Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουλ-2019 10:53

  Το χαμόγελο μάς συνδέει με τους ανθρώπους

  Το χαμόγελο μάς συνδέει με τους ανθρώπους
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από τον δρα Ματθαίο Σανούδο, DDS, PhD ορθοδοντικό (www.braces.gr).

  Είναι πολύ συχνό σε διαφημίσεις ή κριτικές να ακούμε εκφράσεις όπως "ζεστό χαμόγελο", φιλοξενία με χαμόγελο" ή "γνώριμο χαμόγελο". Αυτό δεν είναι τυχαίο, είναι το αποτέλεσμα της σύνδεσης που δημιουργούμε μεταξύ μας απλά χαμογελώντας. Η ψυχολόγος του πανεπιστημίου Yale, Marianne LaFrance σε μια πρωτότυπη έρευνα σε... κηδείες, διαπίστωσε ότι αυτό που θυμάται κανείς περισσότερο από αγαπημένα του πρόσωπα που έχουν φύγει είναι το χαμόγελο. Αυτό υπογραμμίζει τον βαθμό σύνδεσης που δημιουργούμε χαμογελώντας καθώς και ότι το χαμόγελο είναι μια συμπεριφορά βαθιά συνυφασμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη και την ελκυστικότητα του ατόμου.

  Επιστήμονες που έχουν μελετήσει  τις εκφράσεις  του προσώπου παρατηρούν ότι παιδιά που γεννήθηκαν τυφλά και δεν έχουν δει ποτέ κανένα να χαμογελάει, χαμογελούν στις ίδιες περιστάσεις με ανθρώπους που έχουν την όραση τους. Το συμπέρασμα από αυτό είναι ότι το χαμόγελο υπάρχει ήδη προγραμματισμένο στον εγκέφαλο μας και σημαίνει πολύ περισσότερα από καλή διάθεση. Αυτό επιβεβαιώνεται και από ασθενείς που απώλεσαν αυτή την δυνατότητα λόγω νευρολογικών προβλημάτων ή τραυματισμού και  αισθάνονται εξαιρετικά μειονεκτικά μόνο από αυτό το γεγονός.

  Υπάρχουν όμως και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία! Για παράδειγμα, η ελκυστικότητα του ατόμου αυξάνεται όσο πιο έντονο γίνεται το χαμόγελο, σε βαθμό που να μπορεί να υποβαθμίσει ακόμη και έναν βαθμό ασχήμιας ενώ οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως αλτρουιστές συχνά περιγράφονται ως φυσικά χαμογελαστοί.

  Μπορούμε όλοι να έχουμε ένα "τέλειο" χαμόγελο

  Χάρη στην εξέλιξη της ορθοδοντικής, πλέον μπορεί κανείς να έχει γρήγορα μια τέλεια οδοντοστοιχία που αποπνέει νεότητα, διαγράφοντας προβλήματα αισθητικής και λειτουργικότητας. Με βάση το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούσαν διακριτικούς τρόπους για να ισιώσουν τα δόντια τους και να βελτιώσουν την αισθητική του προσώπου τους, η έρευνα στόχευσε στη δημιουργία μεθόδων για "αόρατη" ορθοδοντική. Ήδη από τη δεκαετία του 1970 έχουν παρουσιαστεί γλωσσικοί (εσωτερικοί) μηχανισμοί, που συγκολλώντας στην πίσω πλευρά των δοντιών. Οι θεραπείες είναι αυτή τη στιγμή στο καλύτερο επίπεδο ταχύτητας και αποτελέσματος.

  Τελευταία λέξη στην αόρατη ορθοδοντική είναι τα συστήματα διάφανων ναρθήκων (Invisalign) που αποτελούνται από διαδοχικά μεταβαλλόμενες διαφανείς μεμβράνες. Αυτός ο πρακτικά αόρατος διαφανής νάρθηκας μπορεί να φορεθεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας, επιτρέποντας  στον χρήστη να χαμογελά και να νιώθει αυτοπεποίθηση ενώ μπορεί να αφαιρεθεί στο φαγητό και σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Η σωστή διάγνωση από έναν έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό εξακολουθεί βεβαίως να είναι το σημαντικότερο κομμάτι όλων των οδοντιατρικών πράξεων καθώς και σε αυτές τις περιπτώσεις ο γιατρός μαζί με το ασθενή θα δημιουργήσουν ένα εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας για να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:12 10/12

  Συνεχίζει να μειώνεται ο πληθυσμός από το 2011 έως σήμερα

  Η γήρανση του πληθυσμού και η βραδεία ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού επιβραδύνουν το ΑΕΠ και όχι μόνο.

  09:01 10/12

  Πότε η τριχόπτωση πρέπει να σε απασχολήσει;

  Το 85% των ανδρών αντιμετωπίζει πρόβλημα τριχόπτωσης. Σε αρκετούς μάλιστα το πρόβλημα ξεκινάει από την ηλικία των 20 ετών. Μην περιμένεις για να δράσεις!

  08:57 10/12

  Τι είναι η αιμορροφιλία, η νόσος που πλήττει τα αγόρια

  Μια πρωτότυπη εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμορροφιλία από τη Roche Hellas που βοηθά παιδιά και ενήλικες στην καλύτερη διαχείριση της νόσου.

  07:33 10/12

  Βρεφικοί κολικοί: "Ήρεμη κοιλίτσα" και "ήρεμοι γονείς"!

  Τα Almora PLUS® Baby Drops εξασφαλίζουν ανακούφιση του μωρού από τους κολικούς.

  08:59 09/12

  Η συνήθεια που μπορεί να μειώσει φυσικά τη χοληστερίνη

  Η νηστεία αποτελεί, εκτός από το θρησκευτικό της συμβολισμό, μια πολύ καλή ευκαιρία για να βελτιώσετε τους δείκτες της υγείας σας.

  08:53 09/12

  Αντρική γονιμότητα: Τα 5 χαρακτηριστικά που έχει το υγιές σπέρμα

  Η υπογονιμότητα είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα στα ζευγάρια. Ο έλεγχος του σπέρματος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διερεύνησης του προβλήματος.

  23:59 08/12

  3 απαντήσεις για την "πίεση" και τα αντιυπερτασικά φάρμακα

  Η υπέρταση είναι μια δυνητικά επικίνδυνη νόσος. Τα καλά νέα: Μπορείτε να την ελέγξετε!

  16:03 06/12

  Σημαντική "σύμπραξη" για κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες

  Συνεργασία του Ομίλου ΥΓΕΙΑ και της σύμπραξης Theracell – Orgenesis στον τομέα των προηγμένων κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών.

  13:04 06/12

  Είναι η ελιά η "κορωνίδα" της μεσογειακής διατροφής;

  Η ποικιλία, οι συνθήκες καλλιέργειες και η επεξεργασία επηρεάζουν όχι μόνο τη γεύση αλλά και τα θρεπτικά συστατικά της ελιάς.

  08:36 06/12

  Θετικά τα αποτελέσματα μελέτης για τη ριβαροξαμπάνη σε παιδιά με φλεβική θρομβοεμβολή

  Για να διευκολυνθεί η παιδιατρική χρήση, αναπτύχθηκε μία νέα υγρή μορφή ριβαροξαμπάνης από του στόματος, που δεν απαιτεί ενέσεις και τακτική παρακολούθηση.

  08:34 06/12

  Πόνος στον καρπό; Δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις

  Αυτές οι 5 απλές ασκήσεις θα βοηθήσουν σημαντικά για τη βελτίωση της κινητικότητας στα χέρια σας.

  08:32 06/12

  To 6o Santa Run επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας!

  Ο πιο χριστουγεννιάτικος αγώνας δρόμου, το Santa Run, επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας, για να προσφέρει στιγμές χαράς και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους.

  08:32 06/12

  Draeger Hellas: 10 χρόνια "Tεχνολογία για τη Ζωή" και στην Ελλάδα

  Η Draeger Hellas φέρνει νέα προσέγγιση για την πρόληψη στην Ελλάδα.

  08:32 06/12

  "Life matters": Νέο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της MSD Ελλάδος

  H MSD παρουσίασε τον νέο απολογισμό δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα έτη 2017-2018.

  15:50 05/12

  Η κατάσταση που αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

  Μεγαλύτερος ο κίνδυνος πρόωρης καρδιαγγειακής νόσου για τα παιδιά με διαβητικές μητέρες, σύμφωνα με νέα δημοσιευμένη έρευνα.

  09:03 05/12

  Εξελίξεις: Στεφανιαία νόσος και διαχείριση της δυσλιπιδαιμίας

  Τα παραπάνω είναι δύο από τα σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν στο 23ο Συμπόσιο αθηροσκλήρωσης και συναφών παραγόντων κινδύνου.