Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Δεκ-2017 07:59

  Προσοχή: Το Facebook κάνει κακό στην υγεία!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεν είναι ακριβώς σαν τις προειδοποιήσεις στα πακέτα τσιγάρων, αλλά το ίδιο το Facebook προέβη σε μια παραδοχή, που ουσιαστικά γνωρίζουμε οι περισσότεροι: Η χρήση των social media μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας.

  Γιατί ο εθισμός στο Facebook μας στερεί την ευτυχία
  Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Παρασκευή, μέσα από blog των ανθρώπων του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου, τονίστηκε πως η χρήση του έχει αυξήσει την κατάθλιψη στους εφήβους και πως υπάρχουν ανεξάρτητες μελέτες οι οποίες υποστηρίζουν ότι το να περνά κανείς χρόνο στο Facebook καταναλώνοντας παθητικά πληροφορίες μπορεί "να κάνει τους ανθρώπους να νιώσουν χειρότερα" ψυχικά και σωματικά. Επισημάνθηκε ωστόσο πως σε μερικές (λιγότερες) περιπτώσεις βοηθά στην σύσφιξη σχέσεων μεταξύ φίλων, με τη συμβουλή να περικλείεται στη φράση πως το "το φάρμακο για το κακό Facebook είναι το περισσότερο καλό Facebook".

  Ο διευθυντής έρευνας του Facebook, David Ginsberg, αναφέρει πως το μυστικό είναι να αλληλεπιδρά κανείς με πιο ενεργητικό τρόπο με τους άλλους χρήστες αντί να παραμένει παθητικός θεατής, κάνοντας αρνητικές συγκρίσεις με τη ζωή των άλλων και απέχοντας από τη διαπροσωπική επαφή. "Συνοπτικά, η δική μας έρευνά μας και των άλλων επιστημόνων δείχνει ότι για την επίδραση στην ψυχική κατάσταση κάποιου, αυτό που έχει σημασία είναι το πώς χρησιμοποιεί κανείς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που θέλουμε, είναι ο χρόνος που περνάνε οι άνθρωποι στο Facebook, να ενθαρρύνει τις ουσιαστικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις", αναφέρει ο Ginsberg.

  "Η απλή μετάδοση μιας κατάστασης δεν είναι αρκετή, οι άνθρωποι πρέπει να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στο Facebook" αναφέρει σε κάποιο σημείο το blog της εταιρείας του Zuckerberg αλλά σύμφωνα με τους αναλυτές κρύβεται κάτι πολύ βαθύτερο πίσω από αυτό: Το Facebook, όπως και οι θυγατρικές του -Messenger, Instagram και WhatsApp- κάνει ότι μπορεί για να γίνει πιο εθιστικό.

  Πηγή: askmen.gr

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ