Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Ιαν-2019 10:08

  3 σημαντικοί λόγοι να ελέγξετε το άγχος σας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το άγχος αποτελεί μια ψυχοσωματική αντίδραση στην αντίληψη που έχουμε για τα πράγματα, η οποία συνήθως δεν αντιστοιχεί απαραίτητα στην πραγματικότητα. Αρκεί να πατήσουμε έναν διακόπτη για να σταματήσουμε να αγχωνόμαστε; Όχι, μπορούμε όμως να προσπαθήσουμε συνειδητά να αλλάξουμε την αντίληψή μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που ζούμε και που αντιδρούμε σε σχέση με το άγχος και με τις καταστάσεις που συνδέονται με αυτό.

  Δείτε εδώ 3 σημαντικούς λόγους για να εξασκηθείτε στον έλεγχο του  άγχους 

  Το άγχος μειώνει τη νευρογένεση
  Το χρόνιο άγχος, αυτό το άγχος που μας κάνει να νιώθουμε ότι παραλύουμε, μειώνει τη νευρογένεση, την παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Αυτό οδηγεί σε μειωμένη προσοχή, μαθησιακές ικανότητες και μνήμη. Τι μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τη νευρογένεση: Ξεκινήστε γυμναστική, μάθετε κάτι καινούργιο και βάλτε στόχο να έχετε μία ευχάριστη κοινωνική αλληλεπίδραση κάθε μέρα. 

  Το χρόνιο άγχος μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους
  Σειρά μελετών συνδέει το χρόνιο άγχος με μειωμένη ικανότητα αυτορρύθμισης. Με άλλα λόγια, όσο πιο αγχωμένοι είμαστε και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τόσο πιο δύσκολο είναι να ελέγχουμε το βάρος μας. Γιατί; Ο εγκέφαλός μας στέλνει συνεχώς στο σώμα εντολή να είναι έτοιμο για μάχη και να για συμβεί αυτό το σώμα μας χρειάζεται ενέργεια που την αναζητά, όπως προστάζει το αρχέγονο DNA μας, μέσα από λιπαρά, γλυκά και υδατάνθρακες. 

  Η γήρανση του οργανισμού οφείλεται σε ένα βαθμό στο χρόνιο άγχος
  Εάν νιώθετε συνεχώς αγχωμένοι, είναι ίσως ώρα να κάνετε κάτι γι’ αυτό. Το συνεχές άγχος προκαλεί σταδιακά φθορές και παρακμή σε όλες τις λειτουργικές διαδικασίες του οργανισμού και επιταχύνει τη σωματική και διανοητική γήρανση. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ