Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Ιουν-2017 08:01

  Ενημέρωση για τα δικαιώματα των χρηστών ναρκωτικών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Δίκτυο Ομοτίμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών - με την υποστήριξη των μη κυβερνητικών οργανώσεων "Διογένης" Διάλογος Πολιτικής για τα Ναρκωτικά, "Θετική Φωνή", "Κέντρο Ζωής", "Προμηθέας" και "Praksis" - δίνει φωνή στην κοινότητα των χρηστών διοργανώνοντας συνέντευξη τύπου την Τρίτη 27 Ιουνίου, 12.00-14.00, στον Πολυχώρο ΡΟΜΑΝΤΣΟ (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια).

  Κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τα Ναρκωτικά, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν σε εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο σε πάνω από 150 πόλεις σε 80 χώρες ως μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας με τίτλο "Support. Don’t Punish” ("Υποστήριξη. Όχι Τιμωρία"). Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών γύρω από τις επιβλαβείς επιπτώσεις που έχει ως αποτέλεσμα η ποινικοποίηση των  ανθρώπων που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών.

  Σε αρκετές χώρες η 26η Ιουνίου εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, με τις περισσότερες από αυτές να θριαμβολογούν, κατά κύριο λόγο, για τα αποτελέσματα του πολέμου και του αριθμού των συλλήψεων που έχουν κάνει όλο το χρόνο. Σε κάποια κράτη μάλιστα, η ημέρα αυτή "εορτάζεται" με εκτελέσεις και δημόσια μαστιγώματα ανθρώπων που κάνουν χρήση ουσιών, προς παραδειγματισμό. Τα Ηνωμένα Έθνη πλέον παραδέχονται πως ο "Πόλεμος Κατά των Ναρκωτικών" έχει αποτύχει να μειώσει τη χρήση ουσιών, ενώ αντίθετα έχει επιφέρει πολλές σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις – όπως θανάτους από υπερδοσολογία, μετάδοση μολυσματικών ασθενειών (π.χ HIV/AIDS, Ιογενείς Ηπατίτιδες B και C), υπερπληθυσμό στις φυλακές, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιδείνωση του στίγματος, περιθωριοποίηση, βία και διαφθορά.

  Το Δίκτυο Ομοτίμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, προβάλλει ως βασική επιδίωξη την ανάγκη για αλλαγή του προσανατολισμού της πολιτικής και της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά στη χώρα μας - από την καταστολή και την τιμωρία - στην προστασία της δημόσιας υγείας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην υποστήριξη των χρηστών. Για την υλοποίηση αυτής της επιδίωξης θέτει ως προτεραιότητα την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των ανθρώπων που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών σε όλες τις βαθμίδες λήψης αποφάσεων. Δεσμευόμαστε να αξιολογήσουμε όλες τις δομές και τα προγράμματα που μας αφορούν.

  Η πολιτική άμεσης και πραγματικής υποστήριξης των ανθρώπων που κάνουν χρήση ουσιών κοστίζει λιγότερο από την πολιτική της καταστολής, όπως έχουν καταγράψει σοβαροί και αξιόπιστοι διεθνείς θεσμοί αλλά και όπως έχουν αντιληφθεί ακόμη και οι πλέον συντηρητικοί κύκλοι στον κόσμο.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:03 06/12

  Σημαντική "σύμπραξη" για κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες

  Συνεργασία του Ομίλου ΥΓΕΙΑ και της σύμπραξης Theracell – Orgenesis στον τομέα των προηγμένων κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών.

  13:30 06/12

  Απαντήσεις για τη διατήρηση γονιμότητας σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού

  Η ενημέρωση και η έγκαιρη συνάντηση με έναν ιατρό αναπαραγωγής δίνουν τη δυνατότητα να έχουν την επιλογή να γίνουν μητέρες.

  13:04 06/12

  Είναι η ελιά η "κορωνίδα" της μεσογειακής διατροφής;

  Η ποικιλία, οι συνθήκες καλλιέργειες και η επεξεργασία επηρεάζουν όχι μόνο τη γεύση αλλά και τα θρεπτικά συστατικά της ελιάς.

  08:36 06/12

  Θετικά τα αποτελέσματα μελέτης για τη ριβαροξαμπάνη σε παιδιά με φλεβική θρομβοεμβολή

  Για να διευκολυνθεί η παιδιατρική χρήση, αναπτύχθηκε μία νέα υγρή μορφή ριβαροξαμπάνης από του στόματος, που δεν απαιτεί ενέσεις και τακτική παρακολούθηση.

  08:34 06/12

  Πόνος στον καρπό; Δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις

  Αυτές οι 5 απλές ασκήσεις θα βοηθήσουν σημαντικά για τη βελτίωση της κινητικότητας στα χέρια σας.

  08:32 06/12

  To 6o Santa Run επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας!

  Ο πιο χριστουγεννιάτικος αγώνας δρόμου, το Santa Run, επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας, για να προσφέρει στιγμές χαράς και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους.

  08:32 06/12

  Draeger Hellas: 10 χρόνια "Tεχνολογία για τη Ζωή" και στην Ελλάδα

  Η Draeger Hellas φέρνει νέα προσέγγιση για την πρόληψη στην Ελλάδα.

  08:32 06/12

  "Life matters": Νέο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της MSD Ελλάδος

  H MSD παρουσίασε τον νέο απολογισμό δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα έτη 2017-2018.

  15:50 05/12

  Η κατάσταση που αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

  Μεγαλύτερος ο κίνδυνος πρόωρης καρδιαγγειακής νόσου για τα παιδιά με διαβητικές μητέρες, σύμφωνα με νέα δημοσιευμένη έρευνα.

  09:03 05/12

  Εξελίξεις: Στεφανιαία νόσος και διαχείριση της δυσλιπιδαιμίας

  Τα παραπάνω είναι δύο από τα σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν στο 23ο Συμπόσιο αθηροσκλήρωσης και συναφών παραγόντων κινδύνου.

  09:02 05/12

  Διαφορετικοί τύποι, ξεχωριστή αντιμετώπιση, καλύτερη ζωή!

  Όπως ο κάθε ασθενής είναι ξεχωριστός, αντίστοιχα ξεχωριστή πρέπει να είναι και η διαχείριση του διαβήτη του για καλύτερη γλυκαιμική ρύθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

  09:00 05/12

  Επιτυχημένη κρίνεται η Ημερίδα του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας για την 3η Δεκέμβρη

  Με πολλές ελπίδες για την καλύτερη καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία έκλεισε η ημερίδα.

  08:28 04/12

  Πώς συνδέονται οι στάτινες για τη χοληστερίνη με τον καρκίνο του προστάτη;

  Νέα έρευνα δείχνει πως η χρήση τους μπορεί να μειώνει τις πιθανότητες για την εμφάνιση του συχνού αυτού καρκίνου στους άντρες.

  08:24 04/12

  Πόνος στο χέρι; Είναι... στο χέρι μας να μην πονάμε πια!

  Ο πόνος στο χέρι, σε ό,τι κι αν οφείλεται, μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

  08:11 04/12

  Νέας γενιάς συσκευή για εισπνοές Elpenhaler®

  Η καινοτόμος συσκευή για εισπνοές προσφέρει σημαντική βοήθεια για τη σωστή λήψη της θεραπείας σε ασθενείς με προβλήματα του αναπνευστικού.

  08:05 04/12

  Νέος finance director στη Pfizer Hellas

  O Αντώνης Χατζημανωλάκης ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα Οικονομικού Διευθυντή Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, ενώ παράλληλα ηγείται του Business Finance στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.