Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Μαϊ-2019 21:00

  Τι συζητήθηκε φέτος στο συνέδριο της Αμερικάνικης Εταιρείας Παρεντερικής και Εντερικής Διατροφής

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ετήσιο συνέδριο της Αμερικάνικης Εταιρείας Παρεντερικής και Εντερικής Διατροφής (ASPEN) πραγματοποιήθηκε φέτος στις 23-26 Μαρτίου 2019 στο Φοίνιξ της Αριζόνα των ΗΠΑ.

  Τα θέματα που συζητήθηκαν, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ήταν πολλά και το ενδιαφέρον αμείωτο από όλους τους συμμετέχοντες. Οι παρουσιάσεις των ομιλητών επικεντρώθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επιστήμη τις διατροφής. Ενδεικτικά, κάποια από τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν την τεχνητή διατροφή ως μέσω διατροφικής θεραπείας σε κάποιες παθήσεις, την παχυσαρκία, ποια είναι τα καταλληλότερα διατροφικά πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση νοσημάτων κ.α.

  Συμμετείχαν και μίλησαν κορυφαίοι διαιτολόγοι και ιατροί για όλα τα θέματα. Στο συνέδριο παρευρέθηκε και ο διευθυντής του διαιτολογικού τμήματος του Metropolitan General, κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, κ. Ευμένης Π. Καραφυλλίδης. Ξεχώρισαν οι αναφορές στη χρησιμότητα της ιατρικής κάνναβης ως μέρος της θεραπείας των ασθενών για τη μείωση της τοξικότητας κάποιων παρενεργειών της θεραπείας, η χρησιμότητα της τιμής της γωνίας φάσης (μέσω της ανάλυσης σύστασης σώματος με βιοηλεκτρική εμπέδηση) ως ένα καθολικό δείκτη για την υγεία των ιστών και πρόγνωσης αρκετών κλινικών καταστάσεων και η αναγκαιότητα της καλής θρέψης σε όλες τις παθολογικές καταστάσεις.

  Το κύριο μήνυμα του συνεδρίου ήταν ότι η υποστήριξη θρέψης είναι υψίστης σημασίας στην κλινική πράξη, γιατί βοηθά τους ασθενείς να επιστρέψουν πιο γρήγορα στην καθημερινότητά τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ασθενείς καταλήγουν λόγω των επιπλοκών από την υποθρεψία και όχι από την ασθένεια που τους οδήγησε στην υποθρεψία, γι’ αυτό οι ιατροί είναι αναγκαίο να φτιάχνουν ομάδες συνεργασίας προς όφελος των ασθενών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ