Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Οκτ-2017 09:10

  Οργασμός: τι θέλουν οι γυναίκες

  Οργασμός: τι θέλουν οι γυναίκες
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Γράφει ο Ιάκωβος Σούσης Msc,FRCOG, Μαιευτήρ-Γυναικολόγος, Ιατρός Αναπαραγωγής.

  Το 30% των ανδρών πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να φθάσει σε οργασμό μία γυναίκα είναι η διείσδυση. Μεγάλο λάθος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών.

  Ο γυναικείος οργασμός δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μόνο μία στις τρεις ετεροφυλόφιλες γυναίκες δήλωσε ότι φθάνει σε οργασμό πάντα ή τις περισσότερες φορές, ενώ το 44% παραδέχθηκε ότι δεν έχει ποτέ οργασμό. Το 41% των ανδρών όμως πιστεύει ότι η σύντροφός τους έχει οργασμό σε κάθε σεξουαλική επαφή. Άλλο ένα λάθος που κάνουν πολλοί άνδρες.

  Στην έρευνα που τριών αμερικανικών πανεπιστημίων, συμμετείχαν 52 χιλ. γυναίκες και άνδρες 18-65 ετών και τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.

  Μία άλλη έρευνα από τη Φιλανδία, του Ινστιτούτου Έρευνας Πληθυσμού στο Ελσίνκι, έδειξε ότι πολλές γυναίκες δεν έχουν οργασμό μέχρι να πλησιάσουν τα 30, ενώ ο αριθμός των γυναικών που δηλώνουν ότι πάντα ή σχεδόν πάντα έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ μειώνεται την τελευταία εικοσαετία.

  Μόλις το 6% των γυναικών δήλωσαν ότι έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια της διείσδυσης, ενώ το 14% των γυναικών κάτω των 35 δήλωσαν ότι ποτέ δεν είχαν οργασμό με τη διείσδυση. Εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι περισσότερους οργασμούς έχουν οι γυναίκες που έχουν μόνιμο σύντροφο, συγκριτικά με εκείνες που δεν έχουν σχέση και έχουν περιστασιακούς συντρόφους.

  Οι ερευνητές ρώτησαν τις γυναίκες που δήλωσαν ότι σχεδόν κάθε φορά έχουν οργασμό, τι τις κάνει να ευχαριστιούνται τον έρωτα:
  -Μεγαλύτερη διάρκεια στην ερωτική πράξη
  -Ζητούν από τον σύντροφό τους αυτό που θέλουν στο κρεβάτι
  -Καλύτερη ποιότητα στη σχέση τους
  -Μηνύματα ή τηλεφωνικές συζητήσεις πριν την ερωτική πράξη
  -Σέξι εσώρουχα
  -Νέες ερωτικές στάσεις
  -Σέξι λόγια την ώρα της πράξης
  -Να υλοποιούν μία φαντασίωση

  Σύμφωνα με τους ερευνητές οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έρθουν σε οργασμό αν είναι ξεκούραστες, αν καταφέρουν να πάρουν το μυαλό τους από τα άγχη τους και να συγκεντρώσουν το μυαλό τους στην ερωτική πράξη, αν θεωρούν πολύ σημαντικό τον οργασμό, αν ποθούν πραγματικά πολύ τον σύντροφό τους κι αν συζητούν μαζί του.


  Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ:
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28213723
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5087699/
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28678639

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ