Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Φεβ-2019 10:30

  300.000 παιδιά νοσούν κάθε χρόνο με καρκίνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2018, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τη νέα παγκόσμια πρωτοβουλία του για την αντιμετώπιση της ανισότητας μεταξύ της επιβίωσης του καρκίνου των παιδιών στις χώρες χαμηλού, μέσου και υψηλού εισοδήματος. Κάθε χρόνο, περισσότερα από 300.000 παιδιά ηλικίας έως 19 ετών διαγιγνώσκονται με καρκίνο σε όλο τον κόσμο. Περίπου 8 στα 10 από αυτά τα παιδιά ζουν σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, όπου το ποσοστό επιβίωσης τους είναι συχνά κοντά στο 20%. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κατάσταση στις χώρες υψηλού εισοδήματος, όπου τα ποσοστά θεραπείας υπερβαίνουν το 80% για πολλούς κοινούς καρκίνους της παιδικής ηλικίας.

  Ο κύριος στόχος της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για τον Καρκίνο Παιδικής Ηλικίας είναι να εξαλείψει κάθε πόνο και ταλαιπωρία των παιδιών που μάχονται με τον καρκίνο και να επιτύχει τουλάχιστον 60% επιβίωση για όλα τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2030. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου διπλασιασμό του τρέχοντος ποσοστού θεραπείας και θα σώσει επιπλέον ένα εκατομμύριο ζωές παιδιών κατά την επόμενη δεκαετία.

  Η 15η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο Παιδικής Ηλικίας (ICCD), όπως έχει καθιερωθεί από τo Childhood Cancer International (CCI) ήδη από το 2002. Το CCI –ένα παγκόσμιο δίκτυο 171 οργανώσεων από 88 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ - Ενημέρωση για τον καρκίνο στην παιδική & εφηβική ηλικία"– δεσμεύεται να συνεργαστεί με τους διεθνείς εταίρους του, συμπεριλαμβανομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), της International Society of Paediatric Oncology (SIOP) και άλλων, για την επίτευξη του παγκόσμιου στόχου της μείωσης της παιδικής θνησιμότητας από καρκίνο και της εξάλειψης του πόνου που σχετίζεται με την ασθένεια αυτή.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ