Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Οκτ-2018 08:16

  Βόλτες στη φύση… με συνταγή γιατρού!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από τις 5 Οκτωβρίου 2018, οι γιατροί στο Σέλταντ της Σκωτίας επιτρέπεται να συνταγογραφήσουν τη… φύση στους ασθενείς τους. Πιο συγκεκριμένα, βόλτες στη φύση. Είναι το πρώτο πρόγραμμα αυτού του είδους στη Βρετανία. Στόχος της συγκεκριμένης "συνταγής γιατρού" είναι η μείωση της αρτηριακής πίεσης και του άγχους και η αύξηση της ευτυχίας σε ανθρώπους με διαβήτη, διανοητικά νοσήματα, άγχος και καρδιοπάθεια.

  Το πρόγραμμα συνοδεύει ένα ολόκληρο φυλλάδιο με διασκεδαστικές, χαριτωμένες ακόμη και ελαφρώς παράξενες συμβουλές. Κάποιες από αυτές: Φτιάξτε ανεμοδείκτη από ξύλα και φυσικά υλικά για να "μετρήσετε" την ταχύτητα του ανέμου, δανειστείτε έναν σκύλο και να τον βγάλετε βόλτα ή "θάψτε" το πρόσωπό σας στο χορτάρι. Και όλα τα παραπάνω, με συνταγή γιατρού!

  Γιατί βόλτες στη φύση;

  Τα στοιχεία για τα οφέλη της φύσης στη διανοητική και ψυχική υγεία είναι πολλά. Εάν περάσουμε 90 λεπτά από τη μέρα μας έξω, σε μια δασώδη περιοχή, θα μειωθεί η δραστηριότητα στο σημείο του εγκεφάλου που τυπικά συνδέεται με την κατάθλιψη. 

  Οι βόλτες στη φύση δεν μειώνουν μόνο την αρτηριακή πίεση και το άγχος, αλλά και την επιθετικότητα, βελτιώνουν τον έλεγχο του πόνου και το ανοσοποιητικό.
  Επιπλέον, σύμφωνα με περίληψη έρευνας αναφορικά με τα οφέλη της φύσης στην υγεία, είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουμε και πολλά αυτά που προκύπτουν κάθε μέρα σε έρευνες.

  Εκτός από θεραπευτικές, οι βόλτες στη φύση μπορεί να έχουν ακόμη μεγαλύτερη και βαθύτερη επίδραση μέσα μας. Μας φέρνουν σε επαφή με ένα τοπίο που πολλοί έχουμε αφήσει πίσω μας, το οποίο όμως αποτελεί μέρος του DNA μας. Ξυπνούν μέσα μας πρωταρχικές αναμνήσεις που με έναν βαθύτερο τρόπο μας υπενθυμίζουν από πού προερχόμαστε. Μας βοηθούν να αντιληφθούμε τους φυσικούς ρυθμούς της φύσης και μας  γαληνεύουν. Και όλα αυτά αποτελούν, αν το καλοσκεφτούμε, έναν τρόπο εξισορρόπησης της ζωής μας στο αστικό τοπίο και την αγχωτική καθημερινότητα. 

  Πηγή: Shape.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ