Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Απρ-2019 10:17

  Ο ρόλος της διατροφής στη χρόνια νεφρική νόσο

  Ο ρόλος της διατροφής στη χρόνια νεφρική νόσο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο πλαίσιο της  Ά Νεφρολογικής Διημερίδας που διοργάνωσε το Νεφρολογικό Τμήμα του Metropolitan General, στο χώρο της κλινικής, στις 14 και 15 Μαρτίου 2019, ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν ο ρόλος της διατροφής στη χρόνια νεφρική νόσο.

  Ο Ευμένης Καραφυλλίδης, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, διευθυντής διαιτολογικού τμήματος Metropolitan General,  μίλησε εκτενώς για τα οφέλη της διατροφικής υποστήριξης σε όλα τα στάδια της χρόνιας νεφρικής νόσου, σε ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση, σε ασθενείς με μεταμόσχευση νεφρού αλλά και σε ασθενείς με νεφρωσικό σύνδρομο.


  Βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα και πρόσφατες μελέτες η παρουσίαση του συμπεριέλαβε πληροφορίες σχετικές με ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της διατροφής των ασθενών (π.χ. ποσοστά υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών), αλλά και πρακτικές οργάνωσης και επιλογής των τροφίμων του ημερήσιου διαιτολογίου.

  Μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν ήταν: Πόση πρωτεΐνη χρειάζεται ένας ασθενής ανάλογα με το στάδιο της νόσου; Ποια η ποσότητα καλίου, νατρίου, φωσφόρου και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών που πρέπει να λαμβάνει καθημερινά; Πως επιτυγχάνεται η συμμόρφωση των ασθενών στα διατροφικά πρωτόκολλα που υποδεικνύει ο κλινικός διαιτολόγος; Υπάρχει κίνδυνος υποθρεψίας και ποιοι παράγοντες τον ενισχύουν; Όπως σημείωσε στην ομιλία του ο κ. Καραφυλλίδης, η υποστήριξη θρέψης είναι αναγκαία σε όλους τους ασθενείς και συνεισφέρει στη θεραπεία και την καλύτερη επιβίωση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ