Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Οκτ-2019 16:19

  Τεχνητή νοημοσύνη: Αλλάζει τον τομέα του φαρμάκου

  Τεχνητή νοημοσύνη: Αλλάζει τον τομέα του φαρμάκου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία Νovartis ανακοίνωσε ένα σημαντικό βήμα αναπροσδιορισμού των φαρμάκων, εγκαινιάζοντας το Εργαστήριο Καινοτομίας Τεχνητής Νοημοσύνης της Novartis και επιλέγοντας γι’ αυτό της το εγχείρημα τη Microsoft ως στρατηγικό εταίρο σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης και επιστήμης των δεδομένων. Το καινούριο εργαστήριο έχει ως στόχο να ενισχύσει τις δυνατότητες Τεχνητής Νοημοσύνης, από την έρευνα έως τη διάθεση στην αγορά και να συνδράμει στην επιτάχυνση της ανακάλυψης και ανάπτυξης καινοτόμων φαρμάκων για ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Ως μέρος της στρατηγικής συνεργασίας που ανακοινώθηκε, η Novartis και η Microsoft δεσμεύτηκαν για πολυετή προσπάθεια έρευνας κι ανάπτυξης. Η στρατηγική αυτή συμμαχία θα επικεντρωθεί σε δύο βασικούς στόχους:
  1) Ενδυνάμωση Τεχνητής Νοημοσύνης. Το εργαστήριο θα έχει ως στόχο να καταστήσει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης διαθέσιμες σε όλους τους συνεργάτες της Novartis. Συνδυάζοντας τις τεράστιες ποσότητες δεδομένων της Novartis με τις προηγμένες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, το εργαστήριο θα έχει ως στόχο τη δημιουργία νέων μοντέλων κι εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τις ικανότητες των συνεργατών μας ώστε να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα προκλήσεων στην ιατρική.
  2) Εξερεύνηση Τεχνητής Νοημοσύνης. Το εργαστήριο θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για να αντιμετωπίσει ορισμένες από πλέον δύσκολες υπολογιστικές προκλήσεις στις βιολογικές επιστήμες, ξεκινώντας με τη χημεία που βασίζεται σε παραγωγικά μοντέλα (generative chemistry), την κατάτμηση κι ανάλυση εικόνων για έξυπνη και εξατομικευμένη παροχή θεραπειών και τη βελτιστοποίηση των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών σε κλίμακα.

  Επίσης, η Microsoft και η Novartis θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη κι εφαρμογή των πλατφορμών τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς και διαδικασιών που θα υποστηρίζουν μελλοντικά προγράμματα και στους δύο αυτούς τομείς. Η συνολική επένδυση θα περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, τους εξειδικευμένους ειδικούς, τεχνολογία κι εργαλεία.

  Ο Vas Narasimhan, Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis, ανέφερε: "Καθώς η Novartis συνεχίζει να εξελίσσεται σε μια απόλυτα εστιασμένη φαρμακευτική εταιρεία, τροφοδοτούμενη από προηγμένες πλατφόρμες θεραπειών και την επιστήμη των δεδομένων, συνεργασίες όπως αυτή θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε επιτυχώς στον στόχο μας και να αναπροσδιορίσουμε τα φάρμακα για να βελτιώσουμε και να παρατείνουμε τη ζωή των ασθενών. Συνδυάζοντας τη βαθιά γνώση μας για την ανθρώπινη βιολογία και τα φάρμακα με την κορυφαία τεχνογνωσία της Microsoft στην τεχνητή νοημοσύνη, θα μπορούσαμε να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτουμε κι αναπτύσσουμε φάρμακα".

  Ο Satya Nadella, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, πρόσθεσε ότι "η στρατηγική συνεργασία μας θα συνδυάσει την τεχνογνωσία της Novartis στις βιολογικές επιστήμες με τη δύναμη της Azure και της τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft. Από κοινού έχουμε ως στόχο να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας των βιολογικών επιστημών σήμερα και να προσφέρουμε τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης σε όλους της υπαλλήλους της Novartis, ώστε να ανακαλύψουν νέες ιδέες, καθώς εργάζονται για την ανακάλυψη καινούριων φαρμάκων και για τη μείωση του κόστους για τους ασθενείς".
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  14:37 20/11

  Η κατάθεση του Κ. Φρουζή θα μελετηθεί από τον Άρειο Πάγο

  Ακολουθεί (πιθανόν) και αυτοπρόσωπη εξέτασή του για τα περί "πιέσεων" από την Τουλουπάκη.

  15:40 18/11

  Το ΑΙ αλλάζει την αυτοκίνηση και την ενέργεια

  Πώς βλέπουν το μέλλον Siemens, Mercedes και Bosch.

  21:49 16/11

  Προανακριτική - Κατάθεση Φρουζή: Ερωτήματα για τον "άγνωστο πράκτορα του FBI"

  Ελέγχεται η πιθανότητα η εμπλοκή του FBI να έγινε με πρωτοβουλία εγχωρίων παραγόντων.

  11:42 16/11

  Λοβέρδος: Οι φήμες περί δωροδοκίας είναι για γέλια

  Η ποινική δίωξη που μου ασκήθηκε είναι στον αέρα, δήλωσε.

  20:30 15/11

  ΝΔ - ΚΙΝΑΛ: Ο Φρουζής τεκμηρίωσε την σκευωρία

  Ολοκληρώθηκε η εξέταση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis.

  18:24 15/11

  ΣΥΡΙΖΑ: Ευνοούμενος της κυβέρνησης ο Φρουζής

  Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μιλούν για "δωρο" της κυβέρνησης στον Κ. Φρουζή.

  14:56 15/11

  Χαρίτσης: Μειώθηκε ο τζίρος της Novartis επί ΣΥΡΙΖΑ

  Έσπευσαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς Φρουζή περί αύξησης του τζίρου της Novartis Hellas επί ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

  13:48 15/11

  Φρουζής: Η κουβέντα με Τουλουπάκη ήταν για να "δώσω" πολιτικούς

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο κοντά στα συμφέροντά μας, είπε ο Κ. Φρουζής τονίζοντας ότι οι βασικοί στόχοι της εταιρείας επιτεύχθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

  19:35 14/11

  Κατάθεση Φρουζή: Τη ζητούν στον Αρειο Πάγο για να μελετήσουν τα περι "πιέσεων" από Τουλουπάκη

  Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου θέλουν να την μελετήσουν, καθώς φέρεται να έκανε λόγο για ''πιέσεις'', κομμάτι που άπτεται της έρευνας της Εισαγγελίας.

  18:25 14/11

  Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φρουζής γκρέμισε το αφήγημα ΝΔ - ΚΙΝΑΛ περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis

  "Όσο και αν τα δύο κόμματα λειτουργούν ως συνήγοροί του".

  11:36 14/11

  Κ. Φρουζής: Ο τζίρος της Novartis εκτοξεύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ

  Αποκάλυψε συναντήσεις πριν το 2015 με Τσίπρα, Ξανθό, Παππά. "Πιθανόν συνεργάτης μου στη Novartis ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων".

  18:48 13/11

  Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για Φρουζή: "Κατηγορούμενος είναι, ας λέει ό,τι θέλει…"

  Διευκρινίζουν ότι ο Κ. Φρουζής είχε καταστεί κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018.

  17:31 13/11

  Πικραμμένος για σκευωρία Novartis: Ο Παπαγγελόπουλος είχε "εκτελεστικό ρόλο"

  "Εκτελεστικό" ρόλο στην σκευωρία Novartis αποδίδει στον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος.

  12:14 13/11

  Αδ. Γεωργιάδης: Σκάνδαλο Novartis όπως γίνεται λόγος δεν υπάρχει

  Δεν υπάρχει υλικό που να το στοιχειοθετεί, αναφέρει ο υπ. Ανάπτυξης.

  09:34 13/11

  Ο ΣΥΡΙΖΑ, η προανακριτική και το "Κούγκι" που δεν επιβεβαιώθηκε

  Αρχίζει ο "πόλεμος" για την Novartis στην Προανακριτική.

  20:43 12/11

  Κ. Φρουζής: Τι μου είπε η Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018

  Αποκάλυψε περιεχόμενο συνομιλιών που είχε με την Ε. Τουλουπάκη.