Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Μαϊ-2019 09:22

  Ποιος λέει ότι δεν μπορείς να σταθείς με το κεφάλι κάτω;

  Ποιος λέει ότι δεν μπορείς να σταθείς με το κεφάλι κάτω;
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πόσες φορές έχουμε δει γυμναστές να κάνουν πράγματα που θα θέλαμε πολύ να μπορούμε να κάνουμε; Πόσες φορές έχουμε ευχηθεί να είχαμε τη δύναμη, την ισορροπία, την ευλυγισία τους; Άλλες τόσες όμως, βρήκαμε μια δικαιολογία, ότι αυτά εμείς δεν μπορούμε να τα κάνουμε, δεν έχουμε τη δύναμη, την ευλυγισία, την ικανότητα και συνήθως δεν δοκιμάζουμε καν. Πολλές φορές οι αναστολές προέρχονται από εμάς τους ίδιους και την έλλειψη πίστης στον εαυτό μας και στο τι μπορεί να κάνει το σώμα μας. 

  Πίστη στο σώμα μας
  Το σώμα μας είναι μαγικό πραγματικά, όταν θα ξεκινήσουμε κάποιο είδος γυμναστικής, αρχικά αντιστέκεται στις αλλαγές που θέλουμε να του εφαρμόσουμε. Αυτή η αντίσταση θα έρθει σε μορφή ελαφριών ενοχλήσεων σε μύες και συνδέσμους, ή με μικρά πονάκια σε διάφορα σημεία, η μέση και η πλάτη τα πιο συχνά. Μόλις όμως περάσουμε το πρώτο στάδιο και επιμείνουμε στην προσπάθεια, ξαφνικά γυρίζει ο διακόπτης και κάτι αλλάζει μέσα μας. Μετά το πρώτο διάστημα (συνήθως 12-15 προπονήσεις σε διάστημα ενός μήνα ή λίγο παραπάνω) αρχίζουμε να νιώθουμε μια ευεξία λίγη ώρα μετά την προπόνηση και εάν δεν πάμε νιώθουμε ότι κάτι μας λείπει, νιώθουμε ότι δεν είμαστε καλά. Είναι η αλλαγή που έχει ξεκινήσει να γίνεται στο σώμα μας το οποίο έχει δεχτεί πλέον τη νέα του συνήθεια και απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα. 

  Πίστη στον εαυτό μας
  Υπάρχουν όμως και φορές που οι αναστολές έρχονται από το περιβάλλον μας. Αυτά δεν είναι για σένα, για την ηλικία σου, για το σώμα σου, δεν θα τα καταφέρεις... και πολλά άλλα. Υπάρχουν άνθρωποι που ντρέπονται να μπουν σε μια τάξη yoga γιατί απλά δεν γνωρίζουν τι είναι και ας μην μιλήσουμε για ακροβατικά πανιά, ή ακόμα χειρότερα για το Pole dance. Οι αναστολές έχουν πολλά πρόσωπα και μπορεί να έρθουν από παντού, άλλα είναι μόνο στο μυαλό μας. 

  Η δική μου ιστορία 
  Ξεκίνησα το ταξίδι της γυμναστικής όταν έκοψα το τσιγάρο, μετά από 22 χρόνια,στα 39 μου, χωρίς καμία πρότερη εμπειρία και μέσα σε λιγότερο από 5 χρόνια είχα κάνει πράγματα που μου φαινόταν ακατόρθωτα. Τελείωσα 2 φορές τον κλασικό Μαραθώνιο (42χλμ) και με χρόνο κάτω από 4 ώρες τη δεύτερη φορά, ενώ 3 χρόνια πριν δεν είχα τρέξει ούτε ένα χιλιόμετρο ποτέ. Τα χρόνια αυτά μέχρι σήμερα έχω ακούσει πολλά, ειδικά όταν αποφάσισα να γίνω δάσκαλος yoga. Πολλές φορές έφτασα στο σημείο να αμφισβητήσω τον εαυτό μου, άλλα κάθε φορά πείσμωνα περισσότερο και αυτό μου έδινε νέα ώθηση. Σήμερα, διδάσκω γιόγκα και έχω πάρει πιστοποίηση για ταϊλανδέζικο μασάζ. 

  Το δικό μου μότο

  Δεν χρειάζεται να μπορείς, δεν είναι κακό να φοβάσαι, αυτό που χρειάζεται είναι να θέλεις και να βρεις έναν άνθρωπο που θα σε βοηθήσει, βήμα βήμα και με ασφάλεια να φτάσεις εκεί που "δεν μπορείς”... συγνώμη, εκεί που δεν μπορούσες!

  Μιχάλης Ντουμπάκης  @doubakis, Yoga Instructor 200h (YAI), Thai massage therapist
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ