Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιουλ-2019 15:43

  Συμφωνία LEO Pharma και Bayer για τα δερματολογικά προϊόντα

  Συμφωνία LEO Pharma και Bayer για τα δερματολογικά προϊόντα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η LEO Pharma και η Bayer, ανακοίνωσαν σήμερα την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύναψης της συμφωνίας που επιτρέπει τη μεταφορά της παγκόσμιας μονάδας συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων της Bayer, στη LEO Pharma. Οι δυο εταιρίες ανακοίνωσαν την πρόθεση συμφωνίας στις 31 Ιουλίου 2018. Το πρώτο βήμα της εξαγοράς έγινε με το κλείσιμο της συμφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 4 Σεπτεμβρίου 2018. Το σημερινό δεύτερο και τελικό βήμα που ολοκληρώνει τη συμφωνία, αφορά όλες τις υπόλοιπες χώρες.

  Η Gitte Aabo, Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της LEO Pharma δήλωσε: "Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τη LEO Pharma. Με τις ισχυρές εμπορικές ονομασίες συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων και το νέο στελεχικό δυναμικό  της Bayer, η LEO Pharma οδεύει αποφασιστικά προς την επίτευξη του στόχου της, να  βοηθήσει  125 εκατομμύρια ασθενείς, μέχρι το 2025. Διευρύνουμε το θεραπευτικό φάσμα της εταιρείας στους τομείς της ακμής, των μυκητιασικών δερματικών λοιμώξεων και της ροδόχρου ακμής, καθώς και το φάσμα των τοπικών στεροειδών. Ολοκληρώνοντας το τελικό μέρος της συμφωνίας, ενισχύουμε σημαντικά το μέγεθός μας σε κρίσιμες αγορές όπως είναι η Βραζιλία, η Αυστρία και η Νότια Αφρική – υπογραμμίζοντας τη φιλοδοξία μας, να αποτελέσουμε μια παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία στην κλινική δερματολογία". 

  "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανακαλύψαμε την κατάλληλη "διάδοχο" εταιρεία στη LEO Pharma, η οποία θα εξελίξει ακόμη περισσότερο τον τομέα των συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων" δήλωσε ο Heiko Schipper, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer και πρόεδρος του Τομέα Υγείας Καταναλωτών (Consumer Health). "Με αυτή τη μεταβίβαση ενισχύουμε το στόχο μας να εστιάσουμε στις κύριες κατηγορίες μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αξιοποιώντας  το πλήρες δυναμικό του". 

  Ως μέρος της συμφωνίας, ανακοινώθηκε ότι η LEO Pharma είναι πλέον κάτοχος των παγκόσμιων δικαιωμάτων προϊόντων του τομέα συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων της Bayer, με εξαίρεση το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Η συμφωνία περιλαμβάνει μια παραγωγική μονάδα στο Σεγκράτε της Ιταλίας και συνολικά 347 εργαζόμενους που θα ενταχθούν στη LEO Pharma. 

  Σε συμφωνία με την ισχύουσα νομοθεσία, η LEO Pharma και η Bayer έχουν συνεργαστεί στενά προκειμένου να διασφαλίσουν μια αποτελεσματική μετάβαση και την αδιάλειπτη παροχή συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων. 

  Ο Γενικός Διευθυντής της LEO Pharma Hellas κ. Νίκος Ραγκούσης αναφερόμενος στη συμφωνία τόνισε "ενισχύει ακόμη περισσότερο τη θέση της LEO Pharma ως ηγέτιδα εταιρεία στην κλινική δερματολογία και αποτυπώνει το όραμα μας, ως εταιρεία συνεργάτης που προτιμάται στην παροχή δερματολογικής φροντίδας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής ανθρώπων σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας"
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:45 10/07

  Θετικά τα μηνύματα από τη χρήση της κολχικίνης για την αντιμετώπιση της COVID-19

  Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ελληνικής μελέτης GRECCΟ-19 σηματοδοτεί μια σπουδαία παγκόσμια διάκριση για τη χώρα μας.

  08:30 10/07

  Οι πανελλήνιες εξετάσεις όπως τις έζησα - ως μαμά...

  Οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι ορόσημο μόνο για τη ζωή των παιδιών, αλλά για όλη την οικογένεια.

  07:27 10/07

  Θεραπεύονται οι αιμορροΐδες χωρίς πόνο;

  Οι αιμορροΐδες υπάρχουν φυσιολογικά στην ανατομία όλων των ανθρώπων. Όταν δημιουργούν πρόβλημα, η χειρουργική παρέμβαση μπορεί να δώσει μόνιμη λύση.

  08:37 09/07

  Παίρνετε αντιόξινα για το στομάχι; Δείτε πώς μπορεί να σχετίζονται με Covid-19

  Μεγαλύτερος ο κίνδυνος λοίμωξης Covid-19 για όσους παίρνουν κοινά αντιόξινα φάρμακα για το στομάχι, σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών γαστρεντερολόγων.

  08:37 09/07

  4 τρόποι να μειώσουμε φυσικά τη χοληστερόλη

  Η υψηλή χοληστερόλη απασχολεί έναν στους 3 ενήλικες στις ΗΠΑ και ίσως η φυσική διαχείρισή της -αρχικά, έστω- δεν είναι δύσκολη υπόθεση.

  09:13 08/07

  "Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε" - νέα ενημερωτική εκστρατεία για την ψωρίαση

  Η ψωρίαση ελέγχεται και μπορείς πλέον να απαλλαγείς από τα συμπτώματα. Μίλα με τον Δερματολόγο σου σήμερα για να βρείτε μαζί τη θεραπεία που σου ταιριάζει.

  09:12 08/07

  7 τρόποι για να "χτίσουμε" την ευτυχία μας

  Αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπουμε κάποια πράγματα, είναι απλό να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι κάθε μέρα.

  07:30 08/07

  5 αναπάντητα ερωτήματα για τον νέο κορονοϊό: Από την ανοσία μέχρι τη γενετική

  Παρά τη συγκεντρωμένη γνώση που προέκυψε το τελευταίο διάστημα, ο νέος κορονοϊός κρατά ακόμη πολλά "μυστικά" από τους ειδικούς.

  09:31 07/07

  Προβιοτικά όχι μόνο για το έντερο αλλά και για την κατάθλιψη

  Τα προβιοτικά μόνα τους ή σε συνδυασμό με τα πρεβιοτικά βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

  09:24 07/07

  Έγκριση νέας θεραπείας για ασθενείς με μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα ή β-θαλασσαιμία

  Το luspatercept αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο παράγοντα ωρίμανσης ερυθρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιπροσωπεύοντας μια νέα κατηγορία θεραπείας.

  09:18 07/07

  Έρευνα: Πώς βίωσαν την COVID-19 οι ρευματοπαθείς

  Η Ρευμαζήν διοργανώνει ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο αυτή την εβδομάδα που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά.

  08:56 06/07

  Εμβόλιο για τον κορονοϊό: 3 ειδικοί εξετάζουν τις προϋποθέσεις και τα δεδομένα

  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 17 υποψήφια εμβόλια βρίσκονται υπό αξιολόγηση σε κλινικές μελέτες.

  08:56 06/07

  Νέα δεδομένα για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για θεραπεία για αιμορροφιλία

  Θετικά μακροχρόνια αποτελέσματα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας για το fitusiran, βάσει ενδιάμεσης ανάλυσης της μελέτης Φάσης 2 για αιμορροφιλία Α και Β.

  08:56 06/07

  Η ώρα που κοιμούνται οι έφηβοι επηρεάζει την υγεία τους

  Άσθμα και αλλεργίες είναι συχνότερα στους εφήβους που μένουν ξύπνιοι έως αργά, σύμφωνα με νέα έρευνα.

  15:33 03/07

  Εξέλιξη: Μόλις πήρε άδεια θεραπεία για τον νέο κορονοϊό

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα άδεια για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης ως θεραπείας της covid-19.

  12:36 03/07

  Πιο μολυσματική η παραλλαγή του νέου κορονοϊού που κυριαρχεί σήμερα στον πλανήτη

  Η παραλλαγή του νέου κορονοϊού που κυριαρχεί σήμερα στον κόσμο είναι πιο μολυσματική από την αρχική, δείχνει μελέτη.