Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Ιουλ-2018 09:20

  Νέα δεδομένα από real world evidence μελέτη για την ινσουλίνη degludec

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Τα αποτελέσματα της μελέτης CONFIRM , μιας μεγάλης μελέτης δεδομένων πραγματικής πρακτικής (real-world evidence) που σύγκρινε την αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης degludec έναντι της ινσουλίνης glargine U300, παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στο American Diabetes Association’s 78th Scientific Sessions (ADA) στο Orlando των Η.Π.Α. Όπως αναφέρεται σε ενημέρωση της εταιρείας Novo Nordisk, η ινσουλίνη Degludec επέδειξε σημαντικά βελτιωμένο έλεγχο του σακχάρου αίματος και χαμηλότερη συχνότητα υπογλυκαιμίας σε σύγκριση με την Iνσουλίνη Glargine U300 σε μελέτη δεδομένων πραγματικής πρακτικής.

  Η μελέτη CONFIRM 

  Πρόκειται για αναδρομική, μη παρεμβατική μελέτη συγκριτικής αποτελεσματικότητας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 ενήλικες με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 που ξεκίνησαν για πρώτη φορά βασική ινσουλίνη. Η μελέτη κατέδειξε ότι μετά από έξι μήνες τα άτομα που έλαβαν ινσουλίνη degludec είχαν σημαντικά χαμηλότερη τιμή HbA1c σε σύγκριση με εκείνα που έλαβαν ινσουλίνη glargine U300 (-1,5% έναντι -1,2% αντιστοίχως, p=0,029). Ως δευτερεύον τελικό σημείο, η συχνότητα των υπογλυκαιμικών επεισοδίων ήταν κατά 30% χαμηλότερη με την ινσουλίνη degludec σε σύγκριση με την ινσουλίνη glargine U300. 

  Αυτή η μελέτη δεδομένων πραγματικής πρακτικής έδειξε επίσης σε ένα άλλο δευτερογενές τελικό σημείο ότι τα άτομα που έλαβαν θεραπεία με την ινσουλίνη degludec ήταν πιο  πιθανό να παραμείνουν στη θεραπεία τους. Τα άτομα που έλαβαν ινσουλίνη glargine U300 είχαν κατά 37% υψηλότερο ποσοστό διακοπής της θεραπείας μετά από δύο χρόνια. "Οι μελέτες δεδομένων πραγματικής πρακτικής είναι σημαντικές για την κατανόηση του πώς οι κλινικές δοκιμές μπορούν να μεταφραστούν σε πραγματική αξία για τους ασθενείς στην καθημερινή κλινική πράξη,” είπε ο Todd Hobbs, vice president και US chief medical officer της Novo Nordisk. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ