Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Φεβ-2019 07:49

  Ένα κατάστημα αφιερωμένο στην "εκπαίδευση" για τον διαβήτη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η λανθασμένη πληροφόρηση και οι προκαταλήψεις απέναντι στο διαβήτη είναι ένα σημαντικό θέμα για τους ασθενείς με διαβήτη. Σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα προσπαθεί να "απαντήσει" η εταιρεία Medtronic plc, η οποία ανακοίνωσε με συνέντευξη τύπου την έναρξη λειτουργίας του πρώτου Medtronic DIABETES.SHOP στην Αθήνα. Σκοπός της λειτουργίας του καταστήματος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των ατόμων με διαβήτη και των οικείων τους στις λύσεις που παρέχει η τεχνολογία. 

  Το πρώτο κατάστημα Medtronic DIABETES.SHOP θα λειτουργήσει σαν ένα κέντρο εκπαίδευσης και αλληλεπίδρασης, για ενήλικες αλλά και παιδιά χάρη στη φιλική "παιδική γωνιά" που έχει προβλεφθεί. Μέσα από σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και ομάδες υποστήριξης οι ασθενείς θα λάβουν όλη την απαραίτητη πρακτική και ψυχολογική βοήθεια ώστε να έχουν ποιότητα στην καθημερινότητά τους.

  Medtronic Ελλάς

  "Πρόκειται για μια σπουδαία καινοτομία και ένα μεγάλο βήμα στην Ελλάδα από τη Medtronic.", τόνισε χαρακτηριστικά ο Managing Director της Medtronic Ελλάς, κ. Δημήτρης Νίκας στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε με αφορμή τη λειτουργία του DIABETES.SHOP. "Ταυτόχρονα, είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μας που η χώρα μας αποτελεί το πρώτο σημείο εφαρμογής αυτής της καινοτομίας παγκοσμίως. Πιστεύουμε πως η τεχνολογία αποτελεί το μέλλον για το διαβήτη και θέλουμε να προσφέρουμε στους ασθενείς περισσότερη γνώση και πρόσβαση στις θεραπείες".

  Ο κ. Γιάννης Γαβριατόπουλος, Diabetes Unit Manager της Medtronic Ελλάς, εξήγησε αναλυτικά τι προσφέρει αυτή η νέα εγκατάσταση στους ασθενείς και τις οικογένειές τους: "Το πιο σημαντικό για εμάς είναι πως κάθε ασθενής θα εξυπηρετείται άμεσα, ανά πάσα στιγμή χωρίς περιορισμούς. Το DIABETES.SHOP είναι εύκολα προσβάσιμο και μπορεί να υποστηρίξει όλους τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 2. Μεταξύ των υπηρεσιών που θα παρέχονται στο DIABETES.SHOP θα είναι η εκπαίδευση στο λογισμικό διαχείρισης θεραπείας CareLinkTM το οποίο διευκολύνει την παρακολούθηση της ρύθμισης από το γιατρό και, κατ’ επέκταση, την επικοινωνία γιατρού – ασθενή· η παρακολούθηση εκπαιδευτικών workshops τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση της ρύθμισης τους· η πρόσβαση στην ενημέρωση για τις μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις της Medtronic Diabetes και η περαιτέρω εκπαίδευση".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ