Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Δεκ-2018 08:21

  Πάσχετε από μεσογειακή αναιμία;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο 60ο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Αιματολογικής Εταιρείας (American Society of Hematology – ASH) στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας τον Δεκέμβριο του 2018, οι εταιρείες Celgene Corporation και Acceleron Pharma Inc. ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα από την πιλοτική μελέτη φάσης 3 BELIEVE, η οποία αξιολογεί την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του luspatercept για τη θεραπεία ενηλίκων με αναιμία, σχετιζόμενη με β-θαλασσαιμία, που απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων (RBC).

  Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη μεσογειακή αναιμία

  Η μελέτη BELIEVE και το μόριο luspatercept

  Στη μελέτη BELIEVE επετεύχθη το κύριο καταληκτικό σημείο της ερυθροειδούς ανταπόκρισης, το οποίο ορίστηκε ως μείωση κατά ≥33% στο φορτίο μετάγγισης ερυθρών αιμοσφαιρίων (RBC) (με μείωση ≥ 2 μονάδων RBC) κατά τις εβδομάδες 13-24 σε σύγκριση με το αρχικό διάστημα 12 εβδομάδων πριν από την τυχαιοποίηση. Η μελέτη περιλάμβανε επίσης δευτερεύοντα τελικά σημεία που αξιολόγησαν την επίδραση της θεραπείας στο φορτίο μετάγγισης ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η μέση μεταβολή του φορτίου μετάγγισης από την έναρξη της μελέτης στις εβδομάδες 13-24 (με luspatercept έναντι εικονικού φαρμάκου) ήταν -1,35 μονάδες ερυθρών αιμοσφαιρίων. Στην ομάδα μελέτης συμπεριλήφθηκαν 3 κέντρα από την Ελλάδα. 

  Πώς μπορείτε να πάρετε μέρος σε κλινική μελέτη για τη μεσογειακή αναιμία

  Οι Έλληνες θα συνεχίσουν να συμμετάσχουν σε ερευνητικές μελέτες για την παραπάνω θεραπεία. Ο Αντώνης Κατάμμης καθηγητής Παιδιατρικής-Αιματολογίας/Ογκολογίας απευθύνει πρόσκληση σε ενήλικες ασθενείς με ενδιάμεση θαλασσαιμία, με τιμή αιμοσφαιρίνης κάτω από τις 10 μονάδες, για να μπουν εφόσον πληρούν στα απαιτούμενα στη μελέτη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Α' Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" (τηλ. επικοινωνίας 2107467775) όπου είναι υπεύθυνος ο καθηγητής προκειμένου να συζητήσουν την πιθανή ένταξή τους σε συνεχιζόμενη μελέτη σχετικά με τη χορήγηση του ερευνητικού φαρμάκου luspatercept. 

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ