Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Αυγ-2019 13:40

  Πώς θα ξέρεις αν τα γυαλιά ηλίου σου έχουν καλή προστασία από τον ήλιο

  Πώς θα ξέρεις αν τα γυαλιά ηλίου σου έχουν καλή προστασία από τον ήλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πώς θα ξέρεις αν τα γυαλιά ηλίου σου εξασφαλίζουν προστασία από τον ήλιο; Υπάρχει σήμανση στο σκελετό ή στα συνοδευτικά χαρτιά;
  Στα περισσότερα γυαλιά ηλίου αναγράφεται η γνωστή πιστοποίηση της ευρωπαϊκής ένωσης CE. Αυτό όμως από μόνο του δεν αρκεί, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη σήμανση δεν συμβαδίζει πάντα με την ποιότητα και την προστασία. Πέραν αυτού, στην αγορά δυστυχώς υπάρχουν πολλά γυαλιά ηλίου με πλαστή πιστοποίηση, αμφιβόλου ποιότητας.

  Το ιδανικό για κάποιον καταναλωτή είναι να προμηθεύεται τα γυαλιά του μόνο από οπτικά καταστήματα, στελεχωμένα από επαγγελματίες-επιστήμονες οπτικούς, ώστε να είναι σίγουρος ότι αγοράζει γυαλιά που πληρούν όλες τις προδιαγραφές.

  Ποια είναι μια καλή τιμή-αριθμός στην ηλιοπροστασία;
  Το ηλιακό φως αποτελεί μέρος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και είναι ορατό από τον ανθρώπινο οφθαλμό. Εκτείνεται σε ακτινοβολίες με μήκος κύματος από 400nm ως – περίπου – 700nm. Κάτω από το ορατό φάσμα βρίσκεται η υπεριώδης ακτινοβολία, με μήκη κύματος κάτω των 400 nm, η οποία είναι βλαβερή για το ανθρώπινο μάτι (και όχι μόνο). Επομένως, για να πούμε ότι ένας φακός προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία, πρέπει να την απορροφά.

  Εξ’ ου και η σήμανση "UV-400", η οποία μας δείχνει ότι τα γυαλιά που επιλέγουμε πρέπει να απορροφούν την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία με μήκος κύματος 400 nm.

  Το να αγοράζω γυαλιά ηλίου από κατάστημα οπτικών με εξασφαλίζει στην ποιότητα για προστασία από τον ήλιο ή είναι θέμα brand;
  Για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, μόνο όταν αγοράζουμε γυαλιά ηλίου από κατάστημα οπτικών μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα και την προστασία των ματιών μας.

  Δεν είναι θέμα brand, είναι θέμα πιστοποίησης, ασφάλειας, προστασίας και κάλυψης διαφόρων αναγκών που μπορεί να έχει κάποιος καταναλωτής. Μόνο ο επιστήμονας οπτικός μπορεί να μας ενημερώσει και να μας κατευθύνει κατάλληλα και να μας δώσει τα σωστά γυαλιά για τις ανάγκες μας.

  Παράδειγμα αποτελούν τα πολωτικά γυαλιά ηλίου, που είναι ιδανικά για το κλίμα της Ελλάδας. Πρόκειται για φακούς με ειδικό φίλτρο που εξαλείφει αντανακλάσεις και θάμβος από τον ήλιο, ώστε να έχουμε πεντακάθαρη όραση παράλληλα με την προστασία.

  Όταν στα γυαλιά οράσεως βάζουμε φακούς με προστασία από τον ήλιο είναι αρκετή αυτή η προστασία;
  Από τη στιγμή που οι φακοί που θα τοποθετηθούν πληρούν τις προϋποθέσεις προστασίας (κατάλληλο υλικό που "φιλτράρει" την βλαβερή ακτινοβολία, χρώμα που παρέχει άνετη όραση στο ορατό φάσμα, διάφορες επιστρώσεις που βοηθούν στην πιο καθαρή όραση, διάφορες τεχνολογίες ενσωματωμένες στους φακούς), τότε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα μάτια μας προστατεύονται 100%.

  Η συνέχεια στο Shape.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ