Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Οκτ-2018 08:40

  "Βήμα μπροστά" και Spetses Mini Marathon: Εγρήγορση για την αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   
  Νέοι, άντρες ως επί το πλείστον, που ασκούνται και ζουν μια δραστήρια ζωή μπορεί να πάσχουν από αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα χωρίς να το γνωρίζουν. Το αυτοάνοσο αυτό ρευματικό νόσημα έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά και αυτό ακριβώς ήταν η αφορμή για να "συνδεθεί" η ενημερωτική καμπάνια "Βήμα Μπροστά" της εταιρείας Novartis με το Spetses Mini Marathon, έναν αθλητικό θεσμό που είναι πλέον ο πρώτος σε αναγνωρισιμότητα στην κατηγορία των μη επαγγελματικών αθλητικών διοργανώσεων. 

  Η αγκυλoποιητική σπονδυλαρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση που ανήκει στην οικογένεια των σπονδυλαρθρίτιδων, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την ψωριασική αρθρίτιδα. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι ο πόνος τύπου οσφυαλγίας/ισχιαλγίας ο οποίος είναι πιο έντονος κατά την ξεκούραση, πόνος ηρεμίας όπως τον αποκαλούν οι ειδικοί, ενώ υποχωρεί όταν ο ασθενής δραστηριοποιείται. 

  Η αγκυλoποιητική σπονδυλαρθρίτιδα ξεκινά με συμπτώματα οσφυαλγίας, γεγονός που συχνά καθυστερεί τη σωστή διάγνωση τα πρώτα κρίσιμα χρόνια και μπορεί να επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες.

  Η Εκστρατεία Ενημέρωσης "Βήμα Μπροστά" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της διοργάνωσης Spetses Mini Marathon από τη Novartis Hellas. Η εκστρατεία φέρει την επιστημονική αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ). 

  Το 8o Spetses Mini Marathon ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη διοργάνωση, συγκέντρωσε δεκαεννιά χιλιάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών, από 42 διαφορετικές χώρες, όπου βρέθηκαν ξανά φέτος στις Σπέτσες για να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν την πληθώρα των αθλητικών εκδηλώσεων στις 5-7 Οκτωβρίου 2018. Η εκστρατεία "Βήμα Μπροστά" της Novartis Hellas, συμμετείχε ως επίσημος υποστηρικτής, και έδωσε ηχηρό παρών στους επισκέπτες του αθλητικού γεγονότος. Η εκστρατεία κατάφερε να ενημερώσει πάνω από 2.500 άτομα στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερό της, μέσω ενημερωτικού εντύπου για τη νόσο, τα οποία αγκάλιασαν θερμά την πρωτοβουλία αυτή. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ