Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Απρ-2019 17:14

  Επηρεάζει η υγρασία την ινομυαλαγία;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ινομυαλγία ανήκει στις αυτοάνοσες παθήσεις που ταλαιπωρούν πολλούς νέους ανθρώπους, και κυρίως γυναίκες, και χαρακτηρίζεται συνήθως από τον πόνο, την κόπωση και την ταλαιπωρία που προκαλεί.

  "Αρκετοί παράγοντες θα μπορούσαν να εντείνουν τον πόνο της ινομυαλγίας", εξηγεί η Αθανασία Παππά, ασθενής με χρόνιο νόσημα η ίδια και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ). Πολλοί ασθενείς αναφέρουν πως οι αλλαγές των καιρικών συνθηκών τους κάνουν να βιώνουν περισσότερο πόνο. Για παράδειγμα η ζέστη, το κρύο και η υγρασία συνήθως προκαλούν επιδείνωση της ινομυαλγίας. Οποιαδήποτε κλιματική αλλαγή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά, ακόμα σε κλιματιζόμενους χώρους με χαμηλή θερμοκρασία.

  "Από επιστημονικής άποψης αποδεικνύεται ότι οι υψομετρικές μεταβολές, η βαρύτητα, η πίεση και η υγρασία μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στους μύες και στους ιστούς. Ο έλεγχος της κατάστασης είναι το κλειδί αντιμετώπισης των καιρικών μεταβολών. Πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να αλλάξουν τόπο διαμονής λόγω κλιματικών συνθηκών, επειδή οι ακραίες κλιματικές συνθήκες προκαλούν προβλήματα. Πολλοί ασθενείς αδυνατούν να αντέξουν τον πόνο, οπότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Το αντιφατικό είναι ότι ενώ μερικές μελέτες βρήκαν μικρή σχέση μεταξύ της ινομυαλγίας και της αλλαγής του καιρού, το ανησυχητικό είναι ότι οι ασθενείς το βιώνουν πολύ έντονα. Μεταγενέστερες έρευνες δείχνουν ότι ο καιρός μπορεί να είναι μία από τις καταστάσεις που επιδεινώνουν τον πόνο και εμφανίζονται συμπτώματα κόπωσης, μυαλγίες, κακός ύπνος και κεφαλαλγία, συμπτώματα που διακρίνουν και τους πάσχοντες από ινομυαλγία" μας εξηγεί.

  Διαβάστε εδώ 2 συμβουλές για να νιώθετε καλύτερα αν έχετε ινομυαλγία

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ