Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Σεπ-2019 12:40

  HOPEgenesis: Ανάγκη η ανατροπή της υπογεννητικότητας

  HOPEgenesis: Ανάγκη η ανατροπή της υπογεννητικότητας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος βρίσκεται στον πυρήνα της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης" δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θοδωρής Λιβάνιος σε συνάντηση που είχε με τον ιδρυτή και πρόεδρο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας HOPEgenesis κ. Στέφανο Χανδακά. "Η ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και, κατά συνέπεια, της ανησυχητικής γήρανσης του πληθυσμού, είναι μία μάχη που πρέπει να δώσουμε σε πολλαπλά μέτωπα", ανέφερε ο κ. Λιβάνιος. "Στην προσπάθεια αυτή χρειάζονται όλοι: το κεντρικός κράτος, με μια συνεκτική και συγκροτημένη πολιτική, οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας, ιδίως όσοι βλέπουν τον πληθυσμό τους ολοένα να συρρικνώνεται, και, βέβαια, η ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως το εξαιρετικό παράδειγμα της MKO HOPEgenesis. Αισιοδοξώ ότι με τις κατάλληλες συνεργασίες και συστηματική δουλειά, μπορούμε να επαναφέρουμε την ελπίδα για μια Ελλάδα νεότερη και δυνατότερη".

  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Πρόεδρος και στελέχη της HOPEgenesis, ενημέρωσαν τον υφυπουργό Εσωτερικών για τις δράσεις που αναπτύσσει ο οργανισμός με στόχο, αφενός, την υποστήριξη γυναικών που επιθυμούν να γίνουν μητέρες αλλά έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές υποδομές, καθώς ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και, αφετέρου, την ενημέρωση των νέων, κυρίως, για τη σχέση της υπογεννητικότητας με την υπογονιμότητα και τις επακόλουθες συνέπειες στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

  "Η HOPEgenesis δημιουργεί μια ομπρέλα ασφαλείας για τις γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν μητέρες, σε όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκονται" εξηγεί ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της. κ. Χανδακάς. "Σύμφωνα με αξιόπιστες προβλέψεις, το 2050 το 35% του ελληνικού πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών. H HOPEgenesis, παρέχοντας 24ωρη πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια, σε εγκυμονούσες αλλά και γυναίκες που επιθυμούν να κυοφορήσουν, σε περισσότερες από 350 ηπειρωτικές περιοχές αλλά και νησιά της χώρας, έχει όραμα να συμβάλει στις πολιτικές εκείνες που θα επιτρέψουν στον πληθυσμό της Ελλάδας να αναπτυχθεί βιώσιμα και πάλι, ανατρέποντας τα σημερινά στατιστικά. Στις περιοχές δράσης της οργάνωσης η ανατροπή αυτή έχει ήδη ξεκινήσει. Ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα, όπως το ΠΑ.ΠΕΙ και το ΕΚΠΑ, η HOPEgenesis διεξάγει μελέτες για το μείζον δημογραφικό ζήτημα και διοργανώνει σχετικές ημερίδες σε όλη την Ελλάδα".

  Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση συνεργειών στην προσπάθεια για την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, τόσο με δράσεις και κίνητρα κατά το στάδιο της κυοφορίας και της γέννησης ενός παιδιού αλλά και, μετέπειτα, κατά την ανατροφή και φύλαξη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:55 25/02

  Mόσιαλος για εμβόλιο Johnson & Johnson: 28 μέρες μετά το εμβόλιο υπάρχει 100% προστασία από νοσηλεία

  Το εμβόλιο της Johnson & Johnson εξετάζεται ήδη από τον αμερικανικό FDA ενώ έχουν ήδη γίνει προπαραγγελίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  08:43 25/02

  Είναι μία δόση εμβολίου αρκετή για όσους έχουν νοσήσει με κορονοϊό;

  Η δεύτερη δόση λίγες εβδομάδες μετά έχει ως στόχο να ενισχύσει τον τίτλο των αντισωμάτων για να προσδώσει καλύτερη ανοσία. Είναι απαραίτητη σε όσους έχουν νοσήσει;

  14:14 24/02

  28 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων

  Σκοπός της παγκόσμιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης είναι η πληροφόρηση της κοινωνίας και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς αυτοί.

  08:27 24/02

  Οι κλινικές μελέτες στην πανδημία: Τι άλλαξε και τι περιμένουμε από έρευνες για άλλες παθήσεις

  Η Ευαγγελία Κοράκη, πρόεδρος της HACRO (Ελληνικός Σύλλογος των Contract Research Organizations) μας εξηγεί τι συμβαίνει με τις κλινικές μελέτες την εποχή της πανδημίας και όχι μόνο.

  08:00 24/02

  Η ώρα που κοιμάστε και ο ρόλος της στη δουλειά και την υγεία μας

  Οι νυχτερινοί τύποι έχουν διπλάσια πιθανότητα σε σχέση με τους πρωινούς να μην είναι αποδοτικοί στη δουλειά τους.

  09:41 23/02

  COVID-19: Τρία σημαντικά νέα δεδομένα για τον SARS-COV-2

  Η μετάδοση του κορονοϊού μέσω των τροφίμων και των συσκευασιών, οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε εγκύους και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA στα νέα στελέχη.

  09:10 23/02

  Μελέτη REUMAVID: Πώς επηρέασε η πανδημία τα άτομα με ρευματικές παθήσεις στην Ευρώπη

  1 στους 2 ασθενείς με ρευματικά νοσήματα είδε επιδείνωση της υγείας του κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

  08:52 23/02

  Πανδημία και καρκίνος: "Οι Συνήθειες Άλλαξαν. Ο Καρκίνος Όχι"

  Με την εκστρατεία αυτή η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου στοχεύει στην ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση και απρόσκοπτη θεραπεία του καρκίνου εν μέσω πανδημίας.

  13:04 22/02

  Θεραπεία για πολλαπλή σκλήρυνση: Ένταξη των δισκίων κλαδριβίνης στη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων στην Ελλάδα

  Στη θετική λίστα φαρμάκων της Ελλάδας περιλαμβάνεται πλέον η πρώτη βραχείας διάρκειας από του στόματος θεραπεία για την υποτροπιάζουσα πολλαπλή σκλήρυνση υψηλής ενεργότητας.

  08:47 22/02

  Μελέτη ΕΚΠΑ: Πώς κινείται η ανάπτυξη αντισωμάτων ανά ηλικιακή ομάδα μετά την α' δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech

  Τα προκαταρτικά αποτελέσματα της εξελισσόμενης μελέτης δείχνουν τη διαφορά στην παραγωγή αντισωμάτων μετά την πρώτη δόση σε δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

  08:34 21/02

  Ελκώδης κολίτιδα: Σε τι μπορεί να οφείλεται, τα συμπτώματα και οι νεότερες θεραπευτικές επιλογές

  Για την ελκώδη κολίτιδα, μία συχνή νόσο του παχέος εντέρου, μας μιλά ο γαστρεντερολόγος Κωνσταντίνος Καρμίρης.

  11:54 19/02

  Εμβόλιο Johnson & Johnson: Σε αναμονή για την έγκριση από τον ΕΜΑ

  Η Johnson & Johnson ανακοινώνει την υποβολή αίτησης στον EMA για τη χορήγηση ευρωπαϊκής άδειας κυκλοφορίας υπό αίρεση, για το ερευνητικό υποψήφιο εμβόλιο της Janssen κατά της COVID-19.

  09:39 19/02

  Επαναστατικό: Ο πρώτος τεχνητός χοληδόχος πόρος για αποκατάσταση βλαβών στο συκώτι

  Επιστήμονες στη Βρετανία με επικεφαλής έναν Έλληνα δημιούργησαν στο εργαστήριο τον πρώτο στον κόσμο χοληδόχο πόρο για αποκατάσταση του ανθρώπινου ήπατος.

  09:13 19/02

  Ο κορoνοϊός θα παραμείνει ανάμεσα μας – Τι συνεπάγεται αυτό για όλους μας;

  Θα εξαλειφθεί η πανδημία; Τι έχουμε μάθει από προηγούμενες παρόμοιες καταστάσεις;

  09:25 18/02

  Νέα μελέτη στο Nature: Η ασφάλεια των εμβολίων έναντι του SARS-CoV-2

  Στην παρούσα φάση, συνεχώς συλλέγονται νέα δεδομένα από την κλινική πρακτική σχετικά με την έκταση και τη φύση των πιθανών παρενεργειών των εμβολίων για τον κορονοϊό.

  08:36 18/02

  The Healthy Food Challenge: Πρόσκληση για καινοτόμες λύσεις στον τομέα της διατροφής

  Στόχος του νέου αυτού προγράμματος είναι η ανταμοιβή της καινοτομίας στη δημιουργία υγιεινών και βιώσιμων διατροφικών συνηθειών για ευάλωτα άτομα.