Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 28-Οκτ-2018 23:59

    Η πιο power σαλάτα

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Μια σαλάτα που μπορείτε να φτιάξετε από το βράδυ και να προσθέσετε απλά το dressing στο γραφείο ή την ώρα που θέλετε να την απολαύσετε. 

    Το σιτάρι καμούτ είναι μια πολύ παλιά ποικιλία σιταριού που πιθανότατα προέρχεται από την Αίγυπτο. Οι κόκκοι είναι επίσης σχεδόν δύο φορές μεγαλύτεροι από αυτούς του παραδοσιακού σίτου. Περιέχει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, βιταμίνες της ομάδας Β και μέταλλα. Το βρίσκετε κυρίως στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, μπορείτε, ωστόσο, να το αντικαταστήσετε με το συνηθισμένο σιτάρι. 

    Υλικά για 4 μερίδες

    • 250 γρ. καμούτ 

    • 150 γρ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους

    • 40 γρ. κουκουνάρι

    • 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε λωρίδες

    • 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες

    • 150 γρ. baby ρόκα

    • ανθός αλατιού & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    για το dressing:

    • 50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

    • 50 γρ. ταχίνι

    • 30 ml μηλόξυδο

    • 30 γρ. μέλι

    • 30 γρ. μουστάρδα απαλή

    Εκτέλεση

    Βράζουμε το καμούτ σε 2,5 κούπες νερό σε υψηλή ένταση για 10' ή μέχρι να μαλακώσει όσο επιθυμούμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό όσο βράζει, ώστε να μην εξαφανιστεί όλο το νερό. Σβήνουμε την εστία και αφήνουμε για άλλα 5' να ρουφήξει κι άλλο νερό. Ιδανικά θα πρέπει να μην χρειαστεί σούρωμα (να μην έχει μείνει νερό στην κατσαρόλα). Σοτάρουμε τα μανιτάρια με ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι ή τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180˚C για 15'. Για να φτιάξουμε το dressing xτυπάμε 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με το μηλόξυδο, το ταχίνι, το μέλι και τη μουστάρδα. Μεταφέρουμε το καμούτ σε μία λεκάνη, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της ρόκας και ανακατεύουμε μαζί με το dressing. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σε βαθύ μπολ, γαρνίροντας με τη ρόκα.

    Η συνταγή είναι του σεφ Γιάννη Τρυφώνη, από το βιβλίο Holmes Place cookbook.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ