Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Αυγ-2019 10:41

  Αυτή είναι η άσκηση που σας ταιριάζει

  Αυτή είναι η άσκηση που σας ταιριάζει
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πολλές φορές έχουμε πάρει την απόφαση να ξεκινήσουμε γυμναστική ή κάποιο είδος άσκησης, αλλά δεν είμαστε σίγουροι τι μας ταιριάζει και τι να επιλέξουμε. Στην απόφαση αυτή θα μας βοηθήσει η personal trainer, Λένα Σχίζα. 

  Έχοντας κάνει το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα, της απόφασης για φυσική δραστηριότητα, πρέπει πλέον να αποφασίσουμε τον χρόνο που είμαστε διατεθειμένοι να αφιερώσουμε στη γυμναστική και το αποτέλεσμα το οποίο επιδιώκουμε (πχ. χαλάρωση κι ευεξία, μυϊκή ενδυνάμωση, χάσιμο λίπους, σύσφιξη κλπ.). Μόλις απαντήσουμε σ' αυτό, καλό είναι να κάνουμε μια μικρή έρευνα στις κοντινές μας περιοχές και να μελετήσουμε τις επιλογές που έχουμε. Οι επιλογές είναι αρκετές κι όλες έχουν κάτι θετικό να μας προσφέρουν, οπότε είναι στο χέρι μας να βρούμε τι είναι αυτό που μας ταιριάζει.

  Βασικό tip επιτυχίας: Να είναι ο χώρος της άσκησης κοντά στο σπίτι ή στη δουλειά μας. 

  •    Γυμναστήριο: Είναι η επιλογή με το πιο ευέλικτο ωράριο, απευθύνεται σε κάποιον που θέλει να κάνει αεροβική γυμναστική σε κλειστό χώρο, καθώς και ασκήσεις με αντιστάσεις, ώστε να χάσει λίπος και παράλληλα να αποκτήσει μυϊκή μάζα. 

  •    Πολεμικές τέχνες: Σε αντίθεση με την εικόνα που μπορεί να έχουμε ήδη σχηματίσει στο μυαλό μας, οι πολεμικές τέχνες έχουν να κάνουν κυρίως με την πνευματική δύναμη, την πειθαρχία και την επιμονή, σαν πρώτη γραμμή των πλεονεκτημάτων τους. Βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση, παίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του βάρους και μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση. 

  •    Crossfit: Το crossfit είναι ένα είδος λειτουργικής προπόνησης στην οποία χρησιμοποιούνται πολυαρθρικές ασκήσεις ενώ συνδυάζει και αερόβιο πρόγραμμα. Μια προπόνηση, ανάλογα το επίπεδο, μπορεί να περιλαμβάνει από απλές ασκήσεις έως και άρση βαρών, ενώ μπορεί να περιέχει σπριντ αλλά και τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Τα αποτελέσματα είναι αύξηση μεταβολισμού, αύξηση αντοχής και δύναμης.

  •    Pilates: Το Pilates είναι μια μέθοδος σωματικής εκγύμνασης και λειτουργικής αποκατάστασης, με σωματικά και πνευματικά οφέλη. Αναπτύσσεται η ελαστικότητα, η δύναμη, η μυϊκή τόνωση και βελτιώνεται η στάση του σώματος. Το σώμα αποκτά ισορροπία και αρμονία, ενώ βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση και τη σωστή αναπνοή. 

  •    Yoga: Έχοντας ως στόχο την αυτοσυγκράτηση, την πνευματική διαύγειά και την ενδυνάμωση του σώματος, η yoga βελτιώνει την ευλυγισία, την ισορροπία και την στάση του σώματος. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και αντιμετωπίζει τα προβλήματα ψυχικής υγείας που προκαλεί ο πιεστικός δυτικός τρόπος ζωής. 

  •    Χορός: Εκτός από την βελτίωση της φυσικής κατάστασης, ο χορός βοηθάει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και καθαρίζει την περίσσεια υγρών και τοξινών. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτά τα οφέλη είτε μόνοι μας  είτε να τα αυξήσετε κάνοντας εξάσκηση με άλλους.

  Η γυμναστική ταιριάζει σε όλους!

  Η γυμναστική δεν έχει φύλο και ηλικία, είναι για όλους κι είναι απαραίτητη τόσο για το σώμα όσο και το πνεύμα μας. Όποιο είδος και να επιλέξουμε, σίγουρα θα βγούμε κερδισμένοι απ’την ενασχόληση μας μ' αυτό. Φυσικά, το νόημα δεν είναι να προβούμε σε ακρότητες (π.χ. μια έγκυος να ξεκινήσει βάρη), αλλά με σωστή καθοδήγηση στην προπόνηση του, ακόμα κι ένας ηλικιωμένος ή κάποιος με μυοσκελετικά προβλήματα μπορεί να βρει την άσκηση που του ταιριάζει. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ