Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 28-Σεπ-2020 23:59

    Μπορούμε να χάσουμε βάρος τρώγοντας ζυμαρικά;

    Μπορούμε να χάσουμε βάρος τρώγοντας ζυμαρικά;
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συνοδευτικά των πρωτεϊνούχων γευμάτων. Φαίνεται να διατηρούν διαχρονικά σταθερή την υψηλή θέση τους στις διατροφικές προτιμήσεις των Ελλήνων καθώς θεωρείται βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής. Στην Ελλάδα το κλασικό ζυμαρικό φτιάχνεται από σκληρό σιτάρι, αλλά σε άλλες χώρες μπορεί να συναντήσουμε παραγωγή από άλλα είδη αλευριού.

    Τα οφέλη των ζυμαρικών:

    -Τα ζυμαρικά είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, σίδηρο, σελήνιο το οποίο δρα ως αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό, ασβέστιο, φώσφορο, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως είναι το φολικό οξύ ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο.

    -Ένα από τα οφέλη που μας προσφέρει το τρόφιμο αυτό είναι πως παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό καθώς τα ζυμαρικά σε γενικότερο βαθμό έχουν γλυκόζη, η οποία είναι ζωτικής σημασίας καύσιμο για το νευρικό σύστημα και τους μύες.

    -Είναι σημαντική πηγή σύνθετων υδατανθράκων, οι οποίοι βοηθούν στην αργή απελευθέρωση της ενέργειας και τη διατηρούν, σε αντίθεση με τα απλά σάκχαρα. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, οι ειδικοί αναφέρουν ότι το 55% με 65% των θερμίδων που καταναλώνουμε πρέπει να προέρχεται από υδατάνθρακες, ειδικότερα σύνθετους υδατάνθρακες.

    -Επιπλέον αξίζει να τονίσουμε πως όταν τρώμε ζυμαρικά, δεν αισθανόμαστε πεινασμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό συμβαίνει διότι δημιουργούν κορεσμό στο στομάχι. Η κατάσταση αυτή βοηθά στην απώλεια βάρους.

    Διαβάστε όλο το άρθρο στο Shape.gr

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    15:19 25/02

    Ισότητα και κοινωνικές ευκαιρίες για τους ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις

    Η Chiesi στο πλευρό των "σπάνιων ασθενών" μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases.

    11:40 25/02

    Εμβόλιο COVID-19: Μπορεί να επηρεάσει και πώς τις μαστογραφίες

    Τα εμβόλια Covid-19 μπορεί να επηρεάσουν πρόσκαιρα τις μαστογραφίες, γι’ αυτό αυτές πρέπει να γίνονται πριν την πρώτη δόση ή αρκετά μετά τη δεύτερη, συμβουλεύουν Αμερικανοί επιστήμονες.

    08:55 25/02

    Mόσιαλος για εμβόλιο Johnson & Johnson: 28 μέρες μετά το εμβόλιο υπάρχει 100% προστασία από νοσηλεία

    Το εμβόλιο της Johnson & Johnson εξετάζεται ήδη από τον αμερικανικό FDA ενώ έχουν ήδη γίνει προπαραγγελίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    08:43 25/02

    Είναι μία δόση εμβολίου αρκετή για όσους έχουν νοσήσει με κορονοϊό;

    Η δεύτερη δόση λίγες εβδομάδες μετά έχει ως στόχο να ενισχύσει τον τίτλο των αντισωμάτων για να προσδώσει καλύτερη ανοσία. Είναι απαραίτητη σε όσους έχουν νοσήσει;

    14:14 24/02

    28 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων

    Σκοπός της παγκόσμιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης είναι η πληροφόρηση της κοινωνίας και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς αυτοί.

    08:27 24/02

    Οι κλινικές μελέτες στην πανδημία: Τι άλλαξε και τι περιμένουμε από έρευνες για άλλες παθήσεις

    Η Ευαγγελία Κοράκη, πρόεδρος της HACRO (Ελληνικός Σύλλογος των Contract Research Organizations) μας εξηγεί τι συμβαίνει με τις κλινικές μελέτες την εποχή της πανδημίας και όχι μόνο.

    08:00 24/02

    Η ώρα που κοιμάστε και ο ρόλος της στη δουλειά και την υγεία μας

    Οι νυχτερινοί τύποι έχουν διπλάσια πιθανότητα σε σχέση με τους πρωινούς να μην είναι αποδοτικοί στη δουλειά τους.

    12:01 23/02

    Σκλήρυνση κατά πλάκας: Δεν αυξάνονται οι πιθανότητες επιπλοκών στην εγκυμοσύνη

    Μια νέα μελέτη Δανών ερευνητών καθησυχάζει τις γυναίκες.

    09:41 23/02

    COVID-19: Τρία σημαντικά νέα δεδομένα για τον SARS-COV-2

    Η μετάδοση του κορονοϊού μέσω των τροφίμων και των συσκευασιών, οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε εγκύους και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA στα νέα στελέχη.

    12:30 19/02

    Ποιές τροφές ανεβάζουν τον κίνδυνο για καρκίνο. Και ποιες δρουν προληπτικά

    Επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

    12:00 19/02

    Διεθνές συνέδριο για τις σπάνιες παθήσεις

    Με θέμα: "Οικοδομώντας το μονοπάτι από τη διάγνωση έως την πρόσβαση".

    14:42 18/02

    PMI: Τα προϊόντα χωρίς καύση ως συμπληρωματική λύση για τη δημόσια υγεία

    Τα δεδομένα που παρουσίασε το επιστημονικό τμήμα της Philip Morris International στο 3ο διεθνές διαδικτυακό Open Science Event.

    10:57 15/02

    Τα πανομοιότυπα δίδυμα δεν έχουν πάντα 100% ίδιο DNA

    Αντίθετα με ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες μέχρι τώρα.

    10:42 15/02

    Ο καρκίνος η πρώτη αιτία θανάτου από ασθένεια σε παιδιά μεγαλύτερα του έτους

    Τι δείχνουν τα στοιχεία με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου της Παιδικής και Εφηβικής ηλικίας.

    10:53 08/02

    Τα συμπτώματα της υπέρτασης συχνά συγχέονται με της εμμηνόπαυσης

    Οδηγία από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Καρδιολογίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.