Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Οκτ-2018 10:10

  Calisthenics: Η προπόνηση των αρχαίων Σπαρτιατών που θα αλλάξει το σώμα σας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η καλλισθενική γυμναστική μπορεί να γίνεται trend στα γυμναστήρια, ωστόσο μας έρχεται από το μακρινό παρελθόν. Είναι η γυμναστική που έκαναν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες και ο στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ετυμολογικά προέρχεται από τις λέξεις κάλος και σθένος. Και παρότι έχει ενδιαφέρον η ιστορία της, η επίδραση στο σώμα σας θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον – και θα δείτε το αποτέλεσμα από τις προπονήσεις σας από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες. 

  Τι είναι η καλλισθενική άσκηση

  Η προπόνηση αυτή περιλαμβάνει κυρίως αναερόβιες ασκήσεις που συμπληρώνουν η μία την άλλη. Για να τις εκτελέσετε δεν χρειάζεστε όργανα γυμναστικής, αν και ένα δίζυγο ή μια μπάρα για έλξεις θα είναι πολύ χρήσιμα, καθώς το βασικό σας εργαλείο είναι το ίδιο σας το σώμα. Η ονομασία της δηλώνει τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που αποκτάει το σώμα όταν ασκείται κάποιος με αυτό τον τρόπο, την ομορφιά (κάλος) και τη δύναμη (σθένος).

  Στο Calisthenics/καλλισθενική συμπεριλαμβάνονται ασκήσεις που δεν απαιτούν βάρη αλλά χρησιμοποιείται το ίδιο το βάρος του σώματος για τη μυϊκή ενδυνάμωση. Σε γενικές γραμμές, η αύξηση των επαναλήψεων της άσκησης στοχεύει στη βελτίωση της αντοχής, ενώ η αύξηση της δύναμης είναι αποτέλεσμα της αύξησης της έντασης της άσκησης. Οι καλλισθενικές ασκήσεις μας διδάσκουν να κυριαρχούμε το σώμα μας, τον συντονισμό, την ισορροπία και την αυτογνωσία.

  Τι θα γυμνάσετε σε ένα μάθημα Calisthenics 

  Στην καλλισθενική γυμναστική γυμνάζετε όλο σας το σώμα. Πιο συγκεκριμένα, οι κάμψεις, το μονόζυγο και οι βυθίσεις είναι από τις πιο σημαντικές και βασικές ασκήσεις. "Οι ασκήσεις αυτές είναι που προσφέρουν στο σώμα μια μοναδική "μεταμόρφωση" καθώς συντελούν στην τόνωση του μυϊκού συστήματος επιτυγχάνοντας την πολυπόθητη μυϊκή ενδυνάμωση, τη διέγερση του κυκλοφορικού, του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος καθώς και την αποτελεσματική αύξηση του μεταβολισμού. Ταυτόχρονα όμως ασκείτε το νου και τη δύναμη της θέλησης με στόχο να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας" εξηγεί ο Clinton Iguodala, Strength & Conditioning Coach – Personal & Group Trainer. 

  Mεγαλύτερη καύση λίπους και γράμμωση

  Η καλλισθενική είναι μια αναερόβια γυμναστική η οποία απαιτεί μεγάλη ένταση σε μικρό χρονικό διάστημα (HIIT Workout) κατά τη διάρκεια της οποίας ο μεταβολισμός σας δουλεύει στο μέγιστο. "Βάλτε στόχο να ξεπερνάτε κάθε φορά τον εαυτό σας και θα δείτε το αποτέλεσμα σε λίγες μόνο εβδομάδες" λέει ο trainer. 


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:12 13/12

  Τι είναι οι εναλλακτικοί παιδότοποι και γιατί ξεχωρίζουν;

  Ο χώρος όπου παίζουν και διασκεδάζουν τα παιδιά πρέπει να τους προσφέρει πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα.

  11:29 13/12

  Ολιστική αντιμετώπιση του διαβήτη στο νέο Διαβητολογικό Κέντρο στο Metropolitan

  Ένα σύγχρονο κέντρο, εξοπλισμένο με την αιχμή της τεχνολογίας και με το πλέον καταρτισμένο προσωπικό στο Νοσοκομείο Metropolitan από την 1η Δεκεμβρίου.

  11:29 13/12

  Χριστίνα Φλαμπούρη: Μια ανάσα πριν την ολοκλήρωση του 7 Summits

  Το απόλυτο ορειβατικό project ετοιμάζεται να ολοκληρώσει η Ελληνίδα αλπινίστρια.

  11:28 13/12

  Η κοινωνική πρωτοβουλία του ΣΦΕΕ "προΣfΕΕρουμε" συνεχίζεται

  Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΣΦΕΕ, η κοινωνική πρωτοβουλία "προΣfΕΕρουμε" συνεχίζει με επόμενο σταθμό αλληλεγγύης την Κομοτηνή.

  09:30 12/12

  Δύο νέες εγκρίσεις πήρε το pembrolizumab για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου

  Η έγκριση βασίστηκε στο σημαντικό όφελος στη συνολική επιβίωση που διαπιστώθηκε στη κλινική μελέτη Φάσης ΙΙΙ, KEYNOTE-048.

  09:28 12/12

  Τι είναι η φαρμακογονιδιωματική και ποιες οι εφαρμογές της στην υγεία;

  Η φαρμακογονιδιωματική, ένας νέος και πολλά υποσχόμενος κλάδος, με σημαντικές προεκτάσεις σε πολλές ιατρικές ειδικότητες, όπως καρδιολογία, ογκολογία, ψυχιατρική.

  23:59 11/12

  Γιατί στις γιορτές "επιτρέπεται" να φάμε περισσότερο απ' όσο νομίζουμε;

  Η διαιτολόγος ξεκαθαρίζει τις παρανοήσεις και μας δίνει tips για να μην πάρουμε κιλά και να μην αγχωθούμε τώρα στις γιορτές.

  12:27 11/12

  Δείπνο στο σκοτάδι - Η ζωή μέσα από τα "μάτια" ενός ανθρώπου με τυφλότητα

  Η δημοσιογράφος υγείας Ελένη Δασκαλάκη, βίωσε και μεταφέρει την εμπειρία ενός δείπνου στο σκοτάδι σε μια προσπάθεια να "μπούμε" στα παπούτσια ενός τυφλού ανθρώπου.

  08:52 11/12

  Γιατί είναι απαραίτητο να "σπάμε" τη δίαιτα; Και ποιο είναι το υγιεινό junk food;

  Ένας πολύ σημαντικός λόγος για να μην είμαστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό μας και ιδέες για υγιεινά και απολαυστικά πιάτα.

  08:50 11/12

  Η Advanced Hair Clinics βραβεύεται ως International Hair Clinic of the Year για τρίτη φορά

  Μια ακόμη μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα και τον Ιατρικό Τουρισμό εξασφάλισε η εξειδικευμένη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics.

  08:41 11/12

  Σημαντικές οι ευκαιρίες συνεργασίας ελληνικών επιχειρήσεων με το CERN

  Εκδήλωση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας CERN του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

  07:54 11/12

  Η δέσμευση της L' Oreal για το βιώσιμο μέλλον της ομορφιάς

  Το πρωτοπόρο πρόγραμμα βιωσιμότητας της εταιρείας παρουσιάστηκε στα προσφάτως ανακαινισμένα γραφεία της L’Oréal Hellas, με βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

  09:12 10/12

  Συνεχίζει να μειώνεται ο πληθυσμός από το 2011 έως σήμερα

  Η γήρανση του πληθυσμού και η βραδεία ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού επιβραδύνουν το ΑΕΠ και όχι μόνο.

  09:01 10/12

  Πότε η τριχόπτωση πρέπει να σε απασχολήσει;

  Το 85% των ανδρών αντιμετωπίζει πρόβλημα τριχόπτωσης. Σε αρκετούς μάλιστα το πρόβλημα ξεκινάει από την ηλικία των 20 ετών. Μην περιμένεις για να δράσεις!

  08:57 10/12

  Τι είναι η αιμορροφιλία, η νόσος που πλήττει τα αγόρια

  Μια πρωτότυπη εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμορροφιλία από τη Roche Hellas που βοηθά παιδιά και ενήλικες στην καλύτερη διαχείριση της νόσου.

  07:33 10/12

  Βρεφικοί κολικοί: "Ήρεμη κοιλίτσα" και "ήρεμοι γονείς"!

  Τα Almora PLUS® Baby Drops εξασφαλίζουν ανακούφιση του μωρού από τους κολικούς.