Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 06-Αυγ-2018 10:25

    Αντί για ζάχαρη, τι;

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Συνεργάστηκε η Αμαλία Γιωτοπούλου, κλινικός – διατροφολόγος, MSc, διευθύντρια Mediterranean Diet Center Χαλανδρίου.

    Τι να φάω αντί για ζάχαρη; Αν θέλεις να φας κάποιο γλυκό, επίλεξε όσο πιο φυσικά προϊόντα μπορείς, όπως:

    Μέλι
    To μέλι δεν είναι απλά ένα γλυκαντικό, αλλά σαν τροφή συγκρινόμενο με τη ζάχαρη, θεωρείται καλύτερο για τον οργανισμό, καθώς δεν ανεβάζει με τον ίδιο τρόπο το ζάχαρο στον οργανισμό, οπότε για να το πούμε απλά "καίγεται” πιο εύκολα. (Δες εδώ τα οφέλη που έχει το μέλι αλλά και ποιο είδος είναι το καλύτερο).

    Μελάσα
    Η μελάσα είναι ένα 100% φυσικό προϊόν. Παράγεται από το ζαχαροκάλαμο που την καθιστά μια γλυκαντική ουσία, ιδανική για να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη. Επιπλέον, έχει μεγάλη θρεπτική αξία, αφού περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο.

    Μαύρη φυσική ζάχαρη
    Πρόκειται για τον συνδυασμό κρυστάλλων ακατέργαστης ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο με την προσθήκη μελάσας και περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα άλλα είδη της ζάχαρης.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Shape.gr

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ