Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Δεκ-2017 08:00

  Γιορτές στο μαιευτήριο; Όσα μπορεί να σας ανησυχούν!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Κάθε ημερομηνία είναι τέλεια για να γεννηθεί ένα μωρό και όταν μάλιστα αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με τις γιορτές, η εμπειρία μπορεί να είναι λίγο πιο ξεχωριστή και πιο γιορτινή. Αυτό που σίγουρα δεν χρειάζεται να έχετε παραπάνω, είναι το άγχος! Ούτε και ανησυχίες μήπως αυτές τις μέρες το μαιευτήριο λειτουργεί με "προσωπικό ασφαλείας". Γιατί αυτό σίγουρα δεν ισχύει!

  Τι άλλες απορίες ή ανησυχίες μπορεί όμως να έχει μια μαμά που περιμένει να γεννήσει μέσα στις γιορτές;

  Θα λειτουργεί κανονικά το μαιευτήριο εκείνες τις μέρες, δηλαδή με πλήρες προσωπικό; Μήπως θα είναι μόνο οι καινούργιες μαίες και γιατροί τριγύρω;Το προσωπικό θα είναι όσο πρέπει να είναι και οι γιατροί και οι μαίες δεν παίρνουν άδεια βάση παλαιότητας, αλλά συνήθως ρυθμίζουν "κυκλικά" τις άδειές τους, δηλαδή κάποιοι θα λείψουν Χριστούγεννα, άλλοι την Πρωτοχρονιά και άλλοι τα Φώτα. Σε κάθε περίπτωση δεν θα σας λείψει η σωστή ιατρική φροντίδα.

  Θα είναι ο γιατρός και η μαία μου κοντά μου;
  Ο γιατρός σας ξέρει πότε περιμένει τοκετούς από τις γυναίκες που παρακολουθεί και προγραμματίζει το χρόνο του ώστε να είναι μαζί σας. Το ίδιο ισχύει και για τη μαία. Μπορεί για εσάς να είναι μοναδική η φορά που θα γεννήσετε μέσα στις γιορτές, ο γιατρός σας όμως πιθανότατα θα έχει ζήσει πολλές φορές γεννητούρια αυτές τις μέρες και ξέρει πως αποτελούν στοιχείο του επαγγέλματός του. Ακόμη όμως κι αν γεννήσετε πριν την αναμενόμενη ημερομηνία και τελικά βρεθείτε στο μαιευτήριο μέσα στις γιορτές, ο γιατρός σας, πάλι θα είναι. Ακόμη όμως κι αν τύχει να απουσιάζει και δεν μπορεί να επιστρέψει αμέσως (βρίσκεται σε κάποιο συνέδριο ή σε διακοπές στο εξωτερικό), θα υπάρχει κάποιος συνεργάτης του γιατρός που θα τον αντικαθιστά επάξια σε τέτοιες περιπτώσεις.

  Αν γεννήσω στις γιορτές, θα χάσω όλο το χριστουγεννιάτικο κλίμα;
  Αντίθετα! Τα γεννητούρια αυτές τις μέρες φέρνουν μια γενική ευθυμία στο έτσι κι αλλιώς γιορτινό κλίμα στους ορόφους του μαιευτηρίου! Τα γεύματά σας θα είναι παραδοσιακά (εφόσον το επιτρέπει η κλινική σας εικόνα), θα πάρετε δώρα για το μωρό σας από το μαιευτήριο και εταιρίες βρεφικών προϊόντων και θα διαπιστώσετε πως οι μαίες και οι γιατροί είναι όλοι πιο χαρούμενοι και με γιορτινή διάθεση.

  Διαβάστε κι άλλες "εορταστικές" απορίες και απαντήσεις στο shape.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ