Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Ιουν-2018 07:30

  Η δέσμευση της Novartis προς ασθενείς και φροντιστές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Με δημόσια δέσμευσή της, η εταιρεία Novartis θέλει να υπογραμμίσει το σταθερό ρόλο της στην προάσπιση της Υγείας, τονίζοντας την πάγια αφοσίωσή της προς τους Ασθενείς και τους Φροντιστές. 

  Όπως αναφέρεται στη δέσμευσή της, η Novartis συνεργάζεται με την κοινότητα των ασθενών σε όλο τον κόσμο για να ανακαλύψει νέους τρόπους βελτίωσης και παράτασης της ζωής των ανθρώπων. Η σημαντική επένδυση της εταιρείας στην έρευνα και την ανάπτυξη στηρίζει τη δέσμευση για χρήση της καινοτομίας που βασίζεται στην επιστήμη, με στόχο την αντιμετώπιση ορισμένων από τα πιο κρίσιμα ζητήματα υγείας της κοινωνίας, συνεχίζει και παραθέτει στη συνέχεια τις βασικές δεσμεύσεις/θέσεις της εταιρείας:

  Σεβασμός και κατανόηση της άποψης της κοινότητας των ασθενών

  Η Novartis δεσμεύεται να αναζητά και να αφουγκράζεται τις ιδέες της κοινότητας των ασθενών για να επικαιροποιεί τη διαδικασία λήψης αποφάσεων καθ’ όλη την πορεία ανάπτυξης και εμπορικής διάθεσης των φαρμάκων της, προς αμοιβαίο όφελος των ασθενών, των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και της Novartis.

  Δεσμεύεται να παρέχει εκπαιδευτικές ευκαιρίες που ενισχύονται από τις ιδέες των κοινοτήτων των ασθενών, να δίνει στους ασθενείς τη δυνατότητα να αναζητούν την κατάλληλη φροντίδα και να βοηθά τους επαγγελματίες υγείας να προσφέρουν την καλύτερη φροντίδα στους ασθενείς τους.

  Δεσμεύεται να εργάζεται για να κάνει τη χρήση των προϊόντων της πιο εύκολη, ειδικά για ασθενείς που αντιμετωπίζουν σωματικούς περιορισμούς, και να ζητά συμβουλές από την κοινότητα των ασθενών σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της χρηστικότητας των προϊόντων της.

  Δεσμεύεται να παρέχει εύληπτες πληροφορίες για τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένης της παροχής έγκαιρων και αξιόπιστων ιατρικών πληροφοριών στους επαγγελματίες υγείας, έτσι ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ορθή χρήση των προϊόντων από τους ασθενείς τους.

  Δεσμεύεται να σέβεται πλήρως την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της κοινότητας των ασθενών και να εργάζεται με απλό, διαφανή τρόπο.

  Διεύρυνση της πρόσβασης στα φάρμακα

  Η Novartis δεσμεύεται να συνεργάζεται με την κοινότητα των ασθενών και με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, όπως κυβερνήσεις, ασφαλιστικούς φορείς, επαγγελματίες υγείας και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, προκειμένου να λαμβάνουν οι ασθενείς το φάρμακο που χρειάζονται.

  Δεσμεύεται να υλοποιεί στρατηγικές πρόσβασης για όλα τα νέα φάρμακα, οι οποίες βασίζονται σε τρεις αρχές: την κάλυψη των αναγκών των πληθυσμών με μειωμένη πρόσβαση σε Υπηρεσίες Υγείας μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης, την βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής της ώστε οι τιμές των φαρμάκων της εταιρείας να διατηρούνται σε προσιτά επίπεδα και την ενίσχυση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης.

  Δεσμεύεται να συνεχίσει να παρέχει εξατομικευμένες και κλιμακούμενες λύσεις πρόσβασης, όπως προγράμματα υποστήριξης ασθενών, μοντέλα ορθής εμπορικής πολιτικής, μοντέλα κοινωνικής επιχειρηματικότητας, μοντέλα μηδενικού κέρδους και δωρεές φαρμάκων, καθώς και να υποστηρίζει την πρόσβαση εισάγοντας γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα στην αγορά μέσω της εταιρείας του ομίλου Sandoz.

  Δεσμεύεται να διερευνά τις επιλογές για να παρέχει στους ασθενείς πρόσβαση στα υπό έρευνα φάρμακα, εφόσον ζητηθεί, πριν από τη ρυθμιστική έγκριση.

  Διεξαγωγή υπεύθυνων κλινικών μελετών

  Η Novartis δεσμεύεται να ζητά να μάθει τις παρατηρήσεις και τις προτιμήσεις της κοινότητας των ασθενών στα πρώιμα στάδια της διαδικασίας ανάπτυξης φαρμάκων, καθώς και να βελτιώνει συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο κοινοποιεί εύληπτες πληροφορίες στους ασθενείς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια κλινική μελέτη.

  Δεσμεύεται να βελτιώνει την πρόσβαση και τη συμμετοχή σε κλινικές μελέτες χρησιμοποιώντας τις παρατηρήσεις που λαμβάνει από την κοινότητα των ασθενών κατά τον σχεδιασμό των μελετών, εξερευνώντας καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και υλοποιώντας στρατηγικές, για να διασφαλίζει ότι οι μελέτες της θα αντικατοπτρίζουν την ποικιλομορφία των ασθενών.

  Αναγνωρίζει ότι τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και δεσμεύεται να παρέχει τόσο στην κοινότητα των ασθενών, όσο και σε άλλους ενδιαφερομένους, πρόσβαση σε στοιχεία των μελετών, συμπεριλαμβανομένων των εκβάσεων, είτε θετικών είτε αρνητικών.

  Μετά την ολοκλήρωση μιας κλινικής μελέτης της Novartis, η εταιρεία δεσμεύεται να κοινοποιεί να κοινοποιούμε τα αποτελέσματα στους ιστότοπους clinicaltrials.gov και EudraCT. Ζητά επίσης από τους ανεξάρτητους χορηγούς όλων των μελετών που προτείνονται από ερευνητές (IIT) και υποστηρίζονται από τη Novartis να δημοσιοποιούν όλα τα αποτελέσματα.

  Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των κλινικών προγραμμάτων, η Novartis δεσμεύεται να προχωρά σε έγκριση των νέων της φαρμάκων σε κάθε χώρα όπου οι ασθενείς έχουν συμμετάσχει σε μελέτες. Όταν ένα φάρμακο έχει εγκριθεί και δεν διατίθεται στο εμπόριο, δεσμεύεται να το παρέχει, κατά τον τρόπο που επιτρέπεται από την τοπική νομοθεσία, στους ασθενείς που συμμετείχαν σε μελέτες για να διασφαλίζεται η συνέχιση της θεραπείας τους.

  Αναγνωρίζοντας τη σημασία της διαφάνειας και της δημοσίευσης εκθέσεων

  H Novartis δεσμεύεται να γνωστοποιεί με διαφάνεια τις όποιες πληροφορίες σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις της με τους επαγγελματίες υγείας και την κοινότητα των ασθενών, καθώς και να κοινοποιεί όλα τα οικονομικά και τα μη οικονομικά στοιχεία.

  Δεσμεύεται να δημοσιεύει τακτικά εκθέσεις σχετικά με την πρόοδο των δεσμεύσεων αυτών.

  Το παρόν κείμενο υπογράφηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Novartis εκ μέρους όλων των συνεργατών της Novartis

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ