Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Ιουν-2018 09:15

  Τα σημεία που ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ξέρουμε ότι πρέπει να βάζουμε αντηλιακό όταν βγαίνουμε στον ήλιο και συνήθως βάζουμε στα πιο "βασικά” σημεία, όπως την πλάτη, το στέρνο, τα άκρα και το πρόσωπο. Ξέρετε όμως ότι υπάρχουν μερικά εξίσου εκτεθειμένα σημεία στο σώμα μας στα οποία συνήθως ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό; Η δερματολόγος Fayne L. Frey, MD μας εξηγεί ποια είναι αυτά. 

  Το δέρμα του κρανίου

  Ναι, τα μαλλιά προστατεύουν το κρανίο, η αραίωση όμως στους άντρες ή η χωρίστρα στις γυναίκες, κάνει το δέρμα του κρανίου ευάλωτο. Φυσικά, μπορείτε να φοράτε καπέλο, αλλά να θυμάστε να βάζετε αντηλιακό στα σημεία που τα βλέπει ο ήλιος.

  Τα χείλη σας

  Οι βλάβες από τον ήλιο στα χείλη είναι συνηθισμένες και πολλές μορφές καρκίνου του δέρματος εντοπίζονται γύρω από τα χείλια. Η λύση είναι να φοράμε lip balm με SPF 30 ή υψηλότερο όχι μόνο στην παραλία αλλά και όποτε κυκλοφορούμε έξω ή άλλο ειδικό προϊόν για την προστασία τους.

  Τα αυτιά 

  Οι λοβοί των αφτιών χρειάζονται ηλιοπροστασία, το σημείο όμως που συνήθως ξεχνάμε είναι το "κοχύλι" του αφτιού. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος είναι εκτεθειμένο και το εξωτερικό αυτί δεν αποτελεί εξαίρεση.

  Τα πέλματα

  Το επάνω μέρος του πέλματος, το κουντεπιέ ή αλλιώς ταρσός, έχει λεπτό δέρμα και μπορεί εύκολα να υποστεί ηλιακό έγκαυμα. Επίσης, να θυμάστε πως τυχόν ελιές στα πέλματα ή ανάμεσα στα δάχτυλα χρειάζονται πάντα εκτίμηση από το δερματολόγο. 

  Πού αλλού αμελούμε να βάλουμε αντηλιακό; Διαβάστε τη συνέχεια στο Shape.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ