοκολπικής επικοινωνίας (ASD) και του ανοικτού ωοειδούς τρήματος (PFO) καθώς και η μη χειρουργική απομόνωση του ωτίου του αριστερού κόλπου (LAA) σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, που δεν μπορούν να λάβουν αντιπηκτική αγωγή. 

  Τονίστηκε ότι η θεραπεία στο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι η πρωτογενής αγγειοπλαστική και διενεργείται στο Metropolitan General όλο το 24ώρο από εξειδικευμένη ομάδα Επεμβατικών Καρδιολόγων.

  Παρουσιάστηκαν, επίσης, όλες οι νεότερες εξελίξεις στον τομέα της Ηλεκτροφυσιολογίας, τόσο στο διαγνωστικό όσο και το θεραπευτικό σκέλος της κολπικής μαρμαρυγής, στην εμφύτευση βηματοδοτών και απινιδωτών και την αντιμετώπιση των κοιλιακών ταχυκαρδιών, καθώς και της επεμβατικής απεικόνισης στην εκτίμηση και αντιμετώπιση των στεφανιαίων βλαβών. Οι άρτια τεκμηριωμένες διαλέξεις και οι περιπτώσεις ενδιαφέροντων περιστατικών συνέβαλαν στο να αποτελέσει η διημερίδα μια συντονισμένη προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ καρδιολόγων και ιατρών άλλων ειδικοτήτων για την ολιστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων.

  Το προεδρείο της διημερίδας  απαρτιζόταν από τους κ.κ.: Στέφανο Φούσα, MD, FESC, FACC Συντονιστή - Διευθυντή Τομέα Καρδιάς Metropolitan General, Ε. Καθηγητή Καρδιολογίας, τ. Πρόεδρο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Γεώργιο Ν.Θεοδωράκη, MD, FESC, FACC Διευθυντή Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογικών Μελετών και Βηματοδότησης Metropolitan General, Ιωάννη Καλλικάζαρο, MD, FESC, FACC, Διευθυντή Καρδιολόγο Metropolitan General, τ.Πρόεδρο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Σάββα Τουμανίδη, Ομ. Καθηγητή Θεραπευτικής Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. - Διευθυντή Καρδιολόγο Metropolitan General. Παράλληλα, συμμετείχαν και άλλοι διακεκριμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων ιδιωτικών και δημόσιων νοσοκομείων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:12 13/12

  Τι είναι οι εναλλακτικοί παιδότοποι και γιατί ξεχωρίζουν;

  Ο χώρος όπου παίζουν και διασκεδάζουν τα παιδιά πρέπει να τους προσφέρει πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα.

  11:29 13/12

  Ολιστική αντιμετώπιση του διαβήτη στο νέο Διαβητολογικό Κέντρο στο Metropolitan

  Ένα σύγχρονο κέντρο, εξοπλισμένο με την αιχμή της τεχνολογίας και με το πλέον καταρτισμένο προσωπικό στο Νοσοκομείο Metropolitan από την 1η Δεκεμβρίου.

  11:29 13/12

  Χριστίνα Φλαμπούρη: Μια ανάσα πριν την ολοκλήρωση του 7 Summits

  Το απόλυτο ορειβατικό project ετοιμάζεται να ολοκληρώσει η Ελληνίδα αλπινίστρια.

  11:28 13/12

  Η κοινωνική πρωτοβουλία του ΣΦΕΕ "προΣfΕΕρουμε" συνεχίζεται

  Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΣΦΕΕ, η κοινωνική πρωτοβουλία "προΣfΕΕρουμε" συνεχίζει με επόμενο σταθμό αλληλεγγύης την Κομοτηνή.

  09:30 12/12

  Δύο νέες εγκρίσεις πήρε το pembrolizumab για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου

  Η έγκριση βασίστηκε στο σημαντικό όφελος στη συνολική επιβίωση που διαπιστώθηκε στη κλινική μελέτη Φάσης ΙΙΙ, KEYNOTE-048.

  09:28 12/12

  Τι είναι η φαρμακογονιδιωματική και ποιες οι εφαρμογές της στην υγεία;

  Η φαρμακογονιδιωματική, ένας νέος και πολλά υποσχόμενος κλάδος, με σημαντικές προεκτάσεις σε πολλές ιατρικές ειδικότητες, όπως καρδιολογία, ογκολογία, ψυχιατρική.

  23:59 11/12

  Γιατί στις γιορτές "επιτρέπεται" να φάμε περισσότερο απ' όσο νομίζουμε;

  Η διαιτολόγος ξεκαθαρίζει τις παρανοήσεις και μας δίνει tips για να μην πάρουμε κιλά και να μην αγχωθούμε τώρα στις γιορτές.

  12:27 11/12

  Δείπνο στο σκοτάδι - Η ζωή μέσα από τα "μάτια" ενός ανθρώπου με τυφλότητα

  Η δημοσιογράφος υγείας Ελένη Δασκαλάκη, βίωσε και μεταφέρει την εμπειρία ενός δείπνου στο σκοτάδι σε μια προσπάθεια να "μπούμε" στα παπούτσια ενός τυφλού ανθρώπου.

  08:52 11/12

  Γιατί είναι απαραίτητο να "σπάμε" τη δίαιτα; Και ποιο είναι το υγιεινό junk food;

  Ένας πολύ σημαντικός λόγος για να μην είμαστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό μας και ιδέες για υγιεινά και απολαυστικά πιάτα.

  08:50 11/12

  Η Advanced Hair Clinics βραβεύεται ως International Hair Clinic of the Year για τρίτη φορά

  Μια ακόμη μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα και τον Ιατρικό Τουρισμό εξασφάλισε η εξειδικευμένη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics.

  08:41 11/12

  Σημαντικές οι ευκαιρίες συνεργασίας ελληνικών επιχειρήσεων με το CERN

  Εκδήλωση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας CERN του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

  07:54 11/12

  Η δέσμευση της L' Oreal για το βιώσιμο μέλλον της ομορφιάς

  Το πρωτοπόρο πρόγραμμα βιωσιμότητας της εταιρείας παρουσιάστηκε στα προσφάτως ανακαινισμένα γραφεία της L’Oréal Hellas, με βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

  09:12 10/12

  Συνεχίζει να μειώνεται ο πληθυσμός από το 2011 έως σήμερα

  Η γήρανση του πληθυσμού και η βραδεία ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού επιβραδύνουν το ΑΕΠ και όχι μόνο.

  09:01 10/12

  Πότε η τριχόπτωση πρέπει να σε απασχολήσει;

  Το 85% των ανδρών αντιμετωπίζει πρόβλημα τριχόπτωσης. Σε αρκετούς μάλιστα το πρόβλημα ξεκινάει από την ηλικία των 20 ετών. Μην περιμένεις για να δράσεις!

  08:57 10/12

  Τι είναι η αιμορροφιλία, η νόσος που πλήττει τα αγόρια

  Μια πρωτότυπη εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμορροφιλία από τη Roche Hellas που βοηθά παιδιά και ενήλικες στην καλύτερη διαχείριση της νόσου.

  07:33 10/12

  Βρεφικοί κολικοί: "Ήρεμη κοιλίτσα" και "ήρεμοι γονείς"!

  Τα Almora PLUS® Baby Drops εξασφαλίζουν ανακούφιση του μωρού από τους κολικούς.