Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 17-Νοε-2019 23:59

  Μπορεί η στυτική δυσλειτουργία να "προειδοποιεί" για πρόβλημα καρδιάς;

  Μπορεί η στυτική δυσλειτουργία να "προειδοποιεί" για πρόβλημα καρδιάς;
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρόσφατες έρευνες έχουν πλέον συνδέσει τη στυτική δυσλειτουργία με διάφορες καταστάσεις υγείας – ανάμεσά τους το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών και η περιοδοντίτιδα (φλεγμονή στα ούλα). Παρότι όμως οι σχετικές μελέτες παραμένουν ακόμη ασαφείς, υπάρχει μία σύνδεση υγείας που δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε: Ο σύνδεσμος ανάμεσα στη στυτική δυσλειτουργία και την καρδιοπάθεια. 

  Άντρες που βιώνουν έστω και ήπια στυτική δυσλειτουργία έχουν περίπου 25% μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιοπάθειας (συμπεριλαμβανομένης καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού) από τους συνομηλίκους τους. Αυτό σημαίνει πως για ορισμένους άντρες, η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί πιο σοβαρό δείκτη καρδιαγγειακού κινδύνου απ’ ότι το οικογενειακό ιστορικό, το κάπνισμα ή τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Και όσο πιο σοβαρή η στυτική δυσλειτουργία, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος για καρδιαγγειακά νοσήματα.

  Πώς συνδέεται η στυτική δυσλειτουργία με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

  Από τη σκοπιά της φυσιολογίας, η υγεία της καρδιάς και η λειτουργία του πέους συνδέονται στενά. "Το θέμα είναι η ροή του αίματος στο πέος” εξηγεί ο ουρολόγος Ajay Nehra, MD, καθηγητής Ουρολογίας στην Κλινική Mayo. Το τοίχωμα των αρτηριών τόσο της καρδιάς όσο και του πέους, συμπεριλαμβάνει το ενδοθήλιο. Όταν το ενδοθήλιο σε αυτές τις φλέβες δεν αντιδρά καλά στην απελευθέρωση του νιτρικού οξέος (ένα βασικό κομμάτι της αλυσίδας αντίδρασης που επιτρέπει στο αίμα να ρέει όπως πρέπει στις φλέβες), τότε δεν αιματώνει τα όργανα, ανάμεσά τους την καρδιά και το πέος. 

  Με άλλα λόγια, η σύνθετη χημική διαδικασία πίσω από τη στύση μπορεί να διαταραχθεί εάν το φλεβικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά. Η αθηροσκλήρωση, η συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας μέσα στις φλέβες, μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας μειώνοντας τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα. 

  Επιπλέον, το πέος περιέχει πολύ μικρότερες φλέβες από εκείνες που μεταφέρουν το αίμα στην καρδιά και τον εγκέφαλο, γι’ αυτό και η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί μία πρόωρη ένδειξη καρδιαγγειακών προβλημάτων, προτού αυτά εκδηλωθούν με άλλα συμπτώματα. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:30 12/12

  Δύο νέες εγκρίσεις πήρε το pembrolizumab για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου

  Η έγκριση βασίστηκε στο σημαντικό όφελος στη συνολική επιβίωση που διαπιστώθηκε στη κλινική μελέτη Φάσης ΙΙΙ, KEYNOTE-048.

  09:28 12/12

  Τι είναι η φαρμακογονιδιωματική και ποιες οι εφαρμογές της στην υγεία;

  Η φαρμακογονιδιωματική, ένας νέος και πολλά υποσχόμενος κλάδος, με σημαντικές προεκτάσεις σε πολλές ιατρικές ειδικότητες, όπως καρδιολογία, ογκολογία, ψυχιατρική.

  23:59 11/12

  Γιατί στις γιορτές "επιτρέπεται" να φάμε περισσότερο απ' όσο νομίζουμε;

  Η διαιτολόγος ξεκαθαρίζει τις παρανοήσεις και μας δίνει tips για να μην πάρουμε κιλά και να μην αγχωθούμε τώρα στις γιορτές.

  12:27 11/12

  Δείπνο στο σκοτάδι - Η ζωή μέσα από τα "μάτια" ενός ανθρώπου με τυφλότητα

  Η δημοσιογράφος υγείας Ελένη Δασκαλάκη, βίωσε και μεταφέρει την εμπειρία ενός δείπνου στο σκοτάδι σε μια προσπάθεια να "μπούμε" στα παπούτσια ενός τυφλού ανθρώπου.

  08:52 11/12

  Γιατί είναι απαραίτητο να "σπάμε" τη δίαιτα; Και ποιο είναι το υγιεινό junk food;

  Ένας πολύ σημαντικός λόγος για να μην είμαστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό μας και ιδέες για υγιεινά και απολαυστικά πιάτα.

  08:50 11/12

  Η Advanced Hair Clinics βραβεύεται ως International Hair Clinic of the Year για τρίτη φορά

  Μια ακόμη μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα και τον Ιατρικό Τουρισμό εξασφάλισε η εξειδικευμένη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics.

  08:41 11/12

  Σημαντικές οι ευκαιρίες συνεργασίας ελληνικών επιχειρήσεων με το CERN

  Εκδήλωση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας CERN του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

  07:54 11/12

  Η δέσμευση της L' Oreal για το βιώσιμο μέλλον της ομορφιάς

  Το πρωτοπόρο πρόγραμμα βιωσιμότητας της εταιρείας παρουσιάστηκε στα προσφάτως ανακαινισμένα γραφεία της L’Oréal Hellas, με βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

  09:12 10/12

  Συνεχίζει να μειώνεται ο πληθυσμός από το 2011 έως σήμερα

  Η γήρανση του πληθυσμού και η βραδεία ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού επιβραδύνουν το ΑΕΠ και όχι μόνο.

  09:01 10/12

  Πότε η τριχόπτωση πρέπει να σε απασχολήσει;

  Το 85% των ανδρών αντιμετωπίζει πρόβλημα τριχόπτωσης. Σε αρκετούς μάλιστα το πρόβλημα ξεκινάει από την ηλικία των 20 ετών. Μην περιμένεις για να δράσεις!

  08:57 10/12

  Τι είναι η αιμορροφιλία, η νόσος που πλήττει τα αγόρια

  Μια πρωτότυπη εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμορροφιλία από τη Roche Hellas που βοηθά παιδιά και ενήλικες στην καλύτερη διαχείριση της νόσου.

  07:33 10/12

  Βρεφικοί κολικοί: "Ήρεμη κοιλίτσα" και "ήρεμοι γονείς"!

  Τα Almora PLUS® Baby Drops εξασφαλίζουν ανακούφιση του μωρού από τους κολικούς.

  08:59 09/12

  Η συνήθεια που μπορεί να μειώσει φυσικά τη χοληστερίνη

  Η νηστεία αποτελεί, εκτός από το θρησκευτικό της συμβολισμό, μια πολύ καλή ευκαιρία για να βελτιώσετε τους δείκτες της υγείας σας.

  08:53 09/12

  Αντρική γονιμότητα: Τα 5 χαρακτηριστικά που έχει το υγιές σπέρμα

  Η υπογονιμότητα είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα στα ζευγάρια. Ο έλεγχος του σπέρματος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διερεύνησης του προβλήματος.

  23:59 08/12

  3 απαντήσεις για την "πίεση" και τα αντιυπερτασικά φάρμακα

  Η υπέρταση είναι μια δυνητικά επικίνδυνη νόσος. Τα καλά νέα: Μπορείτε να την ελέγξετε!

  16:03 06/12

  Σημαντική "σύμπραξη" για κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες

  Συνεργασία του Ομίλου ΥΓΕΙΑ και της σύμπραξης Theracell – Orgenesis στον τομέα των προηγμένων κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών.