Τετάρτη, 19-Αυγ-2020 14:40
Πως θα φτιάξετε το πιο ελαφρύ και θρεπτικό μπέργκερ

Αυτό το μπέργκερ γαλοπούλας είναι το ιδανικό αν θέλεις να κάνεις "παρασπονδία" αλλά με υγιεινό τρόπο. Ένα μπέργκερ με θρεπτικά υλικά και πολλά κρυμμένα λαχανικά στο μπιφτέκι που ούτε που θα τα καταλάβεις. Ένας τέλειος τρόπος να καταναλώσεις εσύ, ή ακόμα και το παιδί σου, περισσότερα λαχανικά χωρίς να το αντιληφθείς.
Μπέργκερ γαλοπούλας
(6 μπέργκερ)
Υλικά
Για το μπιφτέκι
500 γρ. κιμάς γαλοπούλας
1 κολοκυθάκι τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
1 αβγό
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1/4 φλ. λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Συνοδευτικά
Ντομάτα σε φέτες
Φύλλα από μαρούλι Κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
Τυρί σε φέτες
6 ψωμάκια για μπέργκερ
Για το ντρέσινγκ
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. μαγιονέζα
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Σκοπός της παγκόσμιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης είναι η πληροφόρηση της κοινωνίας και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς αυτοί.
Η Ευαγγελία Κοράκη, πρόεδρος της HACRO (Ελληνικός Σύλλογος των Contract Research Organizations) μας εξηγεί τι συμβαίνει με τις κλινικές μελέτες την εποχή της πανδημίας και όχι μόνο.
Οι νυχτερινοί τύποι έχουν διπλάσια πιθανότητα σε σχέση με τους πρωινούς να μην είναι αποδοτικοί στη δουλειά τους.
Μια νέα μελέτη Δανών ερευνητών καθησυχάζει τις γυναίκες.
Η μετάδοση του κορονοϊού μέσω των τροφίμων και των συσκευασιών, οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε εγκύους και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA στα νέα στελέχη.
1 στους 2 ασθενείς με ρευματικά νοσήματα είδε επιδείνωση της υγείας του κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Με την εκστρατεία αυτή η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου στοχεύει στην ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση και απρόσκοπτη θεραπεία του καρκίνου εν μέσω πανδημίας.
Στη θετική λίστα φαρμάκων της Ελλάδας περιλαμβάνεται πλέον η πρώτη βραχείας διάρκειας από του στόματος θεραπεία για την υποτροπιάζουσα πολλαπλή σκλήρυνση υψηλής ενεργότητας.
Τα προκαταρτικά αποτελέσματα της εξελισσόμενης μελέτης δείχνουν τη διαφορά στην παραγωγή αντισωμάτων μετά την πρώτη δόση σε δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.
Επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Με θέμα: "Οικοδομώντας το μονοπάτι από τη διάγνωση έως την πρόσβαση".
Τα δεδομένα που παρουσίασε το επιστημονικό τμήμα της Philip Morris International στο 3ο διεθνές διαδικτυακό Open Science Event.
Αντίθετα με ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες μέχρι τώρα.
Τι δείχνει μελέτη της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Τι δείχνουν τα στοιχεία με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου της Παιδικής και Εφηβικής ηλικίας.
Οδηγία από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Καρδιολογίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.