Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Ιουν-2019 07:48

  Σύμμαχοι ζωής - κοινωνική προσφορά από τη Novartis

  Σύμμαχοι ζωής - κοινωνική προσφορά από τη Novartis
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Mε κεντρικό μήνυμα "Σύμμαχοι Ζωής", η φετινή Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς της Novartis εστίασε στη στήριξη της Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-N.Y. (Πανελλήνια Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών Νοητικά Υστερούντων) και των ωφελούμενων της, μέσω ποικίλων δράσεων που πραγματοποίησαν οι υπάλληλοι της Novartis σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τη AMK "ethelon", η οποία σκοπό έχει την ανάδειξη και την προώθηση του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία. Το Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ. είναι ένα φιλανθρωπικό σωματείο, που σκοπό έχει να αναγνωρίζει τα προβλήματα των ατόμων με νοητική υστέρηση και να μεριμνά για την σωστή ανάπτυξη, ομαλή ένταξη & ενσωμάτωση τους στην κοινωνία, μέσω ειδικών εκπαιδευτικών θεραπευτικών  προγραμμάτων, σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες των ατόμων όλων των ηλικιών, και για όση διάρκεια αξιολογείται απαραίτητο. 

  Περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι της Novartis, στο πλαίσιο της διαρκούς δέσμευσης της εταιρείας να στηρίζει έμπρακτα ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους, έκαναν πράξη το μήνυμα "μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα" και εργάστηκαν με ενθουσιασμό και διάθεση προσφοράς, πραγματοποιώντας δράσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα την αναδιαμόρφωση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων των εγκαταστάσεων της Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ. στην Άνοιξη, αλλά και τη δημιουργία διαφόρων πρακτικών πακέτων που δόθηκαν στους ωφελούμενους του σωματείου. 

  Οι εργαζόμενοι της Novartis ανάπλασαν το χώρο τραπεζαρίας, τρεις χώρους διδασκαλίας, το δωμάτιο ηρεμίας και τον εξωτερικό χώρο του Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ. Επίσης, πραγματοποίησαν δενδροφύτευση στον εξωτερικό χώρο του σωματείου και προσέφεραν γεύματα στους επωφελούμενους του ιδρύματος. Τέλος, οι εργαζόμενοι της Novartis στη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν ευχετήριες κάρτες και κατασκεύασαν σχολικά και καλοκαιρινά πακέτα, χρηστικά πακέτα υγιεινής και παιχνιδιού, τα οποία δόθηκαν στους ωφελούμενους του Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ.

  Η Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς, που αποτελεί θεσμό για τον οργανισμό, στόχο έχει τη στήριξη τοπικών κοινωνιών, ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών. Έχοντας τοποθετήσει τον άνθρωπο στην καρδιά της εταιρικής της κουλτούρας, η εταιρεία αφιερώνει την ημέρα της ίδρυσής της στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους εργαζομένους της σε όλο τον κόσμο, μέσα από πράξεις ανθρωπιάς και ευαισθησίας, να αλλάξουν την καθημερινότητα συνανθρώπων μας σε ανάγκη. Ξεκίνησε ως δράση το 1997, με σκοπό οι υπάλληλοι της εταιρείας να προσφέρουν εθελοντικό έργο το οποίο θα στήριζε τις τοπικές κοινωνίες και εξελίχθηκε σε μια ξεχωριστή δραστηριότητα που πραγματοποιείται με αμείωτη ένταση κάθε χρόνο.

  Φέτος, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς 13.789 υπάλληλοι της Novartis από 56 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στις δραστηριότητες της Ημέρας Εθελοντικής Προσφοράς 2019, αφιερώνοντας 110.312 ώρες εργασίας για καλό σκοπό. Οι εθελοντικές δραστηριότητες ποικίλουν ανά χώρα και ενδεικτικά περιλαμβάνουν: συνοδεία παιδιών με ειδικές δεξιότητες σε ταξίδια, εργασία σε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, επισκέψεις σε νοσοκομεία και κλινικές και χρήση των δεξιοτήτων ανά τομέα των υπαλλήλων σε τοπικές εταιρείες, με στόχο την βελτίωση της αποδοτικότητας των εταιρειών αυτών.     

  "Είμαι πολύ χαρούμενη που και φέτος, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι της Novartis σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έλαβαν μέρος στην Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς και υποστήριξαν ένα Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό. Μας δόθηκε η ευκαιρία να αναδιαμορφώσουμε το Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ στην Άνοιξη, έναν σωματείο που πραγματοποιεί πολύ σημαντικό έργο, προσφέροντας ένα ομορφότερο περιβάλλον ώστε να περνούν ευχάριστα τις ώρες τους οι ωφελούμενοι. H Novartis, για ακόμα μια χρονιά, στέκεται έμπρακτα δίπλα στην ελληνική κοινωνία, αποδεικνύοντας ότι ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υπεύθυνης επιχειρηματικής μας δραστηριότητας", δήλωσε η κα Susanne Kohout, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Novartis, η οποία συμμετείχε φέτος στις δραστηριότητες της Θεσσαλονίκης.

  Ο πρόεδρος του Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ, κ. Όμηρος Εμμανουηλίδης, δήλωσε "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που σε αυτή τη δύσκολη εποχή -εποχή κρίσης- δεχόμαστε τη βοήθεια της Novartis, μιας εταιρείας που αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο. Ένας ακόμη λόγος που καθιστά τη συνδρομή της πολύτιμη, είναι το γεγονός ότι βασίζεται στην εθελοντική παρουσία και προσωπική δουλειά των εργαζομένων της, στοιχεία που αναδεικνύουν ανθρωπισμό και ιδιαίτερη ευαισθησία." 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  13:26 27/02

  Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα - το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Αθήνα

  Μόλις επιβεβαιώθηκε από το Υπουργείο Υγείας το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στην Αθήνα. Χρειάζεται ψυχραιμία και τήρηση των απλών μέτρων προστασίας και όχι πανικός.

  11:54 27/02

  Μεγάλη δωρεά του ιδρύματος Λάτση στο ΚΑΤ

  Εγκαίνια δωρεάς Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για τη δημιουργία μονάδας αυξημένης φροντίδας και την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του  τμήματος Επειγόντων Περιστατικών & της Β’ ...

  11:09 27/02

  Σύμπραξη της Sanofi με υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ για εμβόλιο για τον κοροναϊό

  H Sanofi συμπράττει με το Υπουργείο Υγείας και Υπηρεσιών των ΗΠΑ για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου κατά του κοροναϊού.

  11:00 27/02

  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Οδηγίες για την πρόληψη της λοίμωξης από τον κοροναϊό

  Εκστρατεία ενημέρωσης από τον ΙΣΑ σχετικά με την πρόληψη της λοίμωξης από τον 2019-nCoV. Τα 7 βήματα που πρέπει να θυμόμαστε όλοι.

  10:56 27/02

  Ίνες Πύκνωσης Μαλλιών Fantasthick: Σύμμαχος στην αραίωση μαλλιών

  Το άγχος, η ανεπαρκής πρόσληψη βιταμινών, η ηλικία, οι ορμόνες και η κληρονομικότητα, σε κατέστησαν δέσμιο της τριχόπτωσης. Είσαι έτοιμος να κερδίσεις την αυτοπεποίθησή σου ξανά;

  13:09 26/02

  Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας πρόκειται για γυναίκα 38 χρονών στη Θεσσαλονίκη

  07:51 26/02

  Επενδύσεις και ανάπτυξη: Το παράδειγμα της Allergan στην Ιρλανδία

  Μιλάμε συχνά για επενδύσεις και ανάπτυξη και στην Ελλάδα, κρίνοντας όμως εκ του αποτελέσματος είναι πιθανό πως δεν έχουμε αναγνωρίσει το στενό σύνδεσμο μεταξύ τους.

  07:50 26/02

  Γιατί τα "παρατάμε" όταν αρχίζουμε γυμναστική; Οι λόγοι και τι μπορούμε να κάνουμε

  Γιατί διακόπτουμε παρά την καλή μας διάθεση να αρχίσουμε να γυμναζόμαστε συστηματικά; Και τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να συνεχίσουμε;

  07:46 26/02

  Πότε περιμένουμε το πρώτο εμβόλιο για τον κοροναϊό

  Το νωρίτερο σε έναν χρόνο μπορούμε να περιμένουμε το εμβόλιο για τον κοροναϊό, παρότι οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει ήδη την έρευνα.

  17:57 25/02

  Ανάκληση του APOTEL από τον ΕΟΦ και η απάντηση της UNI-PHARMA

  "Ασφαλές το σκεύασμα" απαντά η εταιρεία Uni-pharma.

  11:11 25/02

  Νέος κοροναϊός: Μύθοι και αλήθειες

  Επειδή η πληροφόρηση είναι η καλύτερη άμυνα, ας ξεκαθαρίσουμε μερικές κοινές παρανοήσεις για το νέο κοροναϊό.

  11:08 25/02

  Ένα πολύ καλό νέο για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού

  Η προεγχειρητική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει συγκεκριμένες ασθενείς και να μειώσει τις πιθανότητες για επέμβαση στο μαστό ή για ριζικές μαστεκτομές.

  11:00 25/02

  CSL Behring: Παγκόσμια εταιρεία βιοτεχνολογίας με εξειδίκευση στις πρωτεΐνες πλάσματος

  Η CSL Behring είναι παγκοσμίως μια ηγετική εταιρεία βιοτεχνολογίας με εστίαση στις σπάνιες και σοβαρές παθήσεις.

  11:30 24/02

  Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Οι οδηγίες προστασίας από τον κοροναϊό

  Επικαιροποιημένες συμβουλές και οδηγίες για τα μέτρα προστασίας και αποφυγής του κοροναϊού.

  11:20 24/02

  Σπάνιες παθήσεις για... 300 εκατομμύρια ανθρώπους

  300 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν έχοντας κάποια σπάνια πάθηση, σύμφωνα με νέα έρευνα, που σημαίνει πως τα νοσήματα αυτά αφορούν περίπου το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού.

  23:59 23/02

  Μούχλιασε το φαγητό. Το πετάμε ή όχι;

  Με εξαίρεση ορισμένα τυριά, κανείς δεν θα έτρωγε μουχλιασμένο φαγητό! Είναι όμως απαραίτητο να πετάξουμε το ψωμί ή το τυρί που έχει μουχλιάσει;