Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Φεβ-2019 10:21

  Σημαντική η συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Υγεία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, 2019, εγκαινιάστηκαν δύο νέοι γραμμικοί επιταχυντές στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου "Αττικόν", δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η εκδήλωση εγκαινίων σήμανε και την ολοκλήρωση του Προγράμματος Αντικατάστασης Μηχανημάτων Ακτινοθεραπείας του ΙΣΝ, μίας δωρεάς συνολικού ύψους €20 εκατομμυρίων, το οποίο καλύπτει ολόκληρη τη χώρα. Το Πρόγραμμα, που έχει πλέον ολοκληρωθεί, αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση 10 γραμμικών επιταχυντών σε 7 δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ενώ η δωρεά του ΙΣΝ καλύπτει επιπλέον τη συντήρηση των μηχανημάτων και την εκπαίδευση
  του αρμόδιου ιατρικού προσωπικού σε συνεργασία με διακεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

  Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Προγράμματος, νέοι γραμμικοί επιταχυντές τοποθετήθηκαν στα ακόλουθα δημόσια νοσοκομεία: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "Αττικόν" (2 μηχανήματα), Αλεξανδρούπολης, Λάρισας, Πατρών, και Ηρακλείου Κρήτης (2 μηχανήματα), καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Aθηνών "Αλεξάνδρα", και το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Θεαγένειο" (2
  μηχανήματα). Στον τομέα της ακτινοθεραπείας, και επιπλέον του συγκεκριμένου προγράμματος, πρόκειται να αντικατασταθεί και ο γραμμικός επιταχυντής στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, o οποίος θα είναι διαθέσιμος και προσβάσιμος σε όλους τους πολίτες, μέσω άλλης δωρεάς του ΙΣΝ που έχει ως στόχο την ενίσχυση των στρατιωτικών νοσοκομείων της χώρας. 

  Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κύριος Ανδρέας Δρακόπουλος, δήλωσε σχετικά: "Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους μας. Τόσο για εμάς, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που συνεργαστήκαμε με εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου συστηματικά τα τελευταία χρόνια προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν άρτια οι 10 νέοι γραμμικοί επιταχυντές σε 7 δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Εξίσου σημαντική είναι για τους συνανθρώπους μας που δίνουν τη μάχη τους με τον καρκίνο, αλλά και τους γιατρούς και νοσηλευτές, την καρδιά κάθε νοσηλευτικού ιδρύματος, που μάχονται καθημερινά στο πλευρό όλων μας. Η πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές και τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες υγείας οφείλει να είναι προνόμιο όλων και όχι μόνο λίγων τυχερών.

  Με αυτό το σκεπτικό, προσπαθήσαμε, με τα μέσα που διαθέτουμε, να ενισχύσουμε την "οπλοθήκη" των ασθενών και των γιατρών στη μάχη τους κατά του καρκίνου. Σήμερα, ο εξοπλισμός 7 δημόσιων νοσοκομείων της χώρας μας σε ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα είναι σε θέση να συγκριθεί με την τεχνολογία κορυφαίων νοσοκομείων στην Ευρώπη και την Αμερική. Οι προσπάθειές μας δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να ενισχύουμε τον τομέα της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας μέσα από μια σειρά σημαντικών έργων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, στο πλαίσιο της ‘Πρωτοβουλίας για την Υγεία’ του ΙΣΝ".

  Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος ανέφερε oτι "το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει -κατά κυριολεξία δε υπερακοντίζει- την παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών, οι οποίοι, όπως τα ιστορικά δεδομένα τεκμηριώνουν αμαχήτως, συνέβαλαν τα μέγιστα στην πορεία του Κράτους μας, από την ίδρυσή του και καθ’ όλη την διαδρομή του. Όπως έχω χρέος ν’ αναδείξω και το ότι η όλη συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πραγματοποιήθηκε μέσα σε μίαν εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και το κοινωνικό μας σύνολο, στηρίζοντας αποφασιστικά το Κοινωνικό Κράτος και την κοινωνική συνοχή, την οποία η μακρόχρονη βαθιά οικονομική κρίση είχε υποσκάψει επικίνδυνα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ