Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 27-Δεκ-2018 11:17

    Έξοδος για ποτό; 7 συμβουλές που πρέπει να διαβάσεις πριν πιεις αλκοόλ

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Συμβουλή 1η: Δεν παίρνεις αμάξι
    Απλά, όρισε τον νηφάλιο οδηγό της παρέας ή έστω φρόντισε να έχεις μαζί σου τηλέφωνο και χρήματα για ταξί.

    Συμβουλή 2η: Φάε κάτι από πριν
    Αλκοόλ δεν πίνουμε ποτέ με άδειο στομάχι. Φρόντισε να έχεις φάει πριν την έξοδό σου, φαγητό πλούσιο σε πρωτεΐνες, όπως τυριά και κρέας, τα οποία μειώνουν τη δυνατότητα απορρόφησης του αλκοόλ στον οργανισμό.

    Συμβουλή 3η: Πίνε αργά αργά
    Απόλαυσε το ποτό σου αργά. Υπολόγισε ότι για να αποβάλεις το αλκοόλ από τον οργανισμό, χρειάζεσαι τόσες ώρες, όσα και τα ποτά που ήπιες. Και καλό είναι επίσης να γνωρίζεις ότι κάποια αλκοολούχα ποτά περνούν στο κυκλοφορικό σου πιο γρήγορα από άλλα. Για παράδειγμα τα ανθρακούχα ποτά, όπως η σαμπάνια, απορροφούνται πιο γρήγορα από τα μη-ανθρακούχα.

    Επιπλέον, ο μεταβολισμός, δηλαδή η πέψη, του αλκοόλ γίνεται στο ήπαρ, όπου υπάρχουν ένζυμα που το διασπούν. Το ήπαρ μπορεί να μεταβολίζει ένα ποτό (μερίδα εστιατορίου ή μπαρ) την ώρα. Όταν κάποιος πίνει με πιο γρήγορο ρυθμό, ο οργανισμός του αδυνατεί να μεταβολίσει το αλκοόλ, με συνέπεια να συσσωρεύεται η περιττή ποσότητα στο αίμα και στους ιστούς έως ότου μπορέσει το ήπαρ να την μεταβολίσει – και αυτή η συσσώρευση είναι που μας μεθάει.

    Συμβουλή 4η: Μάθε τα όρια σου
    Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και με διαφορετικές αντοχές. Ανάλογα με το βάρος, την ηλικία, το φύλο, τις συνήθειές σου στο αλκοόλ αλλά και την κατάσταση υγείας σου, θα πρέπει να βάζεις εσύ τα όριά σου.

    Η συνέχεια στο Shape.gr

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ