Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Σεπ-2018 08:03

  "ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ":  Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Η Novartis Hellas, στο πλαίσιο των δράσεων της για πρόληψη και καλύτερη ποιότητα ζωής στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται, παρουσιάζει την εκστρατεία ενημέρωσης "Βήμα Μπροστά". Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης σχετικά με την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα (ΑΣ), μια χρόνια νόσο που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις της λεκάνης και προοδευτική αγκύλωση της σπονδυλικής στήλης. Η εκστρατεία φέρει την επιστημονική αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρίας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ). 

  Η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αθλητικού θεσμού Spetses Mini Marathon, στις Σπέτσες 5-7 Οκτωβρίου, όπου η εκστρατεία συμμετέχει ως επίσημος υποστηρικτής. Πρόκειται για ένα γεγονός με συμβολική σημασία, καθώς η νόσος εμφανίζεται σε άτομα νεαρής ηλικίας και αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά θέματα κινητικότητας.

  Η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα (AΣ) ανήκει στην οικογένεια των χρόνιων φλεγμονωδών νόσων που περιλαμβάνει και την ψωριασική αρθρίτιδα. Συνήθως, προσβάλλει κυρίως άνδρες κατά τη διάρκεια της εφηβείας και κατά τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους. Η ΑΣ προκαλεί πόνο και δυσκαμψία στη σπονδυλική στήλη και στις αρθρώσεις και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια κινητικότητας, εάν δεν αντιμετωπιστεί καταλλήλως. Τα δυσδιάκριτα συμπτώματα οδηγούν πολλούς ασθενείς να περνούν αρκετά χρόνια μέχρις ότου να τους διαγνωστεί τελικά η ασθένεια.

  "Η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα γιατί προσβάλλει νέους ανθρώπους. Εφόσον η διάγνωση γίνει έγκαιρα και παρασχεθεί η σωστή θεραπεία στον ασθενή από τον ειδικό ιατρό το συντομότερο δυνατόν, αντιμετωπίζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα" εξηγεί ο πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρίας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ), κος Παναγιώτης Τρόντζας, Ρευματολόγος.

  Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Spetses Mini Marathon, η εκστρατεία "Βήμα Μπροστά", θα συμμετέχει με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο και θα ενημερώνει το κοινό μέσω ειδικού ενημερωτικού εντύπου για τη νόσο. Η εκστρατεία θα βρίσκεται στην Πλατεία Ποσειδωνίου το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και ώρες 9:00-14:00 & 17:00-21:00, καθώς και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και ώρες 9:00-14:00. 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ