Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Μαρ-2019 10:30

  Μπορεί τελικά η απιστία να σώσει τον γάμο;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με 39 εκατομμύρια άντρες και γυναίκες από 53 χώρες να είναι μέλη της καναδικής ιστοσελίδας γνωριμιών για παντρεμένα ζευγάρια που αναζητούν σύντροφο για να απιστήσουν και να αποφύγουν το διαζύγιο Ashley Madison, δεν είναι να απορεί κανείς αν τελικά η απιστία μπορεί να σώσει ένα γάμο από το θάνατό του.

  Σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO του site, Noel Biderman, "ένας παράνομος δεσμός μπορεί να κάνει θαύματα στη σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού, διατηρώντας ζωντανή τη φλόγα του πάθους και εξαλείφοντας κάθε πιθανότητα για ανία και ρουτίνα". Μάλιστα, όπως είχε αναφερθεί σε παλαιότερη έρευνα που είχε διεξάγει η ιστοσελίδα, το 73% εξ αυτών που είχαν εξωσυζυγική σχέση, είχαν δηλώσει ότι ξενοκοίταξαν επειδή αισθάνθηκαν ότι είχαν παραμεληθεί από το/τη σύντροφό τους. "Πίστεψαν δηλαδή ότι η απιστία τους μπορεί να αποτελέσει μια νέα αρχή για το γάμο τους, αφού με αυτόν τρόπο λάμβαναν την επιβεβαίωση που χρειάζονταν και ύστερα επέστρεφαν στην ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή με τον/την σύζυγό τους", ήταν η εξήγηση του Biderman.

  Επειδή όμως ο κύριος αυτός δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση αντικειμενικός, ανατρέξαμε σε επιστήμονες, ψυχολόγους, σεξολόγους και συμβούλους σχέσεων για να μας δώσουν τα φώτα τους σχετικά με το κατά πόσον τελικά η μοιχεία έχει τη δύναμη να αναστήσει ένα "πεθαμένο" γάμο.

  Υπέρ της απιστίας
  "Πολύ πριν το θεσμό του γάμου, όπως υφίσταται σήμερα στο Δυτικό κόσμο, το 80% των ανθρώπων στη Γη ασπαζόταν την πολυγυνία -όταν ένας άντρας έχει περισσότερες από μία συντρόφους- και η μονογαμία ήταν η εξαίρεση στον κανόνα" - David P. Barash, καθηγητής ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ.

  "Μερικές φορές μια "περιπέτεια" μπορεί να ξυπνήσει το ζευγάρι. Ο σύντροφος που απατάται συνειδητοποιεί πόσο σημαντικό είναι για αυτόν το έτερον ήμισυ και πόσο θα ήταν καταστροφικό να τον χάσει. Είναι το πάτημα για μια νέα αρχή" - Tracy Cox, σύμβουλος σχέσεων.

  "Η απιστία είναι σύμπτωμα του προβλήματος και όχι η αιτία. Για αυτό ακριβώς το λόγο και σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν αποκαλυφθεί, το ζευγάρι αρχίζει και επικοινωνεί πιο ανοικτά και με μεγαλύτερη ειλικρίνεια, με αποτέλεσμα η σχέση να γίνει πιο δυνατή και πιο ουσιαστική. Απαιτείται όμως σκληρή προσπάθεια κι από τις δύο πλευρές για να ξεπεραστεί το σοκ, με τη βοήθεια πάντα ενός ειδικού, όπως είναι ο ψυχολόγος και ο σύμβουλος σχέσεων" - Dr Clifford Lazarus, ψυχολόγος.

  "Εκατοντάδες σχέσεις έχουν καταφέρει να επιβιώσουν χάρη εξωσυζυγικών δεσμών που δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ και συνέβαλλαν με τον τρόπο τους στην μακροημέρευση του ζευγαριού. Μελέτη μου έχει δείξει ότι οι παντρεμένοι που συμφωνούν να απατούν ο ένας τον άλλον ερωτικά τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι και να μένουν μαζί μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος, εν αντιθέσει με εκείνους που δηλώνουν πιστοί στο έτερον ήμισυ" - Catherine Hakim, κοινωνιολόγος.


  Κατά της απιστίας
  "Σπάει το δεσμό εμπιστοσύνης και συνήθως οι πληγές δεν επουλώνονται ποτέ από καμία από τις δύο πλευρές. Το φάντασμα της απιστίας θα στοιχειώνει για πάντα τη σχέση τους" - Dr. Kat, σεξολόγος και σύμβουλος σχέσεων.

  Διαβάστε τη συνέχεια στο Askmen

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ