Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Δεκ-2017 10:07

  Οι γιορτές σας αγχώνουν;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεν είναι δύσκολο την περίοδο των γιορτών μας μας καταβάλει το άγχος – το έχουμε πάθει όλοι. Υπάρχουν όμως μερικά τρικ που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε την ψυχραιμία σας είτε είστε μόνοι είτε ανάμεσα σε κόσμο. Οι παρακάτω "στάσεις” προέρχονται από τη yoga και αξίζει να τις δοκιμάσετε.

  Αναπνοή εναλλάξ από κάθε ένα ρουθούνι
  Καθίστε όσο πιο άνετα μπορείτε και ακουμπήστε το αριστερό χέρι στην κοιλιά σας. Κλείστε με το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού χεριού το αριστερό σας ρουθούνι. Πάρτε μια αργή, βαθιά εισπνοή μετά μετακινήστε το δάχτυλο και καλύψτε το δεξί ρουθούνι με τον δεξιό αντίχειρα εκπνέοντας από το αριστερό. 
  Συνεχίστε για τρία με πέντε λεπτά.

  Στάση "βουνό”
  Πατήστε καλά τα πέλματά σας στο πάτωμα – ιδανικά χωρίς παπούτσια. Πάρτε ανάσα και "ψηλώστε” ευθυγραμμίζοντας το κεφάλι και τη σπονδυλική σας στήλη, και αφήστε το στέρνο σας να ανασηκώνεται και να πέφτει με την ανάσα σας. Συνεχίστε για 3 με 5 λεπτά. Αν είστε μόνοι, κρατήστε τις παλάμες σας ανοιχτές μπροστά στο στήθος σας και στραμμένες προς τα έξω για να λάβετε θετική ενέργεια και ηρεμία.

  Μπροστινή δίπλωση από όρθια θέση
  Αυτή η στάση δεν είναι τόσο διακριτική όσο οι προηγούμενες, είναι όμως αποδεδειγμένο πως διώχνει το άγχος και την κούραση ενώ ενεργοποιεί το σώμα καθώς ρέει το αίμα προς το κεφάλι. Μείνετε για όσο αντέχετε σε αυτή τη θέση, με ελαφρώς λυγισμένα τα γόνατα και τους ώμους όσο πιο χαλαρούς μπορείτε. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ