Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Ιαν-2019 13:00

  Γιατί όσοι τρώνε πολύ τυρί είναι πιο αδύνατοι

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ευχάριστα τα νέα για τους cheese lovers. Οπότε, βάλε αστερίσκο στην κοινή μέχρι τώρα πεποίθηση που θέλει τα τυριά να ευθύνονται για την υψηλή χοληστερίνη και το φράξιμο των αρτηριών και δώσε βάση στην καινούργια έρευνα, που ήρθε για να ανατρέψει όλα αυτά και να μας επιτρέψει να βάλουμε λίγο παραπάνω τυρί στη ζωή μας. Διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου υποστηρίζει ότι τελικά τα τυριά δεν είναι είναι τόσο βλαβερά όσο νομίζαμε.

  Οι ερευνητές μελέτησαν τον αντίκτυπο των γαλακτοκομικών προϊόντων σε 1.500 άτομα και διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν πολλά κίτρινα τυριά (αλλά και λευκά ή μπλε), είχαν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος από εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο τυρί.

  Επίσης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερα γαλακτοκομικά έχουν μικρότερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους, μικρότερη περιφέρεια μέσης και χαμηλότερη πίεση αίματος. Αξιοσημείωτο είναι ότι όσοι έτρωγαν γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά είχαν υψηλότερη χοληστερίνη.

  Αυτό, βέβαια, έρχεται σε αντίθεση με τις ισχύουσες οδηγίες υγιεινής διατροφής που λένε ότι οι τροφές με υψηλά κορεσμένα λιπαρά, όπως τα τυριά, αυξάνουν την χοληστερόλη στο αίμα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά και άλλα προβλήματα υγείας.

  Πηγή: Askmen

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ