Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Σεπ-2019 12:40

  HOPEgenesis: Ανάγκη η ανατροπή της υπογεννητικότητας

  HOPEgenesis: Ανάγκη η ανατροπή της υπογεννητικότητας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος βρίσκεται στον πυρήνα της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης" δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θοδωρής Λιβάνιος σε συνάντηση που είχε με τον ιδρυτή και πρόεδρο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας HOPEgenesis κ. Στέφανο Χανδακά. "Η ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και, κατά συνέπεια, της ανησυχητικής γήρανσης του πληθυσμού, είναι μία μάχη που πρέπει να δώσουμε σε πολλαπλά μέτωπα", ανέφερε ο κ. Λιβάνιος. "Στην προσπάθεια αυτή χρειάζονται όλοι: το κεντρικός κράτος, με μια συνεκτική και συγκροτημένη πολιτική, οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας, ιδίως όσοι βλέπουν τον πληθυσμό τους ολοένα να συρρικνώνεται, και, βέβαια, η ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως το εξαιρετικό παράδειγμα της MKO HOPEgenesis. Αισιοδοξώ ότι με τις κατάλληλες συνεργασίες και συστηματική δουλειά, μπορούμε να επαναφέρουμε την ελπίδα για μια Ελλάδα νεότερη και δυνατότερη".

  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Πρόεδρος και στελέχη της HOPEgenesis, ενημέρωσαν τον υφυπουργό Εσωτερικών για τις δράσεις που αναπτύσσει ο οργανισμός με στόχο, αφενός, την υποστήριξη γυναικών που επιθυμούν να γίνουν μητέρες αλλά έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές υποδομές, καθώς ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και, αφετέρου, την ενημέρωση των νέων, κυρίως, για τη σχέση της υπογεννητικότητας με την υπογονιμότητα και τις επακόλουθες συνέπειες στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

  "Η HOPEgenesis δημιουργεί μια ομπρέλα ασφαλείας για τις γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν μητέρες, σε όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκονται" εξηγεί ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της. κ. Χανδακάς. "Σύμφωνα με αξιόπιστες προβλέψεις, το 2050 το 35% του ελληνικού πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών. H HOPEgenesis, παρέχοντας 24ωρη πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια, σε εγκυμονούσες αλλά και γυναίκες που επιθυμούν να κυοφορήσουν, σε περισσότερες από 350 ηπειρωτικές περιοχές αλλά και νησιά της χώρας, έχει όραμα να συμβάλει στις πολιτικές εκείνες που θα επιτρέψουν στον πληθυσμό της Ελλάδας να αναπτυχθεί βιώσιμα και πάλι, ανατρέποντας τα σημερινά στατιστικά. Στις περιοχές δράσης της οργάνωσης η ανατροπή αυτή έχει ήδη ξεκινήσει. Ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα, όπως το ΠΑ.ΠΕΙ και το ΕΚΠΑ, η HOPEgenesis διεξάγει μελέτες για το μείζον δημογραφικό ζήτημα και διοργανώνει σχετικές ημερίδες σε όλη την Ελλάδα".

  Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση συνεργειών στην προσπάθεια για την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, τόσο με δράσεις και κίνητρα κατά το στάδιο της κυοφορίας και της γέννησης ενός παιδιού αλλά και, μετέπειτα, κατά την ανατροφή και φύλαξη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:36 09/04

  Προσφορά της DEMO ABEE για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

  Δωρεά 60 monitors για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ και δωρεά χειρουργικών μασκών στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

  08:59 09/04

  Το DNA ή τι ιικό φορτίο επηρεάζει πόσο βαριά θα νοσήσει κάποιος από COVID-19;

  Το γονιδίωμα ασθενών νεαρών και χωρίς υποκείμενα νοσήματα που είναι θύματα της COVID-19 εξετάζονται για να βρεθεί μια πιθανή γενετική προδιάθεση.

  08:00 09/04

  Οι δύο πιο βασικές βιταμίνες για ισχυρό ανοσοποιητικό

  Η ποικιλία στη διατροφή, τα άφθονα φρούτα και λαχανικά εποχής συμβάλουν στην επάρκεια βιταμινών στον οργανισμό, μερικές φορές όμως δεν είναι αρκετά.

  23:59 08/04

  Χάστε βάρος με περπάτημα - γίνεται!

  Βελτιώστε το σώμα και τη διάθεσή σας με περπάτημα, ακόμη και αυτή την περίοδο που μένουμε σπίτι, αφού "επιτρέπεται" η έξοδος για φυσική δραστηριότητα.

  15:51 08/04

  23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα τεστ για τον κορονοϊό από το Παστέρ

  Όσα αναρωτιόμαστε και όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα τεστ για τον κορονοϊό και τα τεστ αντισωμάτων από τους πλέον ειδικούς.

  11:21 08/04

  3D προστατευτικές ασπίδες προσώπου στο Εργαστήριο 3D απεικόνισης και εκτύπωσης του Metropolitan Hospital

  Hellas COVID 19 3D Printing Supplies: Κανένας από τους ανθρώπους που μάχονται στην πρώτη γραμμή εναντίον του κορονοϊού χωρίς προστασία.

  09:15 08/04

  H COVID-19 γένους θηλυκού... και άλλες ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις

  Αφού η συζήτηση για τον νέο κορονοϊό είναι καθημερινά στο τραπέζι, ας ξέρουμε, τουλάχιστον, τι λέμε, κι ας το λέμε σωστά.

  09:15 08/04

  Γιατί και πώς θα μπούμε σε "λειτουργία πτήσης"

  Μερικές βασικές συμβουλές για να ξεκουράσουμε το σώμα και το μυαλό αυτές τις δύσκολες μέρες που μένουμε σπίτι.

  23:59 07/04

  Θέλετε να δώσετε αίμα; Διαβάστε πρώτα αυτές τις πληροφορίες.

  Ποιοι δεν μπορούν να δώσουν αίμα και τι να έχετε κάνει πριν την αιμοδοσία.

  11:23 07/04

  Ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων Ευάγγελος Γιαμαρέλλος απαντά για τον κορονοϊό

  Ο κορονοϊός και τα υποκείμενα νοσήματα, η κλινική μελέτη SAVE και η "επιστροφή" του ιού. Τα σχόλια του καθηγητή έχουν ενδιαφέρον.

  10:12 07/04

  Στον δρόμο για την έγκριση νέας θεραπείας για το πολλαπλό μυέλωμα

  Θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ για το isatuximab ως θεραπεία του υποτροπιάζοντος και ανθεκτικού πολλαπλού μυελώματος.

  09:59 07/04

  Εξετάζεται η έγκριση της θεραπείας για τη νωτιαία μυική ατροφία στην Ευρώπη

  Θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση για την onasemnogene abeparvovec-xioi, τη γονιδιακή θεραπεία για την SΜΑ.

  09:37 07/04

  Δώστε μία ευκαιρία στη διατροφή και στη ζωή σας

  Τώρα που μένουμε σπίτι ας εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα για να υιοθετήσουμε καλύτερες διατροφικές συνήθειες.

  11:16 06/04

  Διεθνής μελέτη για το remdesivir στον κορονοϊό: Τι μας απαντά η επικεφαλής της έρευνας στην Ελλάδα

  Η Γιώτα Τουλούμη, Καθηγήτρια Βιοστατιστικής & Επιδημιολογίας, μιλά αποκλειστικά στο Capital.gr για τα δεδομένα της μελέτης "Adaptive COVID-19 Treatment Trial".

  09:22 06/04

  Στα... λύματα ψάχνουν απαντήσεις για την εξάπλωση του κορονοϊού

  Τα λύματα μπορούν να αποκαλύψουν την πραγματική εξάπλωση του κορονοϊού και να προειδοποιήσουν για μία επανεμφάνισή του στο μέλλον, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

  09:16 06/04

  Η Pfizer Hellas κατά της πανδημίας της νόσου COVID-19

  Η Pfizer Hellas συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια και δωρίζει 100 monitors για Μ.Ε.Θ. και 100.000 ειδικές μάσκες για τους επαγγελματίες υγείας.