Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Ιουλ-2019 08:55

  NOhep Greece - Με στόχο την εξάλειψη της ηπατίτιδας C

  NOhep Greece - Με στόχο την εξάλειψη της ηπατίτιδας C
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εξάλειψη της ηπατίτιδας C μέχρι το 2030 αποτελεί εθνική δέσμευση από το 2016, όταν υιοθέτησε η χώρα μας τη στρατηγική του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η σοβαρότητα της νόσου ως πρόβλημα δημόσιας υγείας έχει ήδη καταστεί σαφής, δεδομένου ότι  74.000 – 134.000 ενήλικες ζουν με χρόνια ηπατίτιδα C, στην Ελλάδα.  Από αυτούς  μόλις το 25% έχει διαγνωστεί. Κάθε χρόνο έχουμε περίπου 3.700 νέες μολύνσεις, ενώ οι 7 στις 10 αφορούν σε άτομα με ιστορικό ενδοφλέβιας χρήσης ναρκωτικών.

  Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την εκρίζωση της ηπατίτιδας C στην Ελλάδα, αποτελεί το βασικό εργαλείο επίτευξης του στόχου, ενώ έχει παράλληλα οριστεί από το υπουργείο Υγείας, Εθνική Συντονιστική Επιτροπή υπεύθυνη για την παρακολούθηση και την υλοποίησή του. Οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν το εχέγγυο ότι η ανάδειξη του προβλήματος, η έγκαιρη διάγνωση και η λήψη θεραπείας από όλους τους ασθενείς, τίθεται ως προτεραιότητα, ώστε να βελτιωθεί η αντιμετώπισή του και να επιτευχθεί η εξάλειψη σε εθνικό επίπεδο.

  Οι 4 κύριοι άξονες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, που αφορούν στην πρόληψη και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, τον προσυμπτωματικό έλεγχο, την διάγνωση και θεραπεία καθώς και την παρακολούθηση και αποκατάσταση, εκτός από κατευθυντήριες οδηγίες συνιστούν και το πλαίσιο για την άσκηση αποτελεσματικής πολιτικής υγείας και αποδοτικής χρήσης των πόρων.

  Για τους παραπάνω λόγους και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας στις 28 Ιουλίου, ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος "Προμηθέας" παρουσιάζει το νέο ψηφιακό εργαλείο με τίτλο "NOhep Greece". Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να ενώσει επιστημονική κοινότητα, αρμόδιους φορείς, πολιτικά πρόσωπα και πολίτες, με στόχο την εξάλειψη της ηπατίτιδας C στη χώρα μας.
  Σκοπός του NOhep Greece είναι να λειτουργεί ως Παρατηρητήριο της προόδου που σημειώνεται αλλά και των ενεργειών που κρίνονται απαραίτητες, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, λίγο πριν την έλευση του 2020, που αποτελεί χρονιά ορόσημο της πρώτης παγκόσμιας αξιολόγησης για την εξάλειψη της νόσου.  

  Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της πλατφόρμας Nohep Greece μπορούν όλοι, με μία απλή εγγραφή, να γίνουν πρεσβευτές του μηνύματος της σημασίας της εξάλειψης της ηπατίτιδας C. Όλοι μαζί μπορούμε να αναπτύξουμε ενιαία φωνή για να τονίσουμε την αναγκαιότητα σε πράξεις, δράση και αλλαγές!
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ