Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Ιαν-2019 12:53

  3D-Safelipo λιπογλυπτική: Η επαναστατική εξέλιξη της κλασικής λιποαναρρόφησης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από τον δρ. Μιχάλη Κουτσούρη, πλαστικό χειρουργό, επιστημονικό υπεύθυνο των Koutsouris Plastic Surgery centers σε Κολωνάκι, Ναύπλιο, Τρίπολη www.koutsouris.gr  Κουτσούρης πλαστικός

  Η 3D λιποαναρρόφηση – λιπογλυπτική (3D-SAFELIPO) αποτελεί την επαναστατική εξέλιξη της τεχνικής της λιποαναρρόφησης, μεθόδου με την οποία μπορούμε να διορθώσουμε μια για πάντα τα προβλήματα στο σχήμα του ανθρώπινου σώματος.

  Τα χαρακτηριστικά της κλασικής λιποαναρρόφησης

  Η κλασική λιποαναρρόφηση γίνεται με χειρουργικά εργαλεία που μοιάζουν με λεπτούς σωλήνες και ονομάζονται "κάνουλες". Με τις "κάνουλες" ο γιατρός αναρροφά το περιττό λίπος από τα σημεία λιποδυστροφίας του σώματος χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή αναρρόφησης. Στην κλασική λιποαναρρόφηση ο ασθενής τοποθετείται μπρούμυτα ή ύπτια στο χειρουργικό τραπέζι. Αμέσως μετά τη διήθηση των ιστών με τοπικό αναισθητικό διάλυμα ξεκινάει η αναρρόφηση του λίπους. Με την κλασική λιποαναρρόφηση απλά αφαιρείται το πλεονάζον λίπος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βελτιώνουμε αρκετά, αλλά τελικά να μην μπορούμε πολλές φορές να πετύχουμε μεγάλη ευκρίνεια στο περίγραμμα του κορμού, μια "διόρθωση" απαραίτητη συχνά στους άντρες στους οποίος το λίπος έχει την τάση να συγκεντρώνεται στην κοιλιά, γύρω από τη μέση και στην πλάτη. Ένας από τους βασικούς λόγους που η 3D λιποαναρρόφηση – λιπογλυπτική είναι τόσο επιτυχημένη τεχνική είναι πως καταφέρνει να ανταποκριθεί σε αυτή ακριβώς την ανάγκη των ανδρών και των γυναικών με ενδόμορφο σωματότυπο.

  Τι αλλάζει στη 3D λιποαναρρόφηση – λιπογλυπτική

  Η 3D λιποαναρρόφηση διαφέρει τελείως από την κλασική επέμβαση γιατί γίνεται με ειδικά σχεδιασμένες κάνουλες οι οποίες συνδέονται σε μια συσκευή-γεννήτρια που προκαλεί παλμική κίνηση-δόνηση της κάνουλας (Power Assisted Liposuction). Με αυτό το σύστημα πρώτα ρευστοποιούμε το λίπος και στη συνέχεια το αφαιρούμε με μεγάλη ασφάλεια από τα σημεία της τοπικής λιποδυστροφίας.

  Εκτός από τις νέες πρωτότυπες κάνουλες η τεχνική της 3D Λιποαναρρόφησης – Λιπογλυπτκής είναι επαναστατική γιατί η τοποθέτηση του σώματος του ασθενούς γίνεται όχι μπρούμυτα ή ανάσκελα όπως στην κλασική λιποαναρρόφηση αλλά εναλλάσσοντας τη θέση του κορμού στο χειρουργικό τραπέζι. Αρχικά το σώμα τοποθετείται σε δεξιά πλάγια και στη συνέχεια σε λοξή, ύπτια και αριστερή πλάγια θέση, κατά τη διάρκεια της ίδιας επέμβασης. Με αυτόν τον τρόπο ο γιατρός έχει τον απόλυτο έλεγχο του σχήματος του σώματος γιατί με την εναλλαγή των θέσεων είναι σαν να καταργείται η βαρύτητα που παραμορφώνει το σώμα. Οι τομές από όπου μπαίνουν οι "κάνουλες” τοποθετούνται σε στρατηγικές θέσεις κοντά στα σημεία τοπικού πάχους. Η επιλογή της θέσης των τομών έχει εξέχουσα σημασία για το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης.

  Όταν κάνουμε 3D Λιποαναρρόφηση-Λιπογλυπτική μπορούμε και πρέπει να σμιλέψουμε όλες τις περιοχές του κορμού που παρουσιάζουν τοπική λιποδυστροφία, η οποία είναι συνήθως εστιασμένη ανάλογα με το φύλο. Οι άνδρες παρουσιάζουν τοπική λιποδυστροφία στην περιοχή της κοιλιάς και το άνω μέρος του κορμού ενώ οι γυναίκες στην κοιλιά και το κάτω μέρος του σώματος. Κατά την εφαρμογή αυτής της τεχνικής, ο γιατρός επεμβαίνει στα σημεία που υπάρχει ανάγκη, χωρίς να πετά το λίπος που αφαιρέθηκε. Το λίπος αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν χρειάζεται να μεταμοσχευθεί όπου αλλού χρειαστεί ανάλογα με τις ανατομικές δυσμορφίες του κορμού.

  Μια χρήσιμη και σημαντική λεπτομέρεια

  Το αποτέλεσμα στην λιποαναρρόφηση έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με την φιλοσοφία – τεχνική της επέμβασης καθώς και με το είδος του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι διαφορετικά από πλαστικό χειρουργό σε πλαστικό χειρουργό.

  Q+A

  Τι αναισθησία εφαρμόζεται κατά την 3D Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική;
  Εφαρμόζεται τοπική αναισθησία, νευροληπτοαναλγησία (μέθη), επισκληρίδιος ή γενική αναισθησία ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος και την έκταση της τοπικής λιποδυστροφίας.

  Τι να περιμένουμε αμέσως μετά την επέμβαση;
  Μετά την επέμβαση ο ασθενής φοράει ελαστικό κορσέ που συγκρατεί τον κορμό ή τους γλουτούς, ανάλογα με το σημείο όπου έχει γίνει η επέμβαση, στη νέα τους θέση και περιορίζει την ανάπτυξη οιδήματος. Πρόκειται για ειδικό κορσέ λιποαναρρόφησης σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που να επιτρέπει όλες τις δραστηριότητες.

  Πότε θα μπορώ να επιστρέψω στις δραστηριότητες μου;
  Όταν διορθώνουμε μικρές επιφάνειες τοπικής λιποδυστροφίας (συνήθως με τοπική αναισθησία), ο ασθενής μπορεί να φύγει από την κλινική και να πάει στο σπίτι του αμέσως μετά την επέμβαση. Όταν όμως έχουμε μεγάλου βαθμού λιποδυστροφία και επεμβαίνουμε σε πολλές περιοχές στο σώμα, τότε ο ασθενής παραμένει για 24 ώρες στην κλινική. Στις μικρού εύρους επεμβάσεις 3D Λιποαναρρόφησης – Λιπογλυπτικής η αποκατάσταση είναι πολύ γρήγορη και με σχεδόν καμία ταλαιπωρία. Πρακτικά, όταν γίνεται 3D Λιποαναρρόφηση μόνο σε "ψωμάκια", ή μόνο σε κοιλιά, ή μόνο σε γόνατα ή χέρια ή γάμπες κ.λπ., τότε ο ασθενής φοράει τον ειδικό κορσέ, δε μένει καθόλου στην κλινική και μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μετά από 2 το πολύ 3 ημέρες.

  Σε ποιες περιοχές του σώματος εφαρμόζεται η 3D Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική;
  Οι περιοχές όπου συνήθως μπορούμε να κάνουμε 3D -Safelipo είναι:

  • το "προγούλι” – διπλοσάγονο σε άντρες και γυναίκες,
  • ο θώρακας, συνήθως σε άντρες με προβλήματα γυναικομαστίας,
  • η κοιλιά όπου σμιλεύεται τόσο η κεντρική προβολή όσο και τα πλαϊνά (love handles)
  • οι γλουτοί όπου επιτυγχάνουμε αύξηση του όγκου, ανόρθωση και σφαιρικότητα στο σχήμα του γλουτού,
  • οι γάμπες, κυρίως σε γυναίκες με ασαφές περίγραμμα της γαστροκνημίας.
  •  

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ