Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Φεβ-2019 12:39

  Καλά νέα!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καλά νέα! Το πλαστικό καλαμάκι είναι πια παρελθόν για τα everest. Η αγαπημένη μας εταιρεία δεσμεύεται να προσπαθήσει να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο, εσύ;

  Όταν διαβάζεις πως μια εταιρία σαν τα everest δεσμεύεται να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο, δεν μπορείς να μην αναλάβεις κι εσύ δράση. Και έχεις πολλούς και καλούς λόγους να το κάνεις. Για παράδειγμα, το ήξερες ότι τα πλαστικά καταλήγουν περίπου στο 60-80% στη θάλασσα και εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα. Αλλά και στη στεριά αν παραμείνουν, κάνουν δεκάδες χρόνια για να διασπαστούν τελικά. 

  Ώρα για οικολογική συνείδηση και δράση 
  Το μεγαλύτερο ταξίδι ξεκινά από ένα και μόνο βήμα. Αυτό να έχεις στο μυαλό σου κάθε φορά που αναρωτιέσαι αν θα αλλάξεις εσύ τον κόσμο διαλέγοντας, π.χ. βιοδιασπώμενο καλαμάκι αντί για πλαστικό. Εξάλλου, οι μικρές κινήσεις είναι αυτές που κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Αυτό προφανώς σκέφτηκαν και οι άνθρωποι πίσω από τα everest οι οποίοι εκτός από άλλες ενέργειες, όπως αντικατάσταση του πλαστικού αναδευτήρα με ξύλινο ή η διάθεση επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών στα καταστήματα ώστε να απολαμβάνεις τον αρωματικό καφέ σου χωρίς να επιβαρύνεις το ενεργειακό σου αποτύπωμα στον πλανήτη!

  Κάθε μέρα μια μικρή αλλαγή
  •    Περπάτα μικρές αποστάσεις αντί να χρησιμοποιείς αυτοκίνητο.
  •    Έχε στην τσάντα σου μια επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα για τα ψώνια σου ώστε να μην αγοράζεις σακούλες από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο.
  •    Καθιέρωσε την ανακύκλωση στο σπίτι και στη δουλειά σου – αλλά κάνε το σωστά ξεπλένοντας ας πούμε τις συσκευασίες πριν τις πετάξεις. 
  •    Αγαπάς το τρέξιμο ή το περπάτημα στην εξοχή; Υιοθέτησε το plogging! Έχε μαζί σου μια μικρή σακούλα και γάντια για να μαζεύεις τα σκουπίδια που θα βρίσκεις στη φύση.
  •    Προτίμησε στην καθημερινότητά σου να συνεργάζεσαι με εταιρίες που δείχνουν την ίδια περιβαλλοντική φροντίδα και σεβασμό στο περιβάλλον με εσένα.

  Χρήσιμη πληροφορία: Τι είναι τα βιοδιασπώμενα καλαμάκια 
  Τα βιοδιασπώμενα καλαμάκια που δεσμεύεται να χρησιμοποιεί το everest καταργώντας πλέον τα πλαστικά, είναι φιλικά προς το περιβάλλον καθώς παράγονται από ανανεώσιμες φυτικές πρώτες ύλες όπως το άμυλο καλαμποκιού και ζαχαροκάλαμου. Είναι βιοδιασπώμενα, δηλαδή "εξαφανίζονται" με τη βοήθεια μικροοργανισμών χωρίς να ρυπαίνουν το περιβάλλον. Έτσι, όταν τα πετάμε δεν συμβάλλουν στα απόβλητα μη ανανεώσιμων πρώτων υλών, όπως το πλαστικό καλαμάκι. Τα βιοδιασπώμενα καλαμάκια δεν χρειάζεται να ανακυκλωθούν, αφού αποσυντίθενται όπως και οποιοδήποτε άλλο οργανικό απόρριμμα, όπως πχ τα υπολείμματα φαγητού. Στην ιδανική περίπτωση όπου τοποθετούνται σε κομποστοποιητή, ο χρόνος διάσπασής τους είναι 8 εβδομάδες, μετά από τις οποίες μετατρέπονται σε λίπασμα. 

  Αναζητάς κι άλλους τρόπους να μειώσεις το ενεργειακό σου αποτύπωμα στον πλανήτη; Πάρε "πράσινες" ιδέες μπαίνοντας στο wegogreen.everest.gr/   
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ