Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Φεβ-2019 10:09

  Πόσα push-ups κάνετε; Και γιατί έχει σημασία η απάντηση;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα push-ups είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις για τους ώμους, την πλάτη, τους τρικεφάλους – ακόμη και για τους κοιλιακούς. Τώρα όμως φαίνεται πως η άσκηση αυτή έχει περισσότερα οφέλη, όχι μόνο για την εμφάνιση αλλά και για την υγεία σας. 

  Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι άντρες που μπορούν να κάνουν 40 push-ups έχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού κινδύνου -ο οποίος παραμένει η βασική αιτία θανάτου σε όλο τον κόσμο- συγκριτικά με εκείνους που μπορούν να κάνουν λιγότερα από 10. Για την ακρίβεια, οι άντρες που μπορούσαν να κάνουν πάνω από 40 συνεχόμενα push-ups βρέθηκε πως είχαν κατά 96% λιγότερα επεισόδια καρδιαγγειακής νόσου συγκριτικά με εκείνους που δεν μπορούσαν να τα ολοκληρώσουν. 

  Οι ερευνητές από τη σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan School του Χάρβαρντ παρακολούθησαν για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα 1.104 δραστήριους άντρες πυροσβέστες, με μέση ηλικία τα 39,6 έτη, επί 10 χρόνια. Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα, ο αριθμός των επαναλήψεων των push-ups ήταν καλύτερος δείκτης μέτρησης της πιθανότητας για καρδιαγγειακό νόσημα συγκριτικά με ένα αντίστοιχο τεστ στο διάδρομο. 

  Η έρευνα, ωστόσο, δεν μπορεί να αποδείξει σχέση αιτίας και αιτιατού ενώ σημειώνεται επίσης πως τα αποτελέσματα ίσως δεν ισχύουν σε άντρες ή γυναίκες άλλων ηλικιών που είναι λιγότερο δραστήριοι από το δείγμα. "Τα ευρήματά μας παρέχουν στοιχεία πως η ικανότητα για κάμψεις θα μπορούσε να είναι μια εύκολη, χωρίς κόστος μέθοδος εκτίμησης του καρδιαγγειακού κινδύνου σε σχεδόν οποιαδήποτε συνθήκη", λέει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Justin Yang. Ακόμη όμως και η ικανότητα για 11 push-ups βρέθηκε πως είχε θετική επίδραση. "Η μελέτη αυτή επισημαίνει τη σημασία της φυσικής κατάστασης στην υγεία και γιατί οι γιατροί θα πρέπει να τη "συνταγογραφούν” στους ασθενείς τους" πρόσθεσε ο συν-συγγραφέας Stefanos Kales, καθηγητής στο τμήμα Περιβαλλοντικής Υγείας της Σχολής Harvard Chan. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ