Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Νοε-2017 12:47

  Ένα από τα µεγαλύτερα εργαστήρια µοριακής βιολογίας στην Ευρώπη ξεκίνησε από την Ελλάδα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η GeneKor είναι µια πολυεθνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2007 και δραστηριοποιείται στον χώρο της µοριακής βιολογίας και γενετικής. Λειτουργεί εργαστήρια µοριακής βιολογίας µε υπερσύγχρονο εξοπλισµό, ικανά να παρέχουν µοριακές υπηρεσίες υψίστης ποιότητας.

  Ο Νίκος Τσούλος, διευθύνων σύµβουλος της GeneKor, στην ηλικία των 19 ετών εξασφάλισε µια υποτροφία για σπουδές στη Νέα Υόρκη σε ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήµια στον χώρο της Βιοτεχνολογίας και Μοριακής Ιατρικής στον κόσµο, στο Stony Brook University. Εκεί, φοίτησε στο τµήµα Μοριακής Ιατρικής ως βιοχηµικός µε ειδικότητα στη Μοριακή Βιολογία.

  Πολύ σύντοµα αποφάσισε πως ήθελε να φέρει τη γνώση αυτή στη χώρα του και, έτσι, στο τέλος του 2006 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε την GeneKor. Σήµερα µιλά στο "Forbes" για το µέλλον της µοριακής βιολογίας και τα επιτεύγµατά της στη διάγνωση του καρκίνου.

  Τι ακριβώς κάνει η GeneKor;
  Η GeneKor είναι ένα από τα µεγαλύτερα και ισχυρότερα εργαστήρια µοριακής βιολογίας στην Ευρώπη, που ασχολείται αποκλειστικά µε την oγκολογία, και είµαστε περήφανοι που είναι ελληνική εταιρεία. Αυτό που κάνουµε είναι να αναλύουµε γονίδια µε δύο βασικές κλινικές εφαρµογές. Πρώτον, µε σκοπό να βοηθήσουµε ασθενείς µε καρκίνο και τους γιατρούς τους να επιλέξουν την καταλληλότερη θεραπεία βάσει της µοναδικής βιολογίας κάθε ασθενή. Και, δεύτερον, µε σκοπό να διαγνώσουµε εάν υπάρχει κληρονοµούµενος καρκίνος σε µια οικογένεια.

  Ξεκίνησε ως ένα µικρό τοπικό εργαστήριο στην Αθήνα και τώρα έχει δικές της εταιρείες στην Τουρκία, τη Ρουµανία, στον Λίβανο και παρέχει τις υπηρεσίες της σε όλες της βαλκανικές χώρες και σε όλη τη Μέση Ανατολή. Πρόσφατα, µάλιστα, κλείσαµε µια στρατηγική συνεργασία µε ένα από τα µεγαλύτερα εργαστήρια της Μεγάλης Βρετανίας και οι υπηρεσίες µας θα διατίθενται και στο Ηνωµένο Βασίλειο.

  Πού οφείλεται η επιτυχία της εταιρείας;
  Όπως σε όλες τις επιχειρήσεις, έτσι και στην GeneKor η επιτυχία οφείλεται στους ανθρώπους της. Είµαστε µια οµάδα από ανθρώπους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, που µοιραζόµαστε το ίδιο πάθος για την επιστήµη µας και για να βοηθάµε ανθρώπους. Ταυτόχρονα, έχουµε επενδύσει σε τεχνολογία αιχµής, στην ποιότητα των υπηρεσιών µας, στο ανθρώπινο δυναµικό µας και στην εξυπηρέτηση των πελατών µας.

  Πώς βλέπετε το µέλλον της GeneΚor;
  Το όραµά µου είναι να παρέχονται οι υπηρεσίες µας σε όλο τον κόσµο. Πρώτο βήµα είναι να παρέχουµε τις υπηρεσίες µας σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και σε µεγάλο βαθµό το έχουµε καταφέρει, είτε µε δική µας παρουσία είτε µε στρατηγικές συνεργασίες. Επίσης, είµαστε ήδη σε διαδικασία διεύρυνσης των υπηρεσιών µας και έξω από τον χώρο της ογκολογίας, µε σκοπό να παρέχουµε υπηρεσίες στον χώρο της καρδιολογίας, της νευρολογίας και σε άλλες ειδικότητες.

  Πώς εκτιµάτε ότι θα συµβάλει το έργο της GeneKor στον αγώνα κατά του καρκίνου;
  Η GeneΚor θα έχει πάντα µια σηµαντική θέση στον αγώνα αυτό. Ήδη έχουµε καταφέρει να γίνεται διάγνωση του κληρονοµούµενου καρκίνου πριν καν εµφανιστεί και να µπορούµε να εξασφαλίσουµε ότι δεν θα εµφανιστεί. Επίσης, µπορούµε πλέον µε µια απλή αιµοληψία να βρίσκουµε ποια είναι η καταλληλότερη θεραπεία για κάθε ασθενή, εξατοµικεύοντας, έτσι, το θεραπευτικό πλάνο. Στο κοντινό µέλλον θα µπορούµε να αναλύουµε εκατοντάδες γονίδια µε λίγα µόνο ευρώ, που θα µας δίνουν πολύτιµες πληροφορίες τόσο για τη διάγνωση ασθενών και τη θεραπεία τους όσο και και για την πρόληψη και, ενδεχοµένως, την αποφυγή της εµφάνισης διάφορων νόσων.

  *Αναδημοσίευση από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ