Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαρ-2019 13:20

  "Diversity & Inclusion Action": Μια πρωτοβουλία για την ισότητα στην εργασία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παρά τα βήματα που έχουν γίνει για μια πραγματική ισότητα των δύο φύλων, ο τελικός στόχος δεν έχει κατακτηθεί. Η κ. Λία Μπερτσιάδου, επικεφαλής του τμήματος Immunology & Inflamation της Pfizer  για τις χώρες Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, μιλά για την πρωτοβουλία "Diversity & Inclusion Action” με στόχο την ανάδειξη της σημασίας και την προώθηση της διαφορετικότητας και της ισότητας όλων στο εργασιακό τους περιβάλλον.

  Κατέχετε μια υψηλόβαθμη θέση στην Pfizer Hellas. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πείτε μου πως βλέπετε τη θέση της γυναίκας σήμερα σε επαγγελματικό επίπεδο;
  Η αλήθεια είναι ότι από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν και ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των γυναικών για τη διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για μια πραγματική ισότητα των δύο φύλων. Οι γυναίκες σήμερα σε επαγγελματικό επίπεδο  διοικούν τις δικές τους επιχειρήσεις και διεκδικούν υψηλόβαθμες θέσεις στη διοικητική ιεραρχία.

  Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο τελικός στόχος δεν έχει κατακτηθεί, όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά ούτε για τα άτομα με αναπηρίες, τη ΛΟΑΤΚΙ (LGTB) κοινότητα και άλλες ομάδες συνανθρώπων μας, που μπορεί να αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην εργασία τους.

  Στην Pfizer πιστεύουμε ότι ένα πολυσχιδές εργατικό δυναμικό που διαθέτει ευρύ φάσμα δυνατοτήτων αποτελεί βασικό πυλώνα της αποστολής μας να καλύψουμε σημαντικές ιατρικές ανάγκες των ασθενών παγκοσμίως. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε δημιουργήσει στην Ελλάδα μια ομάδα εργαζομένων, με την ονομασία "Diversity & Inclusion Action”, με στόχο να συμβάλλουμε στην ανάδειξη της σημασίας και την προώθηση της διαφορετικότητας και της ισότητας όλων στο εργασιακό τους περιβάλλον, όχι μόνο εντός της εταιρείας αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.  

  Πως ορίζετε εσείς, λοιπόν, τις έννοιες "Diversity & Inclusion”;
  Πιστεύω, ότι δεν είναι απλά κάποιες έννοιες που καλούμαστε να μεταφράσουμε και να εφαρμόσουμε. Αποτελούν ουσιαστικά μια κουλτούρα, που πρέπει να ενσωματώσουμε όλοι στην καθημερινότητά μας.

  Για όλους εμάς στην Pfizer Hellas ο πλουραλισμός και η διαφορετικότητα στον τρόπο σκέψης αποτελεί ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που ενισχύει την καινοτομία και μας φέρνει πιο κοντά τόσο στους πελάτες μας όσο και στους ασθενείς μας. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην αξία της διαφορετικότητας. Αξιοποιούμε τα διαφορετικά background των εργαζομένων μας ενσωματώνοντάς τα στην καθημερινή μας εργασία, καθώς πεποίθησή μας είναι ότι ο καθένας με το ταλέντο του και τη δική του μοναδική ματιά μπορεί να συνεισφέρει στην εξέλιξη του συνόλου.

  Θέλουμε ο κάθε εργαζόμενος να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που θα του επιτρέψει να "κυνηγήσει" το μέλλον του. Ότι έχει δίπλα του ανθρώπους που τον κατανοούν, τον εμπνέουν, τον βοηθούν να εξελίξει τα ξεχωριστά του ταλέντα έτσι ώστε να φτάσει στο έπακρο των δυνατοτήτων του. Στην ουσία, η διαφορετικότητα διασφαλίζει μια πιο προσωπική κατανόηση των αναγκών των ασθενών και μας μας κάνει πιο αποτελεσματικούς και ανταγωνιστικούς. Αυτή η πολυφωνία, άλλωστε, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που έχουν οδηγήσει την εταιρεία μας στην κορυφή.

  Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας "Diversity & Inclusion Action”;
  Οι στόχοι που έχουμε θέσει από την αρχή της δημιουργίας της ομάδας πριν περίπου ένα χρόνο περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, να υποστηρίξουμε την ίση και δίκαιη επαγγελματική εξέλιξη ανάμεσα στα δύο φύλα, να δημιουργήσουμε ένα φιλικό και ευέλικτο περιβάλλον εργασίας για άτομα με αναπηρίες, να καθοδηγήσουμε εργαζόμενους από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες προς την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και να ενισχύσουμε την ίση και δίκαιη επαγγελματική εξέλιξη ανεξαρτήτως φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

  Και επειδή δεν μένουμε μόνο στα λόγια, υλοποιούμε στοχευμένες πρωτοβουλίες, που πιστεύουμε ότι μας οδηγούν προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα, συνεργασίες με ΜΚΟ για την ενίσχυση προγραμμάτων που δίνουν επαγγελματικές ευκαιρίες σε άτομα με αναπηρίες, προγράμματα mentoring, συμμετοχή στο πρόγραμμα FATE και βέβαια καμπάνιες εσωτερικής επικοινωνίας και εκδηλώσεις για την ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζομένων μας.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ